Τέξας: Άνδρας απείλησε γιατρό «επειδή περιέθαλπε τρανς ασθενείς»

Τέξας: «Άνδρας απείλησε γιατρό» επειδή περιέθαλπε τρανς ασθενείς Facebook Twitter
Φωτ.: Unsplash.
0

Ένας άνδρας από το Τέξας στις ΗΠΑ κατηγορείται ότι απείλησε γιατρό «επειδή παρείχε ιατρική περίθαλψη σε transgender άτομα και παιδιά με δυσφορία φύλου».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας που τελικά συνελήφθη είναι 38 ετών και λέγεται Μάθιου Τζόρνταν Λίντνερ. 

Ο Λίντνερ φέρεται να παρενόχλησε και να απείλησε να σκοτώσει έναν γιατρό του Ινστιτούτου Fenway, ενός διεπιστημονικού κέντρου που επικεντρώνεται στην υγεία των σεξουαλικών και έμφυλων μειονοτήτων.

Σύμφωνα με τις κατηγορίες, ο 38χρονος τηλεφώνησε στο «Εθνικό Κέντρο Εκπαίδευσης για την Υγεία LGBTQIA+» με έδρα τη Βοστώνη στις 31 Αυγούστου και άφησε απειλητικό φωνητικό μήνυμα κατά ενός συνεργαζόμενου γιατρού του Ινστιτούτου. 

«Αρρωστημένοι κ*****, θα καείτε όλοι», ανέφερε το φωνητικό μήνυμα. «Υπάρχει μια ομάδα ανθρώπων που είναι καθ' οδόν για να "τακτοποιήσει"» τον εν λόγω γιατρό, πρόσθεσε. «Υπογράψατε το ένταλμα σας, ευνουχίζοντας τα παιδιά μας», συνέχισε. Ο 38χρονος είπε επίσης στον γιατρό να «κοιμηθεί καλά» και τον αποκάλεσε στη συνέχεια με χυδαίο χαρακτηρισμό. 

Μια ημέρα πριν από τις απειλές προς τον γιατρό, το νοσοκομείο Παίδων της Βοστώνης δέχθηκε απειλή για βόμβα μέσω απειλητικού τηλεφωνήματος, σύμφωνα με τις αρχές. Τις εβδομάδες που προηγήθηκαν της απειλής για βόμβα, το νοσοκομείο έγινε στόχος ακροδεξιών παρενοχλήσεων κατά των ΛΟΑΤΚΙ+. 

Η εισαγγελέας των ΗΠΑ Rachael S Rollins δήλωσε: «Παρόλο που ο γιατρός είναι σαφώς θύμα, η απειλή του Λίντνερ έχει τις ρίζες της στο μίσος για τη ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα, τις οικογένειες, τους φίλους και τους ανθρώπους που τους αγαπούν και τους υποστηρίζουν. Είναι και αυτοί θύματα». 

Ο Joseph Bonavolonta, ειδικός πράκτορας υπεύθυνος του FBI στη Βοστώνη, δήλωσε: «Ενώ όλοι έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν τη γνώμη τους, δεν έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιούν ή να απειλούν με βία άτομα που δεν μοιράζονται τις ίδιες πεποιθήσεις». 

Με πληροφορίες από Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ