Θετικοί στον κορωνοϊό 155 ναυτικοί του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt

Θετικοί στον κορωνοϊό 155 ναυτικοί του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Στα 155 ανέρχονται τα μέλη του πληρώματος του αεροπλανοφόρου των ΗΠΑ USS Theodore Roosevelt που έχουν βρεθεί θετικά στον κορωνοϊό

Ο αριθμός των μελών του πληρώματος του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, που βγήκαν θετικά στον κορωνοϊό έχει αυξηθεί κατά 13% τις τελευταίες 24 ώρες και ανέρχεται σε 155, ανακοίνωσε το Πολεμικό Ναυτικό το Σάββατο, λίγες ώρες αφότου ο κυβερνήτης του απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά του. Το Πολεμικό Ναυτικό πρόσθεσε ότι έχει εξεταστεί το 44% από τα περίπου 5.000 μέλη του πληρώματος και 1.548 ναυτικοί έχουν μεταφερθεί στην ξηρά. Κανένας από τους ναυτικούς που έχουν βγει θετικοί δεν νοσηλεύεται. 

Σημειώνεται ότι ο κυβερνήτης του USS Theodore Roosevelt Μπρετ Κρόζιερ παύθηκε από τα καθήκοντά του καθώς με επιστολή του που δημοσιεύτηκε στα Μέσα ενημέρωσης απηύθυνε έκκληση σε δραματικό τόνο για να απομακρυνθούν από το σκάφος τα δεκάδες μέλη του πληρώματος που είχαν προσβληθεί από τον κορωνοϊό.

Υπέρ της απομάκρυνσης του πλοιάρχου ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ 

O Αμερικανός υπουργός Άμυνας Μαρκ Έσπερ στήριξε την απομάκρυνση του πλοιάρχου Μπρετ Κροζίερ, του αεροπλανοφόρου USS Theodore Roosevelt, ανακοίνωσε την Παρασκευή το Πεντάγωνο, εν μέσω αντιδράσεων από Δημοκρατικούς στο Κογκρέσο και από το πλήρωμα του πλοίου, που αποχαιρέτησαν σαν ήρωα τον κυβερνήτη τους. Ο Μπρετ Κροζίερ απαλλάχθηκε την Πέμπτη από τα καθήκοντά του ως κυβερνήτης του αμερικανικού αεροπλανοφόρου μετά από μια επιστολή του που διέρρευσε στον Τύπο, στην οποία περιέγραφε με μελανά χρώματα την κατάσταση που επικρατούσε στο πλοίο αφότου άρχισαν να ασθενούν οι ναύτες και ζητούσε να αναληφθεί «αποφασιστική δράση», να απομακρυνθούν πάνω από 4.000 ναύτες από το αεροπλανοφόρο και να τεθούν σε καραντίνα.

«Ο υπουργός Άμυνας στήριξε την απόφαση του υπουργού Ναυτικού των ΗΠΑ να τον απομακρύνει», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου Τζόναθαν Χόφμαν, αναφέροντας πως η απόφαση του Έσπερ βασίστηκε στο συμπέρασμα του υπηρεσιακού υπουργού Ναυτικού, Τόμας Μόντλι, ότι έχασε την εμπιστοσύνη του στον Κροζίερ. Σε ερώτηση αν ο Έσπερ εξακολουθεί να εμπιστεύεται τον Μόντλι, ο Χόφμαν απάντησε καταφατικά.

Ο Μόντλι είπε στο πρακτορείο Reuters σήμερα ότι ο Κροζίερ δεν θα αποταχθεί αλλά θα του ανατεθεί κάποια άλλη αποστολή όσο ερευνάται το θέμα από το Πολεμικό Ναυτικό. Μετά την απομάκρυνση του πλοίαρχου, περισσότεροι από 120.000 υπέγραψαν ένα αίτημα καλώντας το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό να επαναφέρει τον Κροζίερ στο πόστο του κυβερνήτη του USS Theodore Roosevelt.

«Οι ενέργειές του πιθανώς έσωσαν πολλές ζωές», αναφέρει η εκστρατεία διαδικτυακής συλλογής υπογραφών. «Παρόλο που απομακρύνθηκε, το σχέδιο του να απομακρυνθούν με ασφάλεια μέλη του πληρώματος εξακολουθεί να εφαρμόζεται. Είναι ένας ήρωας που πρέπει να επιβραβευθεί». Μέχρι χθες, μια μέρα μετά την έναρξη συλλογής υπογραφών στο Change.org, πάνω από 123.000 άνθρωποι είχαν υπογράψει το αίτημα, με το στόχο να είναι οι 150.000 υπογραφές.

Με πληροφορίες από Reuters/AΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ