Το TikTok υπόσχεται στην ΕΕ να εντείνει τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης 

Το TikTok υπόσχεται στην ΕΕ να εντείνει τον αγώνα κατά της παραπληροφόρησης  Facebook Twitter
0

Η κινεζική εταιρεία μέσων κοινωνικής δικτύωσης TikTok υποσχέθηκε σήμερα να κάνει περισσότερα για την αντιμετώπιση της παραπληροφόρησης στην πλατφόρμα της.

Σύμφωνα με το Reuters το TikTok προτίθεται να υιοθετήσει περισσότερα χαρακτηριστικά ασφαλείας και να διευρύνει τα μέτρα ελέγχου των γεγονότων που δημοσιεύονται. Αιτία υπήρξε ο ρόλος που διαδραματίζουν τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης και όσα συμβαίνουν σχετικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία.

Παρουσιάζοντας την έκθεση προόδου της σχετικά με το τι έκανε για να ανταποκριθεί σε έναν ενισχυμένο κώδικα πρακτικής της ΕΕ, σχετικά με την παραπληροφόρηση τους τελευταίους έξι μήνες, η εταιρεία αναγνώρισε την ανάγκη να εντείνει τις προσπάθειές της.

TikTok: Πρέπει να γίνει περισσότερη δουλειά

«Ενώ είμαστε υπερήφανοι που παρέχουμε για πρώτη φορά αυτό το επίπεδο λεπτομερών στοιχείων, αναγνωρίζουμε ότι υπάρχει περισσότερη δουλειά που πρέπει να γίνει. Τους επόμενους μήνες, επενδύουμε σε μια σειρά πρωτοβουλιών», ανέφερε η Caroline Greer, διευθύντρια δημόσιας πολιτικής και κυβερνητικών σχέσεων, σε ένα blogpost.

Το TikTok θα επεκτείνει τις ρυθμίσεις του για τα ελεγχόμενα από το κράτος μέσα ενημέρωσης, θα εντείνει τη δράση του κατά της παραπληροφόρησης που συνδέεται με την Ουκρανία, θα επεκτείνει το πρόγραμμα ελέγχου των γεγονότων σε όλη την Ευρώπη για να συμπεριλάβει περισσότερες γλωσσικές καλύψεις και θα αυξήσει τον όγκο των ισχυρισμών που ελέγχει βάσει γεγονότων, ανέφερε η ίδια.

Η εταιρεία θα ενισχύσει επίσης την προσέγγισή της για την παραπληροφόρηση στις διαφημιστικές της πολιτικές.

Το TikTok ανακοίνωσε ότι τους τελευταίους έξι μήνες αφαίρεσε 191 διαφημίσεις που παραβίαζαν την απαγόρευση που έχει επιβάλει σε πολιτικούς φορείς να τοποθετούν διαφημίσεις στην πλατφόρμα του και συνέδεαν με πηγές πληροφοριών για το COVID-19, το Ολοκαύτωμα, τον πόλεμο στην Ουκρανία και άλλα θέματα. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Διεθνή / Βρετανία: Συμφόρηση στο λιμάνι του Ντόβερ μετά τα προβλήματα στις πτήσεις λόγω του πληροφοριακού «μπλακ άουτ»

Η ακύρωση των πτήσεων προκάλεσε τεράστιο μποτιλιάρισμα στα πολυσύχναστα λιμάνια, με εκατοντάδες οικογένειες χωρίς εισιτήριο να προσπαθούν να επιστρέψουν
LIFO NEWSROOM
Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας κοροϊδέψεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Διεθνή / Ερντογάν: Είπα στον Μητσοτάκη «υποθέτω ότι δεν θα μας προκαλέσεις όπως ο Δένδιας» όταν πας στην Κύπρο

Τι είπε ο Ερντογάν από την Κύπρο για την εισβολή, τον Ραούφ Ντενκτάς, τα όσα λέει ότι είπε στον Μητσοτάκη για τον Δένδια και την πιθανότητα λύσης του Κυπριακού
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ
«Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Διεθνή / «Ήταν μια μεγάλη νύχτα»: Ο ιδρυτής της CrowdStrike κομπιάζει μιλώντας για το «μπλακ άουτ»

Ποιος είναι ο 59χρονος Τζορτζ Κουρτς που ξεκίνησε από το Νιου Τζέρσι κι έχασε εκατομμύρια δολάρια μέσα σε μία ημέρα - Το πάθος του για τα αγωνιστικά αυτοκίνητα και η ταραχή του για το μπλακ άουτ
LIFO NEWSROOM