ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

Το τέλος πλησιάζει - Μια ανάσα πριν τη μεγάλη μάχη Κλίντον και Τραμπ

Το τέλος πλησιάζει - Μια ανάσα πριν τη μεγάλη μάχη Κλίντον και Τραμπ Facebook Twitter
Το τελευταίο εξώφυλλο του ΤΙΜΕ πριν οι Αμερικάνοι πάνε στις κάλπες βάζει τους δύο υποψηφίους μαζί και
0

Η ώρα της κάλπης στις ΗΠΑ πλησιάζει και όλοι οι Αμερικανοί έχουν στρέψει το βλέμμα τους στις εκλογές και τη μάχη Κλίντον - Τραμπ, συμπαρασύρωντας τα διεθνή μίντια και το παγκόσμιο ενδιαφέρον στην προεκλογική μάχη. Όλος ο τύπος και τα μέσα που έχουν εδώ και καιρό πάρει θέση απέναντι στο δίλημμα προετοιμάζονται να καλύψουν το φινάλε της μακράς, γεμάτης ένταση και αρκετά «ροζ» προεκλογικής εκστρατείας που σήμερα εμφανίζεται να εξασφαλίζει πως αυτές οι εκλογές θα είναι ένα αγωνιώδες ντέρμπι.

Η Χίλαρι Κλίντον εμφανίζεται να έχει προβάδισμα πέντε μονάδων (48%) έναντι του Ντόναλντ Τραμπ (43%), στην τελευταία δημοσκόπηση της Washington Post και του τηλεοπτικού δικτύου ABC η οποία δημοσιεύθηκε την Κυριακή το πρωί.


Στην προηγούμενη δημοσκόπηση της Post και του ABC, που είχε δημοσιευθεί την Παρασκευή, η Κλίντον προηγούνταν του Τραμπ με 47% έναντι 44%.

Παράλληλα η Κλίντον εμφανίζεται να έχει το πλεονέκτημα της θετικής υποστήριξης, σημειώνει η δημοσκόπηση. Το 55% όσων την ψηφίζουν απάντησε ότι υποστηρίζει την υποψήφια των Δημοκρατικών, ενώ μόνο το 43% είπε το ίδιο για τον υποψήφιο των Ρεπουμπλικάνων. Οι περισσότεροι ψηφοφόροι του Τραμπ εξηγούν ότι «κυρίως αντιτίθενται στην Κλίντον».

Το τέλος πλησιάζει - Μια ανάσα πριν τη μεγάλη μάχη Κλίντον και Τραμπ Facebook Twitter
Το σημερινό πρωτοσέλιδο των New York Times


Σύμφωνα με τις πιο πρόσφατες δημοσκοπήσεις, η Κλίντον εξακολουθεί να διατηρεί το προβάδισμα σε πολιτείες που ενδέχεται να αποδειχθούν καθοριστικές για το αποτέλεσμα της Τρίτης. Όμως το προβάδισμά της μειώθηκε την προηγούμενη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις ότι το FBI εξετάζει μια νέα σειρά από emails στο πλαίσιο της έρευνάς του για τη διαχείριση διαβαθμισμένων πληροφοριών από την Κλίντον όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.


Και οι δύο υποψήφιοι βρέθηκαν στη Φλόριντα, η οποία θεωρείται μια από τις πιο σημαντικές πολιτείες. Το 2000 το αποτέλεσμα των προεδρικών εκλογών αποφασίστηκε στην πολιτεία αυτή, αφού μια διαμάχη για τις ψήφους και την ανακαταμέτρηση έφτασε ως το Ανώτατο Δικαστήριο, το οποίο αποφάσισε υπέρ του υποψήφιου των Ρεπουμπλικάνων Τζορτζ Ου. Μπους.


Σύμφωνα με το Real Clear Politics, η Κλίντον έχει προβάδισμα στη Φλόριντα κατά μέσο όρο μία μονάδα, κάτι που σημαίνει ότι η μάχη θα είναι στήθος με στήθος.


Στο μεταξύ οι ομάδες του Τραμπ και της Κλίντον έχουν τροποποιήσει τα σχέδιά τους για τις επόμενες δύο ημέρες, ώστε να επισκεφθούν τις πολιτείες όπου θεωρούν ότι έχουν ευκαιρίες να κερδίσουν νέους ψηφοφόρους.


Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικάνων δήλωσε ενώπιον του κοινού στην Τάμπα ότι το Σαββατοκύριακο θα πραγματοποιήσει προεκλογική εκδήλωση στη Μινεσότα, αν και κάτι τέτοιο δεν ήταν προγραμματισμένο αρχικά. Η Μινεσότα δεν έχει ψηφίσει υπέρ των Ρεπουμπλικάνων από το 1984.


Και την ώρα που ο Τραμπ προτιμά να μιλά σε μεγάλες συγκεντρώσεις, η Κλίντον επιλέγει να κάνει στοχευμένες εμφανίσεις σε συγκεκριμένο δημογραφικό κοινό.

0

ΤΟ ΝΕΟ LIFO APP

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ