Τουρκία: 12χρονος ανασύρθηκε ζωντανός δέκα ημέρες μετά τον σεισμό

Τουρκία: 12χρονος ανασύρθηκε ζωντανός δέκα ημέρες μετά τον σεισμό Facebook Twitter
0

Διασώστες ανέσυραν αργά το βράδυ της Πέμπτης ζωντανό ένα 12χρονο αγόρι από τα ερείπια κτηρίου που κατέρρευσε στην επαρχία Χατάι, 260 ώρες μετά τον σεισμό των 7,8 βαθμών στη νοτιοανατολική Τουρκία.

Παρά τις λιγοστές ελπίδες για την ανεύρεση επιζώντων, δέκα ημέρες μετά το χτύπημα του σεισμού, σωστικά συνεργεία και εθελοντές δεν εγκαταλείπουν τις προσπάθειές τους στις σεισμόπληκτες περιοχές.

Η επιμονή αυτή επιβραβεύτηκε με τη διάσωση του 12χρονου Οσμάν Χαλέμπιγε, του αγοριού που διασώθηκε στη συνοικία Εκιντζί και διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο, σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu.

Νωρίτερα είχε ανασυρθεί ζωντανή από τα ερείπια η 29χρονη Νεσλιχάν Κιλίτς, 258 ώρες από τους δύο σεισμούς που σκόρπισαν τον όλεθρο στην Τουρκία και τη Συρία.

«Δόξα τω Θεώ, η αδερφή μου επέζησε. Λένε ότι διατηρούσε τις αισθήσεις της, αλλά δεν καταφέραμε να τη δούμε ακόμα», δήλωσε ο Γιουσούφ Γιαλτζινόζ.

Ο γιατρός Μοχάμεντ Σεμίχ Γκεντίκ που εξέτασε την 29χρονη είπε ότι η κοπέλα ψέλλισε το όνομά της και ζητούσε να μάθει ην τύχη συγγενικών της προσώπων. Ο ίδιος διαβεβαίωσε πως η κατάστασή της είναι σταθερή.

Με βάση τον πιο πρόσφατο επίσημο προσωρινό απολογισμό της Διεύθυνσης Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Καταστάσεων (AFAD), μέχρι στιγμής στην Τουρκία έχουν καταμετρηθεί 38.044 νεκροί. Συνολικά, τα θύματα των σεισμών σε Τουρκία και Συρία είναι περισσότερα από 42.000.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, Anadolu, Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Διεθνή / Η Marina Summers γράφει ιστορία ως η πρώτη τρανς γυναίκα που θα παρουσιάσει το Miss Universe Philippines

Η σταρ του Drag Race θα παρουσιάσει την τελετή στέψης του Miss Universe Philippines στις 2 Μαΐου, επιστρέφοντας στη σκηνή όπου το 2024 είχε γίνει η πρώτη drag queen που εμφανίστηκε στον θεσμό.
THE LIFO TEAM