Το τεράστιο τούνελ κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα- Ανοιχτό πλέον για επισκέπτες

Το τεράστιο τούνελ κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα- Ανοιχτό πλέον για επισκέπτες Facebook Twitter
0

Οι καταρράκτες του Νιαγάρα προσελκύουν επισκέπτες από όλο τον κόσμο εδώ και τουλάχιστον δύο αιώνες. Όμως, από φέτος, οι τουρίστες μπορούν να δουν για πρώτη φορά το τεράστιο τούνελ, που είναι κάτω από τους καταρράκτες. 

Πρόκειται για ένα τούνελ μήκους 670 μέτρων, που κατασκευάστηκε πριν από έναν αιώνα και πλέον και χαρακτηρίζεται ένα θαύμα της μηχανικής. Χιλιάδες εργάτες δούλευαν για σχεδόν τέσσερα χρόνια για να το κατασκευάσουν. 

Μέσα από το συγκεκριμένο τούνελ έφευγε το νερό από τον ποταμό, αφού πρώτα το είχε αξιοποιήσει το- παροπλισμένο πλέον- εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας. Από το καλοκαίρι, όσοι επισκέπτονται τον σταθμό αυτό, που λειτουργούσε από το 1905 έως το 2006, έχουν τη δυνατότητα να περπατήσουν και μέσα στο τούνελ. 

Το τεράστιο τούνελ κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα- Ανοιχτό πλέον για επισκέπτες Facebook Twitter
Το τεράστιο τούνελ κάτω από τους καταρράκτες του Νιαγάρα- Ανοιχτό πλέον για επισκέπτες Facebook Twitter

Αυτό έχει σχεδόν οχτώ μέτρα ύψος και έξι μέτρα πλάτος. Συνολικά 71.000 γαλόνια νερού περνούσαν από εκεί, με ταχύτητα εννιά μέτρα το δευτερόλεπτο. Δύο φορές έχει γίνει συντήρηση στο τούνελ από τη στιγμή που κατασκευάστηκε, τη δεκαετία του ‘50 και ξανά το ‘90. 


 
Με πληροφορίες από CNN

 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι γαλλικές μετοχές οδεύουν προς τη χειρότερη εβδομάδα από το 2022 λόγω του φόβου για εκλογική νίκη της ακροδεξιάς

Διεθνή / Γαλλία: Η ακροδεξιά στροφή φέρνει αναταράξεις στην οικονομία - Γιγαντιαίες απώλειες στο Χρηματιστήριο

Ο δείκτης CAC 40 στο χρηματιστήριο στο Παρίσι υποχωρεί κατά 6,2% σε εβδομαδιαία βάση, παραδίδοντας τα κέρδη του για το έτος και οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση του από τον Μάρτιο του 2022
NEWSROOM
«Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Διεθνή / «Μπόργκο Εγνάτσια»: Το πολυτελές συγκρότημα που φιλοξενεί την Σύνοδο της G7

Στο πολυτελές παραθαλάσσιο θέρετρο «Μπόργκο Εγνάτσια» στην Απουλία ξεκίνησαν την Πέμπτη οι εργασίες της Συνόδου των G7 - Στο ξενοδοχειακό συγκρότημα παντρεύτηκαν το 2012 ο Τζάστιν Τιμπερλέικ με την Τζέσικα Μπίελ 
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ