Θύμα χάκερ η EasyJet- Απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία 9 εκατ. πελατών

Θύμα χάκερ η EasyJet- Απέκτησαν πρόσβαση σε στοιχεία 9 εκατ. πελατών Facebook Twitter
EPA
0

Η EasyJet παραδέχθηκε ότι έπεσε θύμα «εξαιρετικά εξελιγμένης κυβερνοεπίθεσης», με συνέπεια οι χάκερ να αποκτήσουν πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν 9 εκατομμύρια πελάτες της αεροπορικής εταιρείας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, εκλάπησαν οι διευθύνσεις email και οι ταξιδιωτικές πληροφορίες πελατών της. Ακόμη χειρότερα, στην περίπτωση 2.208 πελατών οι χάκερ απέκτησαν πρόσβαση στις λεπτομέρειες που αφορούν πιστωτικές κάρτες.

Η εταιρεία ενημέρωσε την αρμόδια υπηρεσία της Βρετανίας, ενώ συνεχίζει να διερευνά την παραβίαση. Στην ανακοίνωση, η EasyJet ανέφερε ότι αντιλήφθηκε τον Ιανουάριο ότι είχε γίνει κυβερνοεπίθεση.

«Παίρνουμε εξαιρετικά σοβαρά τα ζητήματα που αφορούν στην ασφάλεια και συνεχίζουμε να επενδύουμε ώστε να ενισχύσουμε περαιτέρω το περιβάλλον ασφαλείας», ανέφερε η εταιρεία. «Δεν υπάρχει καμία απόδειξη ότι έγινε κατάχρηση οποιασδήποτε προσωπικής πληροφορίες, όμως, επικοινωνούμε με τους περίπου 9 εκατομμύρια πελάτες, στις ταξιδιωτικές πληροφορίες των οποίων αποκτήθηκε πρόσβαση, για να τους συμβουλέψουμε σχετικά με τα προληπτικά μέτρα, για να ελαχιστοποιηθεί ο όποιος κίνδυνος πιθανής απάτης phising», επισημαίνεται ακόμη στη σχετική ανακοίνωση.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM