Τουλάχιστον 68 νεκροί από πυρκαγιά σε κρατητήρια της αστυνομίας στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 68 νεκροί από πυρκαγιά σε κρατητήρια της αστυνομίας στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA/Miguel Gutierrez
0

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στη βόρεια Βενεζουέλα.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε όταν κάποιοι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματα, προσπαθώντας να αποδράσουν.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων, κατόπιν μιας απόπειρας απόδρασης.

Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι 66 άνδρες και 2 γυναίκες.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς (...) για να εξακριβώσουν τι συνέβη», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κάρλος Νιέτο, διευθυντής της οργάνωσης Παράθυρο στην Ελευθερία, μίλησε για ακόμη και 78 νεκρούς. Ορισμένοι άνθρωποι «κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα, κατά την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν «δύο γυναίκες που επισκέπτονταν κρατούμενους», διευκρίνισε ο Νιέτο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απομακρύνει τους συγγενείς που έσπευσαν στο αρχηγείο όταν έμαθαν για τη φωτιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM