Την ημέρα ανεξαρτησίας της Αλβανίας γιόρτασαν στα Τίρανα

Την ημέρα ανεξαρτησίας της Αλβανίας γιόρτασαν στα Τίρανα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Reddit
0

Με συγκεντρώσεις στους δρόμους των Τιράνων και άλλων πόλεων, γιόρτασαν οι Αλβανοί την ημέρα ανεξαρτησίας της χώρας τους.

Η εθνική γιορτή της Αλβανίας γιορτάζεται καθώς στις 28 Νοεμβρίου του 1912 υπεγράφη η διακήρυξη της ανεξαρτησίας της Αλβανίας από την Οθωμανική Αυτοκρατορία. Η ημέρα τιμήθηκε με εορταστικές εκδηλώσεις στα Τίρανα, παρουσία της ηγεσίας της χώρας.

Στην Αλβανία, συνηθίζεται οι εορτασμοί να γίνονται με πορείες και συγκεντρώσεις στους δρόμους, ενώ ο κόσμος κρατά σημαίες της Αλβανίας και τα αυτοκίνητα κορνάρουν πανηγυρικά. «Εκατοντάδες Αλβανοί συγκεντρώθηκαν να γιορτάσουν στις κεντρικές λεωφόρους στα Τίρανα», γράφουν τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Τον Νοέμβριο του 1912, ο τότε αρχηγός της Προσωρινής Κυβέρνησης, Ισμαήλ Κεμαλή, με την Πράξη της Ανεξαρτησίας, στράφηκε στις έξι Μεγάλες Δυνάμεις: Αγγλία, Ιταλία, Αυστροουγγαρία, Γαλλία, Γερμανία και Ρωσία, καθώς και τα βαλκανικά κράτη: Ρουμανία, Μαυροβούνιο, Σερβία, Βουλγαρία, Ελλάδα και Τουρκία, ζητώντας την αναγνώριση της ανεξαρτησίας. Στις 28 Νοεμβρίου ο Ισμαήλ Κεμαλή ανακηρύχθηκε πρόεδρος της Βουλής και πρώτος πρόεδρος της κυβέρνησης του αλβανικού κράτους. Κηρύχθηκε ανεξαρτησία για όλα τα αλβανικά εδάφη και εκλέχθηκαν υπουργοί από όλες τις αλβανικές επαρχίες.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Διεθνή / Ρώμη: Σε εφαρμογή από σήμερα το εισιτήριο εισόδου για τη Φοντάνα ντι Τρέβι

Το νέο μέτρο εκτιμάται πως θα ενισχύσει τα δημοτικά ταμεία έως και κατά 20 εκατ. ευρώ, με τα έσοδα να προορίζονται για τη βελτίωση των υποδομών για τους τουρίστες και των υπηρεσιών που σχετίζονται με τον χώρο
THE LIFO TEAM