Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τις νέες καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι, παρά την απάντηση του

Θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ με τις νέες καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι παρά την απάντηση του Facebook Twitter
Κέβιν Σπέισι, φωτ.: ΕΡΑ
0

Το ντοκιμαντέρ με τις νέες καταγγελίες κατά του Κέβιν Σπέισι θα προβληθεί, παρά την απάντηση που έδωσε ο ηθοποιός, αρνούμενος ότι αυτές είναι αληθείς. 

Μια από τους παραγωγούς του ντοκιμαντέρ του Channel 4 που περιέχει νέους ισχυρισμούς ότι ο Κέβιν Σπέισι «συμπεριφέρθηκε ανάρμοστα» σε άνδρες λέει ότι θα μεταδοθεί όπως είχε προγραμματιστεί τη Δευτέρα, παρά την διάψευση τους από τον ηθοποιό αυτό το Σαββατοκύριακο. Η Ντόροθι Μπάιρν, πρώην επικεφαλής ειδήσεων και επικαιρότητας στο τηλεοπτικό κανάλι, είπε ότι ελπίζει ότι το νέο ντοκιμαντέρ με τίτλο «Spacey Unmasked» (Ο Σπέισι χωρίς μάσκα), θα προκαλέσει «ένα #MeToo για τους άνδρες» και θα ξεκινήσει μια ευρύτερη συζήτηση για τα πρότυπα συμπεριφοράς στους εργασιακούς χώρους.  

«Προχωράμε», είπε η Μπάιρν. «Έχω κάνει πολλά προγράμματα εδώ και δεκαετίες για γυναίκες που υποφέρουν από ανάρμοστη συμπεριφορά, οπότε αυτό ήταν ένα πολύ ενδιαφέρον πρότζεκτ για εμένα. Νιώθω ότι είναι ένα #MeToo για τους άνδρες. Πολλά πράγματα που γίνονταν σε γυναίκες πριν από 50 χρόνια εξακολουθούν να γίνονται σε άνδρες, πολλοί από τους οποίους αισθάνονται ότι πρέπει να το ανεχτούν. Οι εργαζόμενοι ξέρουν τώρα τον τρόπο να αναγνωρίζουν τέτοιου είδους συμπεριφορές, αλλά τείνουν να υποθέτουν ότι πάντα θα είναι μια γυναίκα στη θέση του θύματος». 

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ υποστηρίζουν ότι αυτό περιλαμβάνει ισχυρισμούς από πολλούς άνδρες «σχετικά με γεγονότα που ισχυρίζονται ότι συνέβησαν μεταξύ 1976 και 2013». Αναφερόμενη στους νέους ισχυρισμούς για ανάρμοστη συμπεριφορά του ηθοποιού η δημιουργός του ντοκιμαντέρ είπε: «Στο παρελθόν, θεωρούνταν συχνά ομοφοβικό να αποκλείεται αυτό το είδος ανδρικής συμπεριφοράς, αλλά θα υποστήριζα ότι είναι ομοφοβική στάση να πιστεύεις ότι αυτή η συμπεριφορά είναι κάτι που αποδέχονται οι γκέι άντρες. Δεν είναι αλήθεια». 

Οι δικαστικές διαμάχες του Κέβιν Σπέισι  

Το 2022, δικαστήριο της Νέας Υόρκης απέρριψε αγωγή που είχε κατατεθεί κατά του Κέβιν Σπέισι για σεξουαλική επίθεση, σύμφωνα με την οποία ο ενάγων είχε ισχυριστεί ότι ο ηθοποιός τον άγγιξε ανάρμοστα σε ένα πάρτι το 1986, όταν ήταν 14 ετών. 

Πέρυσι, σε μια άλλη δίκη στο Λονδίνο, ο Κέβιν Σπέισι απαλλάχθηκε από εννέα κατηγορίες για σεξουαλικά αδικήματα που είχαν διαπραχθεί σε βάρος τεσσάρων ανδρών μεταξύ 2001 και 2013. 

Η καριέρα του Kέβιν Σπέισι ανακόπηκε το 2017 μετά από μια σειρά κατηγοριών για ανάρμοστη συμπεριφορά που διατυπώθηκαν εναντίον του. Εκείνη την εποχή είχε τον πρωταγωνιστικό ρόλο του Φράνκ Άντεργουντ στο πολιτικό δράμα «House of Cards» του Netflix, από τον οποίο ωστόσο αποκλείστηκε. 

Με πληροφορίες από Guardian  

  

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει τη χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών για θεραπευτικούς σκοπούς

Διεθνή / Η Νέα Ζηλανδία εγκρίνει την ιατρική χρήση παραισθησιογόνων μανιταριών

«Η ψιλοκυβίνη παραμένει ένα μη εγκεκριμένο φάρμακο, αλλά επιτρέπεται πλέον να τη συνταγογραφήσει ένας πολύ έμπειρος ψυχίατρος σε ασθενείς με κατάθλιψη» δήλωσε ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας της Νέας Ζηλανδίας
LIFO NEWSROOM
Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Διεθνή / Διάγγελμα Χαμενεΐ: Το Ισραήλ έκανε ένα τεράστιο λάθος και θα τιμωρηθεί γι' αυτό

Ο Χαμενεΐ προειδοποίησε ότι «οποιαδήποτε στρατιωτική επέμβαση των ΗΠΑ αναμφίβολα θα προκαλέσει ανεπανόρθωτη ζημιά», επικρίνοντας τις «απειλητικές και γελοίες δηλώσεις» του Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Διεθνή / New York Times: Το Ιράν προετοιμάζεται για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις

Το Ιράν προετοιμάζει πυραύλους για επιθέσεις σε αμερικανικές βάσεις αν οι ΗΠΑ εμπλακούν στον πόλεμο Ισραήλ-Ιράν - Αυξάνονται οι φόβοι για περιφερειακή σύρραξη και αντίποινα από ιρανικές και φιλοϊρανικές δυνάμεις
LIFO NEWSROOM
Τι κάνει ο αρχηγός του στρατού του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το φλερτ με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Διεθνή / Τι κάνει ο ισχυρότερος στρατιωτικός του Πακιστάν στις ΗΠΑ - Το «φλερτ» με Κίνα και οι εντάσεις με Ινδία

Ο Αρχηγός Στρατού του Πακιστάν, Ασίμ Μουνίρ, επισκέπτεται την Ουάσινγκτον για να ενισχύσει τις στρατιωτικές και οικονομικές σχέσεις με τις ΗΠΑ, παρά τις αυξανόμενες στρατηγικές δεσμεύσεις με την Κίνα και τις εντάσεις με την Ινδία
LIFO NEWSROOM