Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Ομπάμα για την Συρία και το Ιράκ

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν- Ομπάμα για την Συρία και το Ιράκ Facebook Twitter
0

Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως συνομίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Μπαράκ Ομπάμα για την κατάσταση στην Συρία και το Ιράκ σε τηλεφωνική επικοινωνία που πραγματοποίησαν σήμερα οι δύο ηγέτες, προσθέτοντας πως ο Ομπάμα τον ρώτησε πώς μπορεί να βοηθήσει όταν ο Τούρκος πρόεδρος του περιέγραψε τις δυσκολίες στην απομάκρυνση ανθρώπων από το Χαλέπι της Συρίας.


Ο Τούρκος πρόεδρος, μιλώντας σε μια κοινή συνέντευξη Τύπου στην Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο της Σλοβενίας, τόνισε παράλληλλα πως 1.150 άμαχοι και τραυματίες έχουν απομακρυνθεί μέχρι στιγμής από το Χαλέπι.


«Πριν από λίγο είχαμε μια μακράς διάρκειας τηλεφωνική επικοινωνία με τον κ. Ομπάμα. Δεν συζητήσαμε μόνο την κατάσταση στην Συρία, αλλά επίσης στο Ιράκ», σημείωσε ο Ερντογάν.


«Συζητήσαμε το συνεχιζόμενο πρόβλημα της απομάκρυνσης του πληθυσμού...ο Ομπάμα με ρώτησε πως μπορεί να βοηθήσει και του εξήγησα το πώς».

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM