Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple ζήτησε την απόρριψη νόμου για την ασφάλεια ανηλίκων στο διαδίκτυο

Τιμ Κουκ: Ο CEO της Apple ζήτησε την απόρριψη νόμου για την ασφάλεια ανηλίκων στο διαδίκτυο Facebook Twitter
Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ / Φωτογραφία αρχείου © ΕΡΑ
0

Ο διευθύνων σύμβουλος της Apple, Τιμ Κουκ, φέρεται να επικοινώνησε προσωπικά με τον κυβερνήτη του Τέξας, Γκρεγκ Άμποτ, προκειμένου να του ζητήσει να ασκήσει βέτο σε προτεινόμενες αλλαγές στη νομοθεσία για την ψηφιακή ασφάλεια των παιδιών, σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Κατά τις ίδιες πηγές, ο Κουκ είχε μια ευγενική αλλά ξεκάθαρη συνομιλία με τον Άμποτ την περασμένη εβδομάδα, τονίζοντας την αντίθεση της Apple στο σχέδιο νόμου και ζητώντας την τροποποίησή του ή – σε αντίθετη περίπτωση – την απόσυρσή του.

Το επίμαχο νομοσχέδιο, με την ονομασία House Bill 186, κατατέθηκε τον Φεβρουάριο από τον Ρεπουμπλικανό βουλευτή Τζάρεντ Πάτερσον και έχει στόχο να περιορίσει τη χρήση των social media από ανήλικους, συμπεριλαμβανομένης της πλήρους απαγόρευσης πρόσβασης σε πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης για άτομα κάτω των 18 ετών.

Ο κυβερνήτης Άμποτ δεν έχει ακόμα ανακοινώσει εάν θα υπογράψει το νομοσχέδιο. Ωστόσο, ο εκπρόσωπός του, Άντριου Μαλερίς, ανέφερε σε δήλωσή του: «Η ασφάλεια και η διαδικτυακή προστασία της ιδιωτικότητας των παιδιών στο Τέξας παραμένουν προτεραιότητα για τον κυβερνήτη Άμποτ. Ο κυβερνήτης θα εξετάσει προσεκτικά το νομοσχέδιο, όπως κάνει με κάθε νομοθέτημα που φτάνει στο γραφείο του».

Η Apple δεν έχει σχολιάσει επισήμως προς το παρόν, ωστόσο εκπρόσωπος της εταιρείας δήλωσε στη Wall Street Journal και σε άλλα μέσα πως η εταιρεία είναι «βαθιά ανήσυχη» για τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει το νομοσχέδιο στην ιδιωτικότητα όλων των χρηστών.

«Αν τεθεί σε ισχύ, οι αγορές εφαρμογών θα υποχρεωθούν να συλλέγουν και να διατηρούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα ταυτοποίησης για κάθε Τεξανό που θέλει να κατεβάσει μια εφαρμογή – ακόμα κι αν πρόκειται για εφαρμογή πρόγνωσης καιρού ή αθλητικών σκορ», τονίζει η ανακοίνωση. «Πιστεύουμε ότι υπάρχουν καλύτερες προτάσεις για την προστασία των παιδιών χωρίς να απαιτείται από εκατομμύρια ανθρώπους να παραδώσουν τα προσωπικά τους στοιχεία» προστίθεται.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της Journal, η Apple έχει εντείνει τις προσπάθειές της για να αποτρέψει την ψήφιση του νομοσχεδίου τις τελευταίες εβδομάδες, συμπεριλαμβανομένης διαφημιστικής εκστρατείας σε περιοχές του Όστιν, όπου παρουσιάζει το σχέδιο νόμου ως «νομοθεσία που υποστηρίζεται από πορνογραφικά sites».

Με πληροφορίες από Wall Street Journal

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ MET GALA

Διεθνή / Κέιτ Μίντλετον: Γιατί απέρριψε την πρόσκληση της Άννα Γουίντουρ για το Met Gala 2026

Η πριγκίπισσα της Ουαλίας φέρεται πως έχει απορρίψει την ευκαιρία να παραβρεθεί στο Met Gala αρκετές φορές τα τελευταία χρόνια, παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες της Άννα Γουίντουρ
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Τι γνωρίζουμε για την επιχείρηση «Project Freedom» του Τραμπ στα Στενά του Ορμούζ

Οι ΗΠΑ επιχειρούν να αποκαταστήσουν τη ναυσιπλοΐα στην περιοχή μέσω της πρωτοβουλίας «Project Freedom», την ώρα που η ένταση με το Ιράν κλιμακώνεται και η απειλή ευρύτερης σύρραξης παραμένει ανοιχτή
THE LIFO TEAM