Τραύματα στο χέρι και το πόδι υπέστη ένας θηριοδαμαστής σε τσίρκο, στη Ρωσία, όταν δέχθηκε επίθεση από μία λέαινα, στη διάρκεια της παράστασης.  

 

Τρομοκρατημένα παιδιά και γονείς άρχισαν να φεύγουν τρέχοντας από την σκηνή του τσίρκου, όταν το ζώο γρατσούνισε δυο φορές και στη συνέχεια δάγκωσε τον Μαξίμ Ορλόφ. 

 

Ο Ορλόφ με άλλα μέλη του τσίρκου απέκρουσαν τη λέαινα, που ονομάζεται Βέγκα, με κοντάρια αλλά το ζώο τον είχε ήδη τραυματίσει, με αποτέλεσμα να μεταφερθεί στο νοσοκομείο. 

 

Θηριοδαμαστής τσίρκου δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι μπροστά σε γονείς και παιδιά

 

Πριν την επίθεση, δυο λέαινες -η Βέγκα με τη Σάντα- φάνηκαν να καβγαδίζουν στην αρένα και μετά η Βέγκα επιτέθηκε στον Ορλόφ. 

 

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, μια έγκυος γυναίκα υπέστη κρίση επιληψίας από το σοκ. «Οι λέαινες είχαν εξαγριωθεί. Όταν αρχίσαμε να τρέχουμε, άκουγες τον βρυχηθμό τους. Ο θηριοδαμαστής δέχθηκε επίθεση και μια γυναίκα στα δεξιά έπαθε κρίση επιληψίας. Φώναξαν ασθενοφόρο», δήλωσε αυτόπτης μάρτυρας. 

 

Μετά την επίθεση, η πιο πρόσφατη από πολλές παρόμοιες στη Ρωσία, χρήστες στα social media απηύθυναν εκ νέου έκκληση για τερματισμό των ζωντανών ζώων στα τσίρκο. «Πόσες ακόμη τέτοιες περιπτώσεις μέχρι ο κόσμος να σταματήσει να θεωρεί τον βασανισμό ζώων ως διασκέδαση για τα παιδιά;», σχολίασε κάποιος. 

 

Θηριοδαμαστής τσίρκου δέχθηκε επίθεση από λιοντάρι μπροστά σε γονείς και παιδιά

 

Ο εκπαιδευτής, αφού δέχθηκε τις πρώτες βοήθειες στο νοσοκομείο, επέμεινε πως «περιπτώσεις όπως η αυτή είναι πολύ σπάνιες, αλλά τα ζώα είναι ζώα» «Η Βέγκα είναι πέντε ετών και απρόβλεπτη από μικρή», πρόσθεσε. 

 

Όπως εξήγησε, η συγκεκριμένη λέαινα δεν πρόκειται να εμφανιστεί ξανά σε παράσταση μετά την επίθεση. «Θα μιλήσουμε με τους ζωολογικούς κήπους προκειμένου να την ανταλλάξουμε με ένα μικρό λιονταράκι», είπε ο ίδιος. 

 

Ο Ορλόφ απέδωσε την επίθεση στο γεγονός πως το τσίρκο δεν δούλεψε στη διάρκεια της πανδημίας. 

 

Δείτε το βίντεο: