Telegraph: Αυτό είναι το ποσό που προτίθεται να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit

Telegraph: Αυτό είναι το ποσό που προτίθεται να καταβάλει το Ηνωμένο Βασίλειο για το Brexit Facebook Twitter
0

Η Βρετανία είναι έτοιμη να καταβάλει έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ στο πλαίσιο της αποχώρησής της από την Ευρωπαϊκή Ένωση, ανέφερε σε δημοσίευμά της σήμερα η εφημερίδα Telegraph, επικαλούμενη τρεις ανώνυμες κυβερνητικές πηγές.

 

Πρόκειται για την πρώτη φορά που πηγές του Λονδίνου αναφέρονται σε ένα συγκεκριμένο ποσό για το κόστος του διαζυγίου με την ΕΕ, που είναι πολύ μικρότερο από τα 100 δισεκατομμύρια ευρώ που κάποιοι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι εκτιμούν ότι πρέπει να καταβάλει το Λονδίνο.

 

Όπως ανέφεραν οι κυβερνητικές πηγές στην Telegraph, η Βρετανία θα είναι διατεθειμένη να καταβάλει έως και 40 δισεκατομμύρια ευρώ, υπό την προϋπόθεση ότι η ΕΕ συμφωνήσει να διαπραγματευτεί τον οικονομικό διακανονισμό μέσα στο πλαίσιο μιας γενικότερης συμφωνίας για τις μελλοντικές σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και ΕΕ και συγκεκριμένα των εμπορικών σχέσεων.

 

Όπως ανέφεραν, μια τέτοια προσφορά είναι ο μόνος τρόπος για να αρθεί το αδιέξοδο στο οποίο έχουν οδηγηθεί οι διαπραγματεύσεις Λονδίνου-Βρυξελλών.

 

Η ΕΕ επιθυμεί να υπάρξει μια συμφωνία με το Ηνωμένο Βασίλειο για τον τρόπο υπολογισμού των οφειλών ενόψει της αποχώρησής του από την Ένωση προτού αρχίσουν οι συνομιλίες για την μελλοντική διμερή εμπορική σχέση.

 

Το υπουργείο Brexit αρνήθηκε να σχολιάσει το δημοσίευμα της Telegraph. Μέχρι σήμερα, το Λονδίνο δεν έχει δώσει καμία επίσημη ένδειξη σχετικά με το ύψος του ποσού που είναι διατεθειμένο να καταβάλει.

 

Η εφημερίδα ανέφερε ότι Βρετανοί αξιωματούχοι πιθανώς να προσφέρουν την καταβολή ετήσιας πληρωμής 10 δισεκατομμυρίων ευρώ για τρία χρόνια, έπειτα από την αποχώρηση από το μπλοκ τον Μάρτιο του 2019.

 

Ο υπουργός Brexit Ντέιβιντ Ντέιβις είχε δηλώσει στις 20 Ιουλίου ότι το Ηνωμένο Βασίλειο θα εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του προς την ΕΕ, με τον Βρετανό υπουργό Εξωτερικών Μπόρις Τζόνσον να χαρακτηρίζει τον περασμένο μήνα «εκβιαστικά» τα ποσά που ζητεί η ΕΕ από τη χώρα του.

 

Ο Μισέλ Μπαρνιέ, ο επικεφαλής διαπραγματευτής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για το Brexit, έχει μέχρι στιγμής αρνηθεί να αναφερθεί δημοσίως σε ένα συγκεκριμένο ποσό για το λογαριασμό του Brexit.

 

Πηγή: απε/μπε

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM