Τουλάχιστον 68 νεκροί από πυρκαγιά σε κρατητήρια της αστυνομίας στη Βενεζουέλα

Τουλάχιστον 68 νεκροί από πυρκαγιά σε κρατητήρια της αστυνομίας στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
EPA/Miguel Gutierrez
0

Τουλάχιστον 68 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους όταν εκδηλώθηκε πυρκαγιά στο αρχηγείο της αστυνομίας στη Βαλένσια, στην Πολιτεία Καραμπόμπο, στη βόρεια Βενεζουέλα.

Η πυρκαγιά φέρεται να ξεκίνησε όταν κάποιοι κρατούμενοι έβαλαν φωτιά στα στρώματα, προσπαθώντας να αποδράσουν.

Σύμφωνα με τη ΜΚΟ Παράθυρο στην Ελευθερία, η οποία υπερασπίζεται τα δικαιώματα των φυλακισμένων, η φωτιά ξέσπασε κατά τη διάρκεια εξέγερσης δεκάδων κρατουμένων, κατόπιν μιας απόπειρας απόδρασης.

Ο γενικός εισαγγελέας της χώρας, Τάρεκ Ουίλιαμ Σάαμπ, διευκρίνισε πως οι νεκροί είναι 66 άνδρες και 2 γυναίκες.

«Μπροστά στα φρικιαστικά γεγονότα που εκτυλίχθηκαν στο αρχηγείο της αστυνομίας της Πολιτείας Καραμπόμπο, όπου μια πυρκαγιά στοίχισε τη ζωή σε 68 ανθρώπους, ορίσαμε τέσσερις εισαγγελείς (...) για να εξακριβώσουν τι συνέβη», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Κάρλος Νιέτο, διευθυντής της οργάνωσης Παράθυρο στην Ελευθερία, μίλησε για ακόμη και 78 νεκρούς. Ορισμένοι άνθρωποι «κάηκαν ζωντανοί και άλλοι πέθαναν από ασφυξία», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Η τραγωδία άρχισε να εκτυλίσσεται νωρίς το πρωί της Τετάρτης, κατά τη διάρκεια απόπειρας απόδρασης. Έγκλειστοι έβαλαν φωτιά σε στρώματα και απέσπασαν το όπλο ενός φύλακα, κατά την ίδια πηγή.

Ανάμεσα στα θύματα ήταν «δύο γυναίκες που επισκέπτονταν κρατούμενους», διευκρίνισε ο Νιέτο, τονίζοντας ότι οι πληροφορίες του δεν έχουν επιβεβαιωθεί από επίσημες πηγές.

Η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα για να απομακρύνει τους συγγενείς που έσπευσαν στο αρχηγείο όταν έμαθαν για τη φωτιά.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM