Τεράστιο superyacht περνά ξυστά κάτω από ολλανδικές γέφυγες

Τεράστιο superyacht περνά ξυστά κάτω από ολλανδικές γέφυγες Facebook Twitter
0

Ένα ασυνήθιστο θέαμα αντίκρισαν όσοι βρίσκονταν έξω από πόλη Macharen, καθώς ένα superyacht, 80 μέτρων, περνούσε ξυστά κάτω από μία γέφυρα.

Το παρθενικό ταξίδι του Galactica, παλαιότερα γνωστό ως Project Cosmos, πραγματοποιήθηκε νωρίτερα αυτό το μήνα, και ένας φωτογράφος ήταν έτοιμος να απαθανατίσει το ταξίδι.

Σε μια σειρά απίστευτων εικόνων, το superyacht φαίνεται να μεταφέρεται προσεκτικά από το ναυπηγείο Heesen στην πόλη Oss της νότιας Ολλανδίας στο λιμάνι Harlingen στη Βόρεια Θάλασσα, όπου θα υποβληθεί σε θαλάσσιες δοκιμές και εξοπλισμός. Κατά τη διάρκεια του ταξιδιού, που διήρκεσε περίπου τέσσερις-πέντε ημέρες, το σκάφος πέρασε από τουλάχιστον έξι γέφυρες.

Ωστόσο, μια εξ αυτών ήταν αρκετά χαμηλή και χρειάστηκε να περιμένει μέχρι να μην υπάρχει κυματισμός, προκειμένου το ύψος του νερού να είναι όσο γίνεται χαμηλότερο. 

Στην Macharen η απόσταση του superyacht από κάθε πλευρά ήταν μόλις 15 εκατοστά.

«Αυτή είναι η τυπική διαδικασία με πολυτελή γιοτ αυτού του μεγέθους όταν έχουμε να κάνουμε με κρουαζιέρες στην ενδοχώρα», λέει ένας εκπρόσωπος της Heesen. «Το να περιμένεις να πέσει η παλίρροια είναι απλώς business as usual».

Μια τέτοια δύσκολη και κρίσιμη επιχείρηση απαιτεί τουλάχιστον τρεις έως τέσσερις μήνες προετοιμασίας με διάφορες άδειες και πιστοποιητικά που απαιτούνται εκ των προτέρων, σύμφωνα με την ομάδα της Heesen.

Με πληροφορίες CNN

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ