Τι είπαν Πούτιν και Τραμπ στο τηλέφωνο

Τι είπαν Πούτιν και Τραμπ στο τηλέφωνο Facebook Twitter
0

Οι κοινές προσπάθειες στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας, αλλά και η επίλυση της πολεμικής κρίσης στη Συρία, κυριάρχησαν στην τηλεφωνική συνομιλία μεταξύ του Ντόναλντ Τραμπ και του Ρώσου προέδρου, Βλαντιμίρ Πούτιν, σχολιάζει η εφημερίδα “The Washington Post” τονίζοντας ότι συμφωνήθηκε η έναρξη της προετοιμασίας για προσωπική συνάντηση των δύο αντρών.

 

Τόσο ο Τραμπ, όσο κι ο Πούτιν συμφώνησαν στην οργάνωση ομάδων εργασίας με τη συμμετοχή συμβούλων τους, ώστε να προετοιμαστεί η προσωπική συνάντησή τους.

 

Παράλληλα, αναγνώρισαν ότι το επίπεδο των διμερών σχέσεων Ρωσίας-ΗΠΑ είναι “μη ικανοποιητικό,” ενώ εξέφρασαν την υποστήριξή τους στη προσπάθεια βελτίωσης τους, σύμφωνα με ανακοίνωση του Κρεμλίνου.

 

Το μεταβατικό γραφείο της διακυβέρνησης Τραμπ ανέφερε αργότερα ότι ο Ρώσος πρόεδρος τηλεφώνησε προκειμένου να συγχαρεί το νέο πρόεδρο των ΗΠΑ τονίζοντας ότι συζητήθηκαν κοινές απειλές και προκλήσεις, όπως επίσης και “θέματα στρατηγικής οικονομικής συνεργασίας,” αλλά και μακροχρόνια ζητήματα διμερών σχέσεων.

 

Τα θετικά σχόλια του Τραμπ για τον Πούτιν στη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας, προκάλεσαν την άσκηση κριτικής από ηγετικούς κύκλους των Ρεπουμπλικάνων που τάσσονται υπέρ της αύξησης των αμερικανικών αμυντικών δαπανών και βλέπουν με καχυποψία τις κινήσεις της Μόσχας στην Ανατολική Ευρώπη, την Ουκρανία, αλλά και τη Συρία.

 

Παράλληλα, οι κινήσεις προσέγγισης της Ρωσίας εκτιμάται ότι θα προκαλέσουν μέτωπο σύγκρουσης στις σχέσεις του Τραμπ με το αμερικανικό Πεντάγωνο, όπου τόσο στρατιωτικοί, όσο και πολιτικοί κύκλοι εναντιώθηκαν σε κάθε ενδεχόμενο συνεργασίας ΗΠΑ-Ρωσίας στα πολεμικά μέτωπα της Συρίας, εκτιμά η εφημερίδα “The Washington Post.”

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Διεθνή / Royal Lodge: Ο βασιλιάς Κάρολος πιέζει τον πρίγκιπα Άντριου να φύγει από την πολυτελή κατοικία

Ο πρίγκιπας Άντριου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με το παλάτι για να εγκαταλείψει το Royal Lodge στο Γουίντσορ, εν μέσω νέων πιέσεων και αναζωπύρωσης του σκανδάλου Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM
Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Διεθνή / Κυρώσεις σε Rosneft-Lukoil: Γιατί οι ΗΠΑ «χτυπούν» τις δύο μεγαλύτερες ρωσικές εταιρείες πετρελαίου

Οι ΗΠΑ και η Ε.Ε. επεκτείνουν σημαντικά τις κυρώσεις εναντίον της ρωσικής πετρελαϊκής βιομηχανίας — από τις εταιρείες Rosneft και Lukoil μέχρι το υγροποιημένο φυσικό αέριο
LIFO NEWSROOM
Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Διεθνή / Το Ισλαμικό Κράτος επιστρέφει στη Συρία – Οι ΗΠΑ αποχωρούν, οι Κούρδοι μένουν μόνοι

Η απόσυρση των αμερικανικών δυνάμεων από τη Συρία δίνει χώρο στο Ισλαμικό Κράτος να ξανασηκώσει κεφάλι - Οι Κούρδοι του SDF δέχονται αυξανόμενες επιθέσεις, ενώ η αστάθεια απειλεί να ανατρέψει μια δύσκολα κερδισμένη ειρήνη
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

Διεθνή / ΗΠΑ και Αυστραλία υπογράφουν ιστορική συμφωνία για σπάνια μέταλλα – Τέλος στην εξάρτηση από την Κίνα

ΗΠΑ και Αυστραλία ανακοίνωσαν επενδύσεις άνω των 3 δισ. δολαρίων για τη δημιουργία εναλλακτικής αλυσίδας σπάνιων μετάλλων, απομακρυνόμενες από την κυριαρχία της Κίνας
LIFO NEWSROOM