Tουλάχιστον 16 νεκροί από βομβαρδισμούς του καθεστώτος στο Χαλέπι

Tουλάχιστον 16 νεκροί από βομβαρδισμούς του καθεστώτος στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 16 άμαχοι σκοτώθηκαν σήμερα από αεροπορικά πλήγματα και πυρά πυροβολικού που εξαπέλυσαν οι δυνάμεις του συριακού καθεστώτος εναντίον μιας συνοικίας της πόλης του Χαλεπιού που ελέγχεται από τους αντάρτες όπως ανέφερε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Ο απολογισμός αυτός μπορεί να αυξηθεί, καθώς υπάρχουν άνθρωποι παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίων τα οποία επλήγησαν, σύμφωνα με την ΜΚΟ.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός ανακοίνωσε νωρίτερα ότι αποκόπηκαν όλες οι οδοί ανεφοδιασμού που οδηγούν στο ανατολικό τμήμα του Χαλεπιού—δηλαδή τις συνοικίες που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί—μία ημέρα αφότου κάλεσε τις ένοπλες οργανώσεις να παραδώσουν τα όπλα τους κι έστειλε μηνύματα στα κινητά τηλέφωνα κατοίκων των περιοχών αυτών προτρέποντάς τους να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Άλλοτε η μεγαλύτερη πόλη και οικονομική πρωτεύουσα της Συρίας, το Χαλέπι έχει διχαστεί στις συνοικίες που ελέγχουν αντάρτες και αυτές που ελέγχει το καθεστώς τα πέντε χρόνια του εμφυλίου πολέμου. Η ανάκτηση του πλήρους ελέγχου της πόλης θα αποτελούσε σημαντική νίκη για το καθεστώς του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.

Μια προέλαση των δυνάμεων του καθεστώτος γύρω από τη μόνη εναπομείνασα οδό ανεφοδιασμού του ανατολικού τομέα νωρίτερα αυτόν τον μήνα τους επέτρεψε να τον σφυροκοπούν από μικρή απόσταση, γεγονός που σημαίνει πως ο δρόμος του Καστέλο, στο μέτωπο, είναι πολύ επικίνδυνος πλέον για να χρησιμοποιείται και άρα 250.000 άνθρωποι σε περιοχές ελεγχόμενες από τους αντάρτες είναι υπό ολοσχερή πολιορκία.

Κατά το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, οι ανατολικές συνοικίες του Χαλεπιού βρίσκονται ουσιαστικά υπό πλήρη πολιορκία από την 11η Ιουλίου. «Δεν υπάρχει απολύτως κανένας τρόπος να μεταφερθεί κάτι μέσα στο Χαλέπι σήμερα», επισήμανε ο Ράμι Άμπντελ Ραχμάν, διευθυντής της ΜΚΟ.

Οι μάχες συνεχίζονται σε μεγάλο μέρος της Συρίας, καθώς οι διπλωματικές προσπάθειες να τερματιστεί ο πόλεμος δεν τελεσφορούν μέχρι σήμερα. Ο ΟΗΕ ανακοίνωσε χθες ότι ελπίζει οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις να ξαναρχίσουν μέσα στον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Διεθνή / Τραμπ: Η δικαιοσύνη αναστέλλει την απαγόρευση εισόδου ξένων φοιτητών του Χάρβαρντ

Το πανεπιστήμιο έδειξε πως, χωρίς επέμβαση της δικαιοσύνης, διέτρεχε κίνδυνο να υποστεί «άμεση και ανεπανόρθωτη ζημία προτού να έχουν τη δυνατότητα να εκφραστούν» οι αντίδικες πλευρές
LIFO NEWSROOM
Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Διεθνή / Σαουδική Αραβία: Απαγορεύτηκε η είσοδος σε περισσότερους από 250.000 πιστούς στη Μέκκα για το χατζ

Οι Αρχές καταβάλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες με αυστηρές απαγορεύσεις για τη φετινή περίοδο του χατζ, για να περιορίσουν τον υπερπληθυσμό στη Μέκκα, η οποία στο παρελθόν έχει γίνει τόπος πολύνεκρων ποδοπατημάτων κατά τη διάρκεια του προσκυνήματος
LIFO NEWSROOM
Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Διεθνή / Πώς οι έξτρα χρεώσεις των αεροπορικών εταιρειών έχουν μετατρέψει τις αποσκευές σε δισεκατομμύρια

Ο ανταγωνισμός των low-cost αεροπορικών και οι οργισμένοι επιβάτες που ταξιδεύουν με μία χειραποσκευή, δοκιμάζοντας «κόλπα» πακεταρίσματος για να ξεγελάσουν τις εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

Διεθνή / Νέα Ζηλανδία: Σε διαθεσιμότητα οι Μαορί βουλευτές που έκαναν «χάκα» στη βουλή

«Δεν θα σωπάσουμε ποτέ, δεν θα εξαφανιστούμε ποτέ… Είναι οι φωνές μας υπερβολικά δυνατές για αυτό το κοινοβούλιο; Αυτός είναι ο λόγος που μας τιμωρούν;» αντέδρασε η Χάνα-Ράουιτι Μαΐπι-Κλαρκ
LIFO NEWSROOM
Η Λαγκάρντ για τα «κουτσομπολια» ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Διεθνή / Η Λαγκάρντ για τις φήμες ότι αποχωρεί από την ΕΚΤ: «Με λύπη μου σας λέω ότι θα ολοκληρώσω τη θητεία μου»

Η αντίδρασή της, μετά τη δήλωση του πρώην προέδρου του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF), Κλάους Σβαμπ, ότι η Λαγκάρντ, μίλησε για πιθανή μείωση της θητείας της
LIFO NEWSROOM