ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Τίτλοι τέλους για το διάσημο τσίρκο Ringling Bros- Έδωσε την τελευταία του παράσταση

Τίτλοι τέλους για το διάσημο τσίρκο Ringling Bros- Έδωσε την τελευταία του παράσταση Facebook Twitter
1

Το τσίρκο «Ringling Bros. and Barnum & Bailey Circus», που ανέκαθεν αυτοδιαφημιζόταν ως «το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο» δίνει σήμερα την τελευταία του παράσταση, σηματοδοτώντας το οριστικό τέλος της λειτουργίας του, μετά από 146 ολόκληρα χρόνια.

Την εξέλιξη υποδέχθηκαν με πανηγυρισμούς στα social media δεκάδες ομάδες υπεράσπισης των δικαιωμάτων των ζώων και απλοί χρήστες, ανάμεσά τους και η PETA, κάνοντας λόγο για μια τεράστια επιτυχία μετά από δεκαετίες ακτιβισμού κατά της χρήσης ζώων αλλά και κακοποίησής τους στο τσίρκο.

Το τσίρκο, το οποίο ξεκίνησε με τις παραστάσεις του πολιτικού και σόουμαν Μπάρναμ το 1871, έπειτα από πολλές συγχωνεύσεις, εξήγησε τον περασμένο Ιανουάριο ότι δεν μπορεί πλέον να επιβιώσει οικονομικά, επειδή έχουν αυξηθεί τα κόστη και έχουν μειωθεί οι πωλήσεις εισιτηρίων, κυρίως μετά το 2015 που υποχρεώθηκε από τους υπερασπιστές των ζώων να αποσύρει τους ελέφαντες που αποτελούσαν έως τότε το βασικό νούμερο των παραστάσεών του.

Τίτλοι τέλους για το διάσημο τσίρκο Ringling Bros- Έδωσε την τελευταία του παράσταση Facebook Twitter
Τίτλοι τέλους για το διάσημο τσίρκο Ringling Bros- Έδωσε την τελευταία του παράσταση Facebook Twitter
Τίτλοι τέλους για το διάσημο τσίρκο Ringling Bros- Έδωσε την τελευταία του παράσταση Facebook Twitter

Η PETA είχε πιέσει για την απόσυρση των ελεφάντων, κυκλοφορώντας βίντεο στα οποία ένας εκπαιδευτής φαινόταν να χτυπάει τους ελέφαντες μ' ένα μυτερό κοντάρι. Τα βίντεο είχαν προκαλέσει σκάνδαλο και είχαν οδηγήσει τις ενώσεις για την υπεράσπιση των ζώων να προσφύγουν στη δικαιοσύνη εναντίον του τσίρκου, το κοπάδι ασιατικών ελεφάντων του οποίου ήταν το μεγαλύτερο στον δυτικό κόσμο, για να προσπαθήσουν να επιτύχουν την απαγόρευση της συμμετοχής των ζώων στα σόου.

 

«Υπάρχει ένα αίσθημα υπερηφάνειας για το γεγονός πως υπήρξα μέρος ενός αμερικανικούς θεσμού. Θα είμαι η τελευταία λέξη του επίσης», λέει συγκινημένος ο Johnathan Lee Iverson, που υπήρξε ο παρουσιαστής του τσίρκου τα τελευταία 18 χρόνια. Αν και οι αντιδράσεις όλα αυτά τα χρόνια ήταν πολλές και έντονες, υπάρχει μια μεγάλη μερίδα κόσμου που δηλώνουν θλιμμένοι με το τέλος του συγκεκριμένου τσίρκου.  «Λυπάμαι πολύ. Μου αρέσει πολύ το τσίρκο. Έχει πλάκα», σχολίασε ένας από τους θεατές της τελευταίας παράστασης. 

To «Ringling Bros. and Barnum and Bailey Circus» επισκέφθηκε φέτος 30 διαφορετικές πόλεις των ΗΠΑ πριν δώσει την τελευταία παράστασή του, σήμερα 21 Μαΐου στο Γιούνιοντεϊλ, κοντά στη Νέα Υόρκη. Όλοι οι περφόρμερ του τσίρκου θα μετακινηθούν πλέον σε άλλες θέσεις εργασίας ενώ τα 74 ζώα, που διέθετε, θα μετεγκατασταθούν σε νέες δομές. «Αγαπούμε τα ζώα μας. Νοιαζόμαστε για αυτά. Θέλουμε να είναι ευτυχισμένα και υγιή», είχε πει παλιότερα σε σχετικό ρεπορτάζ του CNN, η Tatiana Tchalabaev που έκανε ένα νούμερο με άλογα. 

Διεθνή
1

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Διεθνή / Βρετανία: Η Δύση προκάλεσε την εισβολή του Πούτιν στην Ουκρανία, υποστήριξε ο Φάρατζ

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ σχολίασε ότι ο Φάρατζ είναι «απολύτως λάθος» και εκτίμησε ότι με αυτό τον τρόπο εκθέτει την ασφάλεια της Βρετανίας και των συμμάχων της σε κίνδυνο
NEWSROOM