Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε χώρο λατρείας στο Πακιστάν

Τουλάχιστον 8 νεκροί από έκρηξη σε χώρο λατρείας στο Πακιστάν Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον οκτώ άνθρωποι σκοτώθηκαν και 24 ακόμη τραυματίστηκαν την Τετάρτη από έκρηξη που σημειώθηκε κοντά σε έναν από τους μεγαλύτερους ναούς σουφιστών στη Λαχόρη του Πακιστάν όπως έκαναν γνωστό οι Αρχές. 

Η βομβιστική επίθεση σημειώθηκε σε μία από τις εισόδους του ναού Ντατά Νταρμπάρ, ενός από τους σημαντικότερους χώρους λατρείας των σουφιστών κι ένα από τα μεγαλύτερα τεμένη στη νοτιοανατολική Ασία, την οποία χρησιμοποιούν οι γυναίκες.

Το μαυσωλείο Ντατά Νταρμπάρ ήταν στόχος και το 2010 μιας άλλης επίθεσης στην οποία έχασαν τη ζωή τους 40 άνθρωποι.

Σύμφωνα με τον Μουχαμάντ Ασφάκ της αστυνομίας της επαρχίας Παντζάμπ, της οποίας πρωτεύουσα είναι η Λαχόρη, ανάμεσα στους νεκρούς είναι τουλάχιστον πέντε αστυνομικοί.

Έρευνα έχει ξεκινήσει για τα αίτια της έκρηξης, πρόσθεσε ο ίδιος.

«Προφανώς πρόκειται για επίθεση αυτοκτονίας εναντίον ενός οχήματος της αστυνομίας», δήλωσε ο Μουχάμαντ Κάσιφ, στέλεχος της τοπικής αστυνομίας.

Οι σουφιστές, που ακολουθούν μια μυστικιστή μορφή του ισλάμ, είναι συχνά στόχος εξτρεμιστών, ανάμεσά τους και το Ισλαμικό Κράτος, στο Πακιστάν.

Μετά την επίθεση του 2010 η ασφάλεια έχει ενισχυθεί γύρω από το Ντατά Νταρμπάρ, με τους επισκέπτες να πρέπει να περνούν από πολλούς ελέγχους προτού μπορέσουν να εισέλθουν στον ναό.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ /Reuters / AFP /dpa

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ θέλει να φτιάξει ξανά αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να πάρει πίσω την αμερικανική στρατιωτική βάση στο Αφγανιστάν

Η βάση είναι στα χέρια των Ταλιμπάν, με τους οποίους ο Αμερικανός πρόεδρος δεν έχει επίσημες διπλωματικές σχέσεις, αλλά έχουν υπάρξει συνομιλίες για ανταλλαγή ομήρων και κρατουμένων
LIFO NEWSROOM
Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς

Διεθνή / Λωρίδα της Γάζας: Χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ καθώς ο ισραηλινός στρατός προελαύνει - «Είναι κακός οιωνός»

Η Παλαιστινιακή Εταιρεία Τηλεπικοινωνιών ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι οι υπηρεσίες της διακόπηκαν «λόγω της συνεχιζόμενης επίθεσης και της στοχοποίησης των κύριων διαδρομών του δικτύου»
LIFO NEWSROOM
Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των New York Times για 15 δισ. δολάρια κρύβει κάτι σοβαρό

Διεθνή / Πώς ο Τραμπ, εμμονικά και ξεδιάντροπα, προσπαθεί να κατεδαφίσει τα κορυφαία media

Η αγωγή του Τραμπ εναντίον των «New York Times» για 15 δισ. δολάρια κρύβει μια άρρωστη εμμονή του με τα media. Θέλει να κατεδαφίσει ακόμη έναν ζωτικής σημασίας θεσμό και να αποδυναμώσει τη νομική προστασία των μέσων ενημέρωσης.
THE LIFO TEAM
Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Διεθνή / Ο Ισραηλινός υπουργός Οικονομικών μιλά για «real estate bonanza» στη Γάζα εν μέσω βομβαρδισμών

Οι δηλώσεις έγιναν ενώ οι ισραηλινές δυνάμεις συνέχισαν για δεύτερη ημέρα τις επιχειρήσεις στη Γάζα, με τον τοπικό απολογισμό να ξεπερνά τους 100 νεκρούς μέσα σε μία ημέρα μόνο στην πόλη της Γάζας
LIFO NEWSROOM
«Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Άγνωστο το μέλλον για τα βαριά τραυματισμένα παιδιά της Γάζας

Διεθνή / «Προσευχόμαστε να έρθει η βίζα πριν τον θάνατο» - Το άγνωστο μέλλον των βαριά τραυματισμένων παιδιών της Γάζας

Δεκάδες τραυματισμένα παιδιά από τη Γάζα βρίσκονται εγκλωβισμένα στην Αίγυπτο και «επικίνδυνα» μακριά από τη θεραπεία τους, μετά την αιφνίδια απαγόρευση του Τραμπ για την είσοδο Παλαιστινίων στις ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM