Το TikTok υπόσχεται στην ΕΕ να εντείνει τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης 

Το TikTok υπόσχεται στην ΕΕ να εντείνει τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης  Facebook Twitter
0

Η κινεζική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok υποσχέθηκε σήμερα να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με το Reuters το TikTok προτίθεται να υιοθετήσει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και να διευρύνει τα μέτρα ελέγχου των γεγονότων που δημοσιεύονται. Αιτία υπήρξε ο ρόλος που διαδραματίζουν τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης και όσα συμβαίνουν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της σχετικά με το τι έκανε για να ανταποκριθεί σε έναν ενισχυμένο κώδικα πρακτικής της ΕΕ, σχετικά με την παραπληροφόρηση τους τελευταίους έξι μήνες, η εταιρεία αναγνώρισε την ανάγκη να εντείνει τις προσπάθειές της.

TikTok: Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά

«Ενώ είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε για πρώτη φορά αυτό το επίπεδο λεπτομερών στοιχείων, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Τους επόμενους μήνες, επενδύουμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών», ανέφερε η Caroline Greer, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής και κυβερνητικών σχέσεων, σε ένα blogpost.

Το TikTok θα επεκτείνει τις ρυθμίσεις του για τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης, θα εντείνει τη δράση του κατά της παραπληροφόρησης που συνδέεται με την Ουκρανία, θα επεκτείνει το πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων σε όλη την Ευρώπη για να συμπεριλάβει περισσότερες γλωσσικές καλύψεις και θα αυξήσει τον όγκο των ισχυρισμών που ελέγχει βάσει γεγονότων, ανέφερε η ίδια.

Η εταιρεία θα ενισχύσει επίσης την προσέγγισή της για την παραπληροφόρηση στις διαφημιστικές της πολιτικές.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες αφαίρεσε 191 διαφημίσεις που παραβίαζαν την απαγόρευση που έχει επιβάλει σε πολιτικούς φορείς να τοποθετούν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του και συνέδεαν με πηγές πληροφοριών για το COVID-19, το Ολοκαύτωμα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΣΧΕΔΙΟ ΤΡΑΜΠ ΑΝΤΙΠΡΟΤΑΣΗ ΕΕ

Διεθνή / Ουκρανία: Ποιες χώρες ετοιμάζουν αντιπρόταση στο σχέδιο 28 σημείων του Τραμπ - Οι «κόκκινες γραμμές»

Τι λένε τρεις πηγές στο Reuters - Πίεση Τραμπ στον Ζελένσκι να υπογράψει - «Παρόμοιες εγγυήσεις ασφαλείας με αυτές στο Άρθρο 5 του ΝΑΤΟ» έχει το αμερικανικό σχέδιο
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Διεθνή / Τι σημαίνει η νέα πολιτική της Ακτοφυλακής των ΗΠΑ για τη σβάστικα και τις θηλιές της Κου Κουξ Κλαν

Η ηγεσία της Ακτοφυλακής έχει δεσμευτεί ότι τα σύμβολα «παραμένουν αντίθετα με τις αξίες του σώματος», όμως το πώς θα εφαρμόζεται στην πράξη το νέο καθεστώς παραμένει ανοιχτό
LIFO NEWSROOM
G20 ΣΥΝΟΔΟΣ

Διεθνή / Χωρίς Τραμπ και Πούτιν η σύνοδος της G20: Έκκληση να τερματίσουν «τις συγκρούσεις που προκαλούν τόσο θάνατο»

Η κυβέρνηση Τραμπ μποϊκοτάρει τελείως τις συνομιλίες, καθώς κατηγορεί την κυβέρνηση της Νότιας Αφρικής ότι καταπιέζει τους λευκούς γαιοκτήμονες
LIFO NEWSROOM
ΓΙΑ ΣΚ - Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Διεθνή / Βούτσιτς για τις καταγγελίες περί «σαφάρι ελεύθερων σκοπευτών» στο Σαράγεβο: «Δεν έχω σκοτώσει κανέναν»

Την ίδια ώρα, εισαγγελείς στο Μιλάνο έχουν ξεκινήσει έρευνα για Ιταλούς υπηκόους που ενδέχεται να συμμετείχαν σε αυτές τις δολοφονικές «εκδρομές»
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι - «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Μαμντάνι: «Είχαμε μια υπέροχη συνάντηση», λέει ο Τραμπ

Απρόσμενα θετικό το κλίμα της συνάντησης - «Συμφωνήσαμε σε περισσότερα από όσα περιμέναμε», δήλωσε ο Αμερικανός πρόεδρος - Τι απάντησε για τον χαρακτηρισμό «φασίστας» που του αποδίδει ο Μαμντάνι
LIFO NEWSROOM