Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αυτό που πετύχαμε συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων

Θεοδωρικάκος για ψήφο αποδήμων: Αυτό που πετύχαμε συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων Facebook Twitter
Τι τόνισε ο υπουργός Εσωτερικών, λίγες ώρες μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού - EUROKINISSI
0

Λίγες ώρες μετά την έγκριση του νομοσχεδίου για την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού, ο υπουργός Εσωτερικών, Τάκης Θεοδωρικάκος μίλησε για τις ζυμώσεις που οδήγησαν στην ιστορική πλειοψηφία.

«Αυτό που πετύχαμε, συμβολίζει την ανάγκη συναινέσεων σε θέματα που αφορούν εθνικά ζητήματα και αυτονόητα δημοκρατικά δικαιώματα. Τότε τη συναίνεση την επιδιώκουμε και την πετυχαίνουμε και είναι σπουδαίο που το καταφέρνουμε», τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.

«Θέλαμε 200 ψήφους. Εμείς είχαμε 158, με το ΚΙΝΑΛ και την Ελληνική Λύση, δύο κόμματα που από την αρχή είχαν θετική συνδρομή και την ίδια άποψη με εμάς, φτάναμε τις 190 ψήφους», σημείωσε ο υπουργός, χαρακτηρίζοντας τη διαδικασία των διαβουλεύσεων με τα κόμματα, «πολύ επίπονη προσπάθεια», που όπως είπε, κράτησε τουλάχιστον 100 ημέρες.

Όπως πρόσθεσε, ο ίδιος προσωπικά, αλλά και η ΝΔ, επιθυμούσαν «να έχουν το δικαίωμα να ψηφίζουν όλοι οι Έλληνες πάνω στη γη», αλλά εάν δεν προχωρούσε με συναίνεση η διαδικασία κανένας δεν θα ψήφιζε και θα είχαμε τέσσερα ακόμη χρόνια χαμένα.

«Μου λένε: το ποτήρι είναι μισογεμάτο ή μισοάδειο; Απαντώ, ότι έχει νερό μέσα. Αν δεν το ψηφίζαμε δεν θα είχε ούτε μια σταγόνα», ανέφερε ο κ. Θεοδωρικάκος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM