ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

Θηλυκός πίθηκος ζούσε μόνος του σε κλουβί αλλά απέκτησε μωρό- Αλλά οι φροντιστές του έλυσαν το μυστήριο

Η Momo και το μωρό της. Φωτ: Kujukushima Zoo Facebook Twitter
Φωτ: Kujukushima Zoo
0

Οι φύλακες του ζωολογικού και βοτανικού κήπου Kujukushima στο Ναγκασάκι πιστεύουν πως κατάφεραν να λύσουν το μυστήριο της εγκυμοσύνης ενός θηλυκού πιθήκου που βρισκόταν απομονωμένος σε κλουβί.

Η Momo, ένας 12χρονος θηλυκός γίββωνας εξέπληξε τους φύλακες όταν τον Φεβρουάριο του 2021 γέννησε ένα υγιέστατο μικρό, παρά το ότι δεν είχε επαφή με αρσενικό γίββωνα.

Τώρα, έπειτα από δύο χρόνια ερευνών και μελέτης, και ακολουθώντας το DNA του μωρού της, οι υπεύθυνοι βρήκαν ποιος είναι ο πατέρας, αλλά και ακόμα το πως ζευγαρώνουν οι γίββωνες.

Το τεστ έδειξε πως πατέρας είναι ο 34χρονος Itō, ο οποίος ήταν κλεισμένος σε διπλανό κλουβί από τη Momo την περίοδο που έμεινε έγκυος.

Οι υπεύθυνοι ανακάλυψαν πως η Momo και ο Itō ζευγάρωσαν από μία μικρή τρύπα ανάμεσα στους μεταλλικούς κλωβούς που ήταν κλεισμένοι.

Μάλιστα, η διάμετρος της τρύπας ήταν μόλις 9 χιλιοστά.

Ο μικρός γίββωνας που ακόμα δεν του έχουν δώσει όνομα, ζυγίζει περίπου 2 κιλά και είναι πολύ καλά στην υγεία του.

Αυτό το είδος είναι από τους μικρότερους πιθήκους, αλλά μπορούν να αιωρούνται από κλαδί σε κλαδί με ταχύτητες έως και 35 μίλια την ώρα.

Υπάρχουν δεκάδες είδη που είναι εγγενή σε μέρη της Ασίας, από τη βορειοανατολική Ινδία έως την Κίνα και μέχρι το αρχιπέλαγος του Βόρνεο.

Ο πληθυσμός των γίββωνων στην άγρια φύση μειώνεται και έχουν καταγραφεί ως απειλούμενο είδος στη Διεθνή Ένωση για τη Διατήρηση της Φύσης, επειδή ο βιότοπός τους απειλείται από ανθρώπινες δραστηριότητες όπως η αποψίλωση των δασών, η εξόρυξη και η κατασκευή δρόμων.

Με πληροφορίες του CNN

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΑ ΤΩΡΑ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

Διεθνή / Λίβανος: Η Χεζμπολάχ απειλεί την Κύπρο

«Η Χεζμπολάχ θα μπορούσε να θεωρήσει την Κύπρο ως εμπλεκόμενη στον πόλεμο εάν εξακολουθήσει να επιτρέπει στο Ισραήλ να χρησιμοποιεί τα αεροδρόμια και τις βάσεις της για στρατιωτικούς σκοπούς», ανέφερε ο Χασάν Νασράλα
NEWSROOM
Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν την ισχυρότερη συμφωνία μετά τον Ψυχρό Πόλεμο

Διεθνή / Πούτιν και Κιμ Γιονγκ Ουν υπέγραψαν συμφωνία αμυντικής συνδρομής σε περίπτωση επίθεσης

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν υποσχέθηκε στον Πούτιν πλήρη υποστήριξη στον πόλεμο με την Ουκρανία - Η συμφωνία Ρωσίας-Βόρειας Κορέας χαρακτηρίζεται ως η ισχυρότερη από την εποχή του Ψυχρού Πολέμου
NEWSROOM
Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

Διεθνή / Με αγκαλιές και πλήθη που πανηγύριζαν υποδέχτηκε ο Κιμ Γιονγκ Ουν τον Πούτιν

«Εκτιμούμε ιδιαίτερα τη συνεπή και ακλόνητη υποστήριξή σας για τη ρωσική πολιτική, μεταξύ άλλων και προς την ουκρανική κατεύθυνση» δήλωσε ο Πούτιν, κατά την έναρξη των συνομιλιών με τον Κιμ
NEWSROOM