Όταν την ρώτησαν πέρυσι ποια ήταν τα σχέδιά της αποχωρώντας από την Ντάουνινγκ Στριτ, η Τερέζα Μέι είχε δηλώσει ότι θα ασχοληθεί λίγο παραπάνω με το μαγείρεμα και θα βλέπει περισσότερο κρίκετ. Ήταν όμως πολύ πιο δραστήρια.

 

Η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας κάνει μια δεύτερη, επικερδή, καριέρα- όπως και αρκετοί προκάτοχοί της- έχοντας βγάλει πάνω από ένα εκατομμύριο λίρες από ομιλίες. Με βάση τα οικονομικά στοιχεία που δηλώνουν τα μέλη του βρετανικού κοινοβουλίου, μεγάλες τράπεζες και αμερικανικά πανεπιστήμια έχουν δείξει ενδιαφέρον για την Μέι.

 

Από τη στιγμή που παραιτήθηκε, πέρυσι, έχει συμφωνήσει να δώσει 8 ομιλίες σε όλο τον κόσμο, με απολαβές 100.000 λίρες- κατά μέσο όρο- για κάθε μία από αυτές. Δεν είναι η πρώτη ακολουθεί αυτό τον δρόμο φεύγοντας από την Ντάουνινγκ Στριτ.

 

Το ίδιο είχαν πράξει οι προκάτοχοι της Μέι, Ντέιβιντ Κάμερον, Γκόρντον Μπράουν και Τόνι Μπλερ. Όλοι τους- όπως και η ίδια- εντάχθηκαν στο δυναμικό του Washington Speakers Bureau που προσφέρει μια δεύτερη καριέρα σε ομιλίες με όλο τον κόσμο.

 

Ο Κάμερον λέγεται ότι έχει λάβει 120.000 λίρες για ομιλία μιας ώρας σε χρηματιστές της Γουόλ Στριτ. Η Μέι πήρε 115.000 λίρες για κάθε μία από τις τέσσερις πρόσφατες ομιλίες της στην Αμερική


τον Απρίλιο. Επίσης, έλαβε 160.000 λίρες προκαταβολικά για δύο ομιλίες στην JP Morgan, οι οποίες όμως αναβλήθηκαν.

 

Με πληροφορίες από Times

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr