Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε χώρο λατρείας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε χώρο λατρείας στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν την Τετάρτη από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν όπως έκαναν γνωστό οι Αρχές. 

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους του ναού Ντατά Νταρμπάρ, ενός από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας των σουφιστών κι ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία, την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες.

Το μαυσωλείο Ντατά Νταρμπάρ ήταν στόχος και το 2010 μιας άλλης επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μουχαμάντ Ασφάκ της αστυνομίας της επαρχίας Παντζάμπ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Λαχόρη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τα αίτια της έκρηξης, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας», δήλωσε ο Μουχάμαντ Κάσιφ, στέλεχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι σουφιστές, που ακολουθούν μια μυστικιστή μορφή του ισλάμ, είναι συχνά στόχος εξτρεμιστών, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος, στο Πακιστάν.

Μετά την επίθεση του 2010 η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Ντατά Νταρμπάρ, με τους επισκέπτες να πρέπει να περνούν από πολλούς ελέγχους προτού μπορέσουν να εισέλθουν στον ναό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / AFP /dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα του προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Dramaa

Διεθνή / Αντιδράσεις πριν από την πρεμιέρα της προκαλεί η τανία της Zendaya και του Robert Pattinson Τhe Drama

Η νέα ταινία του Kristoffer Borgli με τη Zendaya και τον Robert Pattinson προκαλεί ήδη αντιδράσεις στις ΗΠΑ πριν από την πρεμιέρα της, λόγω μιας αποκάλυψης στην πλοκή που άνοιξε δημόσια συζήτηση γύρω από τα όρια του θέματος που επιλέγει να αγγίξει
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΙΣΣΑ ΜΕΤΕ ΜΑΡΙΤ ΝΟΡΒΗΓΙΑ

Διεθνή / Μέτε-Μάριτ: Σχεδόν το 50% των Νορβηγών αμφισβητεί το αν πρέπει να γίνει βασίλισσα

Τα πρόσφατα σκάνδαλα της οικογένειας, ενισχύουν τη δυσπιστία των Νορβηγών απέναντί της και καθιστούν αβέβαιο αν θα μπορέσει να κερδίσει την πλήρη στήριξη του λαού ως μελλοντική βασίλισσα
THE LIFO TEAM