Tελικά πουλήθηκε πολύ ακριβά το τηλέφωνο του Χίτλερ

Tελικά πουλήθηκε πολύ ακριβά το τηλέφωνο του Χίτλερ Facebook Twitter
0

Το κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ, "το πιο καταστροφικό όπλο της Ιστορίας" σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions, πωλήθηκε 243.000 δολάρια στην δημοπρασία που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος στο Τσέζαπικ Σίτι του Μέριλαντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο οίκος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητα ή την εθνικότητα του αγοραστή, ο οποίος παρακολουθούσε τη δημοπρασία τηλεφωνικά.

Η συσκευή, η οποία βρέθηκε μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, φέρει χτυπημένο το όνομα του Αδόλφου Χίλτερ και έναν αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο του Τρίτου Ράιχ. Η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια. Η εκτίμηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τη "σπανιότητα και τη μοναδικότητα" του αντικειμένου, διευκρίνισε ο Αντρέας Κόρνφελντ, του οίκου Alexander. 

Η δημοπρασία περισσοτέρων από 1.000 αντικειμένων ήταν προσβάσιμη τηλεφωνικά σε αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Με το τηλέφωνο αυτό, το οποίο έδωσε στον Χίλτερ η Βέρμαχτ, ο στρατός του Τρίτου Ράιχ, ο αρχηγός των ναζί έδωσε τις περισσότερες εντολές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυστρία: Ορειβάτισσα εγκαταλείφθηκε από τον σύντροφό της στην υψηλότερη κορφή και πέθανε από το κρύο

Διεθνή / Αυστρία: Εγκατέλειψε την ορειβάτιδα σύντροφό του στην υψηλότερη κορφή και εκείνη πέθανε από το κρύο

Οι κινήσεις που φάνηκαν ύποπτες στους εισαγγελείς - Ο 39χρονος φέρεται να «έβαλε το κινητό σε σίγαση» ενώ προσπαθούσαν να τον εντοπίσουν διασωστικές ομάδες
LIFO NEWSROOM
Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Διεθνή / Ινδονησία: Στους 950 οι νεκροί από τις πλημμύρες - Περισσότεροι από 270 αγνοούμενοι

Ο συνολικός απολογισμός για όσους έχασαν τη ζωή τους σε Ινδονησία, Σρι Λάνκα, Μαλαισία, Ταϊλάνδη και Βιετνάμ μετά τις τροπικές καταιγίδες, είναι περισσότεροι από 1.800 άνθρωποι
LIFO NEWSROOM
Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Διεθνή / Η Μελόνι στέλνει έκτακτο υλικό για την προστασία των ενεργειακών υποδομών της Ουκρανίας - Επικοινωνία με Ζελένσκι

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ιταλικής κυβέρνησης, «οι γεννήτριες ιταλικών εταιριών πρόκειται να αποσταλούν στην Ουκρανία τις επόμενες ημέρες»
LIFO NEWSROOM