Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής στην Ε.Ε σχεδιάζει η Κομισιόν

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής στην Ε.Ε σχεδιάζει η Κομισιόν Facebook Twitter
1

Σχέδιο για κατάργηση του roaming πρότεινε σήμερα επίσημα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή που σκοπεύει να σταματήσουν οι χρεώσεις περιαγωγής για τα ταξίδια εντός της ΕΕ από την 1η Ιουλίου 2014.

Αν το σχέδιο «περάσει» οι χρεώσεις για κλήσεις από και προς κινητά στην ΕΕ δεν θα ξεπερνούν τα 0,19 ευρώ το λεπτό (χωρίς ΦΠΑ), ενώ το κόστος των διασυνοριακών κλήσεων στην Ευρώπη θα έχει ανώτατο όριο την τιμή των υπεραστικών κλήσεων. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως  τα αυθαίρετα κέρδη από τις κλήσεις στο εσωτερικό της ΕΕ θα καταργηθούν.

«Συνδεδεμένη ήπειρος»

 

Συγκεκριμένα ο πρόεδρος της Επιτροπής Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο ανακοίνωσε την δέσμη νομοθετικών μέτρων «συνδεδεμένη ήπειρος», η οποία, όταν εγκριθεί, θα μειώσει το κόστος για τους καταναλωτές, θα περιορίσει τη γραφειοκρατία για τις επιχειρήσεις και θα δημιουργήσει σειρά νέων δικαιωμάτων τόσο για τους χρήστες όσο και για τους παρόχους υπηρεσιών, κάνοντας την Ευρώπη ξανά,  πρωτοπόρο στην παγκόσμια ψηφιακή τεχνολογία.

Όπως ανέφερε η Νέιλι Κρους, αντιπρόεδρος  της Κομισιόν και επίτροπος  για το Ψηφιακό Θεματολόγιο, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας θα έχουν επιλογή είτε, να προσφέρουν πακέτα τηλεφωνίας που θα ισχύουν παντού στην Ευρωπαϊκή Ένωση («περιαγωγή σαν στο σπίτι σας»), η τιμή των οποίων θα καθορίζεται από τον εγχώριο ανταγωνισμό, είτε, να επιτρέπουν στους πελάτες τους να επιλέγουν διαφορετικό πάροχο για την περιαγωγή ο οποίος θα προσφέρει φθηνότερες τιμές (χωρίς να απαιτείται η αγορά νέας κάρτας SIM).

Παράλληλα,  θα απαγορευτούν η παρεμπόδιση και ο περιορισμός της πρόσβασης σε διαδικτυακό περιεχόμενο, και  θα δοθεί στους χρήστες πρόσβαση σε πλήρες και ανοιχτό διαδίκτυο ανεξάρτητα από το κόστος ή την ταχύτητα του πακέτου συνδρομής τους.

(Πηγή: BBC)

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Διεθνή / Τελεσίγραφο Τραμπ στον Μαδούρο για να εγκαταλείψει την εξουσία στη Βενεζουέλα

Σύμφωνα με Αμερικανικά μέσα, ο Τραμπ είπε: «Μπορείς να σώσεις τον εαυτό σου και τους πιο κοντινούς σου, αλλά πρέπει να φύγεις από τη χώρα τώρα», προσφέροντας ασφαλή διέλευση στον Μαδούρο
LIFO NEWSROOM
Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Διεθνή / Ισπανία: Κινητοποιήθηκε ο στρατός για την αφρικανική πανώλη των χοίρων - Από τι προκλήθηκε η νόσος

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων εξαπλώνεται γρήγορα ανάμεσα στα γουρούνια και τους αγριόχοιρους, αποτελώντας σημαντικό οικονομικό κίνδυνο για την Ισπανία, μία από τις χώρες με τις μεγαλύτερες εξαγωγές χοιρινού στον κόσμο
LIFO NEWSROOM
Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Διεθνή / Ο Γκάι Πιρς ζητά συγγνώμη για posts κατά του Ισραήλ – Αποχωρεί από τα social media

Ο διάσημος ηθοποιός ζήτησε συγγνώμη για τη δημοσιοποίηση «παραπληροφόρησης και ψευδών ισχυρισμών» εναντίον του Ισραήλ στα social media, όπου είχε εκφράσει την υποστήριξή του στην Παλαιστίνη
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια