No.1

Tελικά πουλήθηκε πολύ ακριβά το τηλέφωνο του Χίτλερ

Tελικά πουλήθηκε πολύ ακριβά το τηλέφωνο του Χίτλερ Facebook Twitter
0

Το κόκκινο τηλέφωνο του Αδόλφου Χίτλερ, "το πιο καταστροφικό όπλο της Ιστορίας" σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions, πωλήθηκε 243.000 δολάρια στην δημοπρασία που διοργάνωσε χθες ο αμερικανικός οίκος στο Τσέζαπικ Σίτι του Μέριλαντ, στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ.

Ο οίκος αρνήθηκε να δημοσιοποιήσει οποιοδήποτε στοιχείο για την ταυτότητα ή την εθνικότητα του αγοραστή, ο οποίος παρακολουθούσε τη δημοπρασία τηλεφωνικά.

Η συσκευή, η οποία βρέθηκε μέσα στο καταφύγιο του Χίτλερ μετά την ήττα της ναζιστικής Γερμανίας, φέρει χτυπημένο το όνομα του Αδόλφου Χίλτερ και έναν αγκυλωτό σταυρό, σύμβολο του Τρίτου Ράιχ. Η τιμή εκκίνησης ήταν 100.000 δολάρια. Η εκτίμηση έγινε λαμβάνοντας υπόψη τη "σπανιότητα και τη μοναδικότητα" του αντικειμένου, διευκρίνισε ο Αντρέας Κόρνφελντ, του οίκου Alexander. 

Η δημοπρασία περισσοτέρων από 1.000 αντικειμένων ήταν προσβάσιμη τηλεφωνικά σε αγοραστές από όλο τον κόσμο.

Με το τηλέφωνο αυτό, το οποίο έδωσε στον Χίλτερ η Βέρμαχτ, ο στρατός του Τρίτου Ράιχ, ο αρχηγός των ναζί έδωσε τις περισσότερες εντολές κατά τη διάρκεια των δύο τελευταίων χρόνων του Β΄Παγκοσμίου Πολέμου, σύμφωνα με τον Alexander Historical Auctions.

0

No.1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Διεθνή / Ο Έπσταϊν επιχείρησε να αγοράσει παλάτι στο Μαρόκο μία ημέρα πριν συλληφθεί το 2019

Mέσα ενημέρωσης στο Μαρόκο είχαν αφήσει να εννοηθεί ότι ο Έπσταϊν ενδέχεται να έβλεπε τη χώρα ως ασφαλές καταφύγιο, δεδομένου ότι δεν υφίσταται συμφωνία έκδοσης με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΗΠΑ ΠΡΕΣΒΗΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ισραήλ: «Όσοι θέλουν να φύγουν να το κάνουν ΣΗΜΕΡΑ» λέει ο Αμερικανός πρέσβης στο προσωπικό

Εντείνεται η ανησυχία για πιθανό πλήγμα κατά του Ιράν - Ο πρέσβης υπογράμμισε ότι όσοι θέλουν να αποχωρήσουν θα πρέπει να οργανώσουν γρήγορα τα σχέδιά τους, καθώς δεν είναι βέβαιο ότι θα υπάρχουν πτήσεις τις επόμενες ημέρες
THE LIFO TEAM
«Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Πολιτισμός / «Αφήστε με να μπω»: Καλλιτέχνης διαμαρτύρεται έξω από μεγάλα πολιτιστικά ιδρύματα που δεν είναι προσβάσιμα

Στο Perth Festival, ο 26χρονος καλλιτέχνης Hugo Flavelle μετατρέπει τη διαμαρτυρία για την προσβασιμότητα σε κινητή performance–rave έξω από μουσεία και θέατρα που ο ίδιος δυσκολεύεται να χρησιμοποιήσει.
THE LIFO TEAM
ILGA-Europe: Η Ευρώπη σε «νέο χαμηλό» – από bans στο Pride σε νόμους “propaganda”

Διεθνή / ΙLGA-Europe: Από τις απαγορεύσεις των Pride στους νόμους «προπαγάνδας»: το νέο μοτίβο καταστολής

Η ILGA-Europe, σττην ετήσια εκθεσή της για το 2026, καταγράφει κλιμάκωση ποινικοποίησης, Pride bans και «propaganda laws» σε Ευρώπη και Κεντρική Ασία, προειδοποιώντας ότι οι επιθέσεις κατά LGBTI ανθρώπων εντάσσονται πλέον σε ένα ευρύτερο μοντέλο αυταρχικής διακυβέρνησης.
THE LIFO TEAM