Θέμα ημερών η απόλυση των πρακτόρων του FBI που συμμετείχαν σε έρευνες για τον Τραμπ

Θέμα ημερών η απόλυση των πρακτόρων του FBI που συμμετείχαν σε έρευνες για τον Τραμπ Facebook Twitter
Ντόναλντ Τραμπ / Φωτ.: Getty Images
0

Αξιωματούχοι της νέας αμερικανικής κυβέρνησης προχωρούν στην απόλυση πρακτόρων του FBI που εμπλέκονται σε έρευνες που αφορούν τον Ντόναλντ Τραμπ εντός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με το Associated Press.

Αξιωματούχοι που ενεργούν υπό την καθοδήγηση της διοίκησης Τραμπ εργάζονται για τον εντοπισμό μεμονωμένων ομοσπονδιακών υπαλλήλων που συμμετείχαν σε πολιτικά ευαίσθητες έρευνες για πιθανή απόλυση. 

Οι απολύσεις, εάν πραγματοποιηθούν, θα αποτελέσουν σημαντικό πλήγμα στην ιστορική ανεξαρτησία του FBI από τον Λευκό Οίκο, αντανακλώντας την αποφασιστικότητα του Τραμπ να υποτάξει την κοινότητα επιβολής του νόμου και των μυστικών υπηρεσιών στη θέλησή του. Είναι μέρος ενός εντυπωσιακού μοτίβου αντιποίνων που ασκείται σε υπαλλήλους της αμερικανικής κυβέρνησης, μετά την αναγκαστική απομάκρυνση μιας ομάδας ανώτερων στελεχών του FBI νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, καθώς και τη μαζική απόλυση από το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ εισαγγελέων της ομάδας του ειδικού εισαγγελέα Τζακ Σμιθ που ερευνούσε τον Ντόναλντ Τραμπ.

Η Ένωση Πρακτόρων του FBI χαρακτήρισε τις σχεδιαζόμενες απολύσεις ως «εξωφρενικές ενέργειες των εν ενεργεία αξιωματούχων που έρχονται σε θεμελιώδη αντίθεση με τους στόχους επιβολής του νόμου που έχει περιγράψει ο πρόεδρος Τραμπ και την υποστήριξή του προς τους πράκτορες του FBI». «Η απόλυση ενδεχομένως εκατοντάδων πρακτόρων θα αποδυναμώσει σοβαρά την ικανότητα του FBI να προστατεύει τη χώρα από απειλές εθνικής ασφάλειας και εγκληματικές απειλές και τελικά θα διακινδυνεύσει την πορεία της νέας ηγεσίας» προστίθεται στην ανακοίνωση. 

Το FBI και η ομάδα του Τζακ Σμιθ ερεύνησαν τον Ντόναλντ Τραμπ για τις προσπάθειές του να ανατρέψει το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του 2020 και την παρακράτηση απόρρητων εγγράφων στην έπαυλή του Μαρ-α-Λάγκο, στη Φλόριντα. Και για τις δύο αυτές υποθέσεις απαγγέλθηκαν κατηγορίες σε βάρος του Ντόναλντ Τραμπ που αποσύρθηκαν μετά το αποτέλεσμα της 5ης Νοεμβρίου, λόγω της πάγιας πολιτικής του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης που απαγορεύει την ομοσπονδιακή δίωξη εν ενεργεία προέδρου των ΗΠΑ.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ απήγγειλε επίσης κατηγορίες σε περισσότερους από 1.500 υποστηρικτές του Τραμπ που συμμετείχαν στην αιματηρή εισβολή της 6ης Ιανουαρίου 2021 στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ, αν και ο Τραμπ την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του απένειμε χάρη σε όλους, ανεξαρτήτως κατηγοριών ή καταδίκης.

Με πληροφορίες από Associated Press

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΚΑΥΣΙΜΑ ΑΚΥΡΩΣΕΙΣ ΠΤΗΣΕΩΝ

Διεθνή / ΕΕ: Αποζημιώσεις από αεροπορικές ακόμη και σε ακυρώσεις πτήσεων λόγω καυσίμων

Οι αεροπορικές εταιρείες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα εξακολουθούν να υποχρεούνται να αποζημιώνουν τους επιβάτες ακόμη και όταν ακυρώνουν πτήσεις λόγω έλλειψης ή ακριβού καυσίμου
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός σε κρουαζιερόπλοιο: Η στιγμή που ο καπετάνιος ανακοινώνει τον πρώτο θάνατο - Είναι «από φυσικά αίτια» είπε

Βίντεο από τη στιγμή που ο καπετάνιος του πολυτελούς κρουαζιερόπλοιου καθησυχάζει τους επιβάτες, σημειώνοντας πως δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Το μεγαλύτερο εμπόδιο για συμφωνία με το Ιράν ίσως είναι ο εγωισμός του Τραμπ

Οι συνεχείς επιθέσεις και η σκληρή ρητορική του Ντόναλντ Τραμπ απέναντι στο Ιράν προκαλούν ανησυχία σε διπλωματικούς κύκλους, που φοβούνται ότι μπορεί να αποτελέσουν εμπόδιο σε μια πιθανή συμφωνία μεταξύ των δύο πλευρών
THE LIFO TEAM
«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ