Tη λένε Barbie Oppenheimer και κανείς δεν την παίρνει στα σοβαρά

Tη λένε Barbie Oppenheimer αλλά ο κόσμος δεν την πιστεύει Facebook Twitter
Φωτ.: NME
0

Μια γυναίκα που ονομάζεται Barbara "Barbie" Oppenheimer δυσκολεύεται τον τελευταίο καιρό να την πάρουν στα σοβαρά.

Η Barbara Oppenheimer είναι συνταξιούχος καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και γιαγιά πέντε παιδιών που ζει στο Newton της Μασαχουσέτης, αλλά η φετινή τρέλα του «Barbenheimer» έκανε τα πράγματα κάπως περίπλοκα για εκείνη το καλοκαίρι.

Σε μια συνέντευξη στο Slate, η Barbie Oppenheimer είπε ότι πολλοί άνθρωποι νόμιζαν ότι αστειευόταν όποτε έλεγε το όνομά της. Θυμήθηκε δε, και μια στιγμή φέτος στις διακοπές της όπου όταν έκανε check in στο ξενοδοχείο, και είπε το όνομά της, «Barbie Oppenheimer!» ο ρεσεψιονίστ της απάντησε «Με κοροϊδεύετε;».

Η Oppenheimer είπε ότι «είχε φίλους από πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο που της έστειλαν μηνύματα το Σαββατοκύριακο που κυκλοφόρησαν οι ταινίες, Barbie και Oppenheimer. Είναι πολύ αστείο!» είπε για τη σύγχυση που δημιουργεί το όνομά της. «Ήταν υπέροχο που κυκλοφόρησαν οι ταινίες μαζί. Πραγματικά έφερε τους ανθρώπους πίσω στις κινηματογραφικές αίθουσες».

Η συνταξιούχος καθηγήτρια αποκάλυψε επίσης ότι ο σύζυγός της είναι στην πραγματικότητα μακρινός συγγενής του J Robert Oppenheimer. Ο πατέρας του είναι τρίτος ξάδερφος με τον «πατέρα» της ατομικής βόμβας και έτσι κατέληξε να έχει το επίθετο του διάσημου φυσικού.

Η Oppenheimer πρόσθεσε ότι αυτή και ο σύζυγός της είδαν την ταινία του Κρίστοφερ Νόλαν το πρώτο Σαββατοκύριακο, που κυκλοφόρησε η ταινία, επειδή «ήθελαν πραγματικά να δουν πώς απεικόνιζε την ιστορία του». Τελικά, το ζευγάρι συμφώνησε ότι ο σκηνοθέτης έκανε «καλή δουλειά» τιμώντας τον φυσικό.

Επαινώντας τον τρόπο με τον οποίο η ταινία απεικόνιζε το ηθικό δίλημμα της δημιουργίας μιας ατομικής βόμβας, η Oppenheimer είπε πως «Βλέποντάς τον να ασχολείται με αυτά τα ερωτήματα και την πολιτικοποίησή τους σκέφτηκα ότι μερικές από τις πιο ενδιαφέρουσες σκηνές αφορούσαν τον πατριωτισμό του στο Los Alamos».

Συνέχισε εξηγώντας πώς, ακόμη και μέσα στην οικογένεια του συζύγου της, η κληρονομιά του Oppenheimer είναι ένα πολύ διχαστικό θέμα. «Ήταν ήρωας για πολλούς, αλλά και αντικείμενο θυμού για άλλους», είπε.

Το ζευγάρι είδε και την Barbie δύο εβδομάδες αργότερα και η Oppenheimer σημείωσε ότι ο σύζυγός της «γελούσε δυνατά» σε όλη την ταινία. Όταν ρωτήθηκε ποια ταινία της άρεσε περισσότερο, η γιαγιά των πέντε παιδιών είπε ότι δεν μπορούσε να «διαλέξει» την αγαπημένη της, αλλά «χαιρόταν που είδε και τις δύο».

Πρόσθεσε ότι της άρεσε τόσο πολύ και οι δύο ταινίες που αγόρασε ακόμη και ένα μπλουζάκι Barbenheimer. «Θα πάω την επόμενη εβδομάδα με μια ομάδα γυναικών και θα φορέσουμε όλες ροζ», είπε. «Θα φορέσω το μπλουζάκι Barbenheimer μου».

Σημειώνεται δε, ότι στην έκτη εβδομάδα κυκλοφορίας του, το Oppenheimer βρίσκεται πλέον στην κορυφή του παγκόσμιου box office, ξεπερνώντας για πρώτη φορά την Barbie.

Με πληροφορίες του ΝΜΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

Διεθνή / Air India: Είμαι ο πιο τυχερός άνθρωπος, αλλά υποφέρω, δηλώνει ο μοναδικός επιζών του αεροπορικού δυστυχήματος

«Τώρα είμαι μόνος. Κάθομαι μόνος στο δωμάτιό μου, δεν μιλάω με τη γυναίκα ή το παιδί μου. Θέλω απλώς να είμαι μόνος στο σπίτι», είπε, μεταξύ άλλων, ο Viswashkumar Ramesh
LIFO NEWSROOM
Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο που δείχνει την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Διεθνή / Ισραήλ: Συνελήφθη η αξιωματούχος του στρατού μετά τη διαρροή βίντεο με την κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατουμένου

Η Yifat Tomer-Yerushalmi συνελήφθη για κατάχρηση εξουσίας, παρεμπόδιση της δικαιοσύνης και διαρροής εμπιστευτικών πληροφοριών από δημόσιο λειτουργό, σύμφωνα με τα ισραηλινά ΜΜΕ
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα του ήταν «δύσκολο» να στηρίξει οικονομικά τη Νέα Υόρκη εάν ο Μαντάνι εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Τραμπ για Μαμντάνι: «Εάν έχεις έναν κομμουνιστή να διοικεί τη Νέα Υόρκη, το μόνο που κάνεις είναι να πετάς τα λεφτά σου»

Ο Αμερικανός πρόεδρος τόνισε πως δεν είναι οπαδός του βασικού αντιπάλου του Μαμντάνι, «αλλά αν η επιλογή είναι ανάμεσα σε έναν κακό Δημοκρατικό και έναν κομμουνιστή, θα διαλέγω πάντα τον κακό Δημοκρατικό»
LIFO NEWSROOM
Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

Διεθνή / Τέλος στη δικαστική διαμάχη Λάιβλι και Μπαλντόνι - Δικαστής απέρριψε επίσημα την αγωγή του σκηνοθέτη

«Όπως λέγαμε από την πρώτη ημέρα, αυτή η αγωγή των 400 εκατομμυρίων ήταν ένα κατασκεύασμα, και το Δικαστήριο το αντιλήφθηκε αμέσως», δήλωσαν οι δικηγόροι της Μπλέικ Λάιβλι
LIFO NEWSROOM
Ζόχραν Μαμντάνι:

Διεθνή / Ζόχραν Μαμντάνι: Ο Μπαράκ Ομπάμα προσφέρθηκε να γίνει «σύμβουλός» του εάν εκλεχθεί δήμαρχος της Νέας Υόρκης

Ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος επαίνεσαι την προεκλογική εκστρατεία του Μαμντάνι, ο οποίος διατηρεί καθαρό προβάδισμα έναντι των δύο αντιπάλων του
LIFO NEWSROOM
Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Διεθνή / Τζορτζ Κλούνεϊ: «Ήταν λάθος να αντικαταστήσει η Κάμαλα Χάρις τον Τζο Μπάιντεν»

Σε συνέντευξή του στο CBS, ο ηθοποιός και επί χρόνια υποστηρικτής του Δημοκρατικού Κόμματος, υποστήριξε πως η Χάρις βρέθηκε σε μια «αδύνατη θέση», καθώς αναγκάστηκε «να τρέξει απέναντι στο ίδιο της το πολιτικό παρελθόν»
LIFO NEWSROOM
Βίντεο δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν σεξουαλικά Παλαιστίνιο κρατούμενο

Διεθνή / Παραιτήθηκε η Ισραηλινή αξιωματούχος που ήταν υπεύθυνη για τη διαρροή βίντεο με κακοποίηση Παλαιστίνιου κρατούμενου

Το υλικό, που δημοσιοποίησε το CNN, φέρεται να δείχνει Ισραηλινούς στρατιώτες να κακοποιούν βάναυσα έναν Παλαιστίνιο κρατούμενο τον Ιούλιο του 2024
LIFO NEWSROOM
ΣΕΙΣΜΟΣ ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ ΝΕΚΡΟΙ

Διεθνή / Σεισμός 6,3R στο Αφγανιστάν: Νέος απολογισμός για νεκρούς και τραυματίες - «Αισθητός ως την Καμπούλ»

Ο νέος φονικός σεισμός έπληξε το βόρειο Αφγανιστάν έπειτα από τη σεισμική δόνηση 6 βαθμών στα τέλη Αυγούστου στις επαρχίες Κουνάρ, Λαγκμάν και Νανγκαρχάρ
LIFO NEWSROOM