Ταϊλάνδη: Νόμιμη η καλλιέργεια κάνναβης, παράνομη η μυρωδιά του καπνού της

Ταϊλάνδη: Νόμιμη η καλλιέργεια κάνναβης, παράνομη η μυρωδιά του καπνού της Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Η Ταϊλάνδη σύντομα θα χαλαρώσει τους περιορισμούς της για την κάνναβη και θα επιτρέψει την καλλιέργεια στο σπίτι. Όχι όμως και το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους.

Εκεί τα πράγματα είναι διαφορετικά με τις αρχές να προειδοποιούν ότι αν εντοπιστεί κάποιος να καπνίζει για ψυχαγωγικούς λόγους και να «δημιουργεί» μυρωδιά κάνναβης σε δημόσιο χώρο μπορεί έχει ποινικές συνέπειες.

Από την Πέμπτη, η Ταϊλάνδη θα αφαιρέσει την κάνναβη από τη λίστα των ναρκωτικών ως μέρος μιας προσπάθειας να αξιοποιήσει το αυξανόμενο ενδιαφέρον για την κατανάλωση και χρήση της για ιατρικές θεραπείες.

Ωστόσο, επιτρέπεται μόνο η χρήση κάνναβης «χαμηλής επίδρασης». Τα εκχυλίσματα που περιέχουν περισσότερο από 0,2% τετραϋδροκανναβινόλη, την ψυχοδραστική ουσία του φυτού, παραμένουν παράνομα.

Οι αξιωματούχοι είπαν επίσης ότι απαγορεύεται το κάπνισμα σε δημόσιους χώρους και ότι κάτι τέτοιο θα θεωρηθεί «δημόσια ενόχληση».

«Το Υπουργείο Υγείας (θα) εκδώσει μια ανακοίνωση που θα προσδιορίζει ότι η μυρωδιά και ο καπνός από την κάνναβη είναι αιτία όχλησης σύμφωνα με τον Νόμο για τη Δημόσια Υγεία», δήλωσε ο Thongchai Keeratihattayakorn, αναπληρωτής μόνιμος γραμματέας του υπουργείου δημόσιας υγείας στα τοπικά Μέσα.

Σύμφωνα με τους νέους κανόνες, οι εταιρείες και τα άτομα θα μπορούν να καλλιεργούν απεριόριστο αριθμό φυτών σε φάρμες ή στους κήπους τους για ιατρικούς σκοπούς.

Ωστόσο, οι καλλιεργητές πρέπει να ενημερώσουν τις αρχές ενώ όσοι καλλιεργούν για εμπορικούς λόγους πρέπει επίσης να εξασφαλίσουν σχετική άδεια.

Η κυβέρνηση προσπάθησε να ενθαρρύνει τους ενδιαφερόμενους καλλιεργητές ανακοινώνοντας μια εκστρατεία για τη διανομή 1 εκατομμυρίου δενδρυλλίων κάνναβης σε ανθρώπους σε όλη τη χώρα.

Η Ταϊλάνδη έχει χαλαρώσει τους νόμους της για την κάνναβη τα τελευταία χρόνια με την ελπίδα να ενισχύσει τους τομείς της γεωργίας και του τουρισμού της.

Το 2018, έγινε η πρώτη χώρα στη νοτιοανατολική Ασία, μια περιοχή γνωστή για τη σκληρή της στάση στα ναρκωτικά, που νομιμοποίησε τη μαριχουάνα για ιατρικούς σκοπούς.

Έκτοτε, επέτρεψε επίσης στις εταιρείες να πωλούν προϊόντα με εκχύλισμα κάνναβης και CBD.

Πλέον, υπάρχει ένας αυξανόμενος αριθμός καφέ και εστιατορίων που πουλάει τρόφιμα και ποτά με κάνναβη. Τέτοιες επιχειρήσεις ελπίζουν να προσελκύσουν ξένους τουρίστες, ο αριθμός των οποίων μειώθηκε δραματικά κατά τη διάρκεια της πανδημίας.

Η αφαίρεση της κάνναβης από τη λίστα ναρκωτικών της Ταϊλάνδης θα ανοίξει επίσης τον δρόμο για την απελευθέρωση κρατουμένων, οι οποίοι καταδικάστηκαν σε υποθέσεις, που σχετίζονται με την κάνναβη αλλά και την διαγραφή στη συνέχεια από το ποινικό τους μητρώου, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Παράλληλα, αυτή τη στιγμή στην Βουλή,  εξετάζεται ένα νέο νομοσχέδιο για τον έλεγχο της κάνναβης, το οποίο περιλαμβάνει λεπτομέρειες για την παραγωγή και την εμπορική της χρήση.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝ ΧΑΣΤΟΥΚΙ ΜΠΡΙΖΙΤ ΜΑΚΡΟΝ

Διεθνή / Η πλευρά Μακρόν διαψεύδει ότι το χαστούκι συνδεόταν με μηνύματα του Εμανουέλ Μακρόν σε ηθοποιό

Σύμφωνα με νέο βιβλίο, η Μπριζίτ Μακρόν «έχασε την ψυχραιμία της» κατά τη διάρκεια πτήσης του προεδρικού ζεύγους όταν είδε μήνυμα στο κινητό του Γάλλου προέδρου από Γαλλοϊρανή ηθοποιό
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ

Διεθνή / Politico: Η Ταϊβάν είναι το βασικό «αγκάθι» στις συνομιλίες Τραμπ-Σι

Το ζήτημα της Ταϊβάν παραμένει ιδιαίτερα ευαίσθητο, καθώς η Κίνα τη θεωρεί μέρος της επικράτειάς της, ενώ οι ΗΠΑ διατηρούν πολιτική «στρατηγικής ασάφειας», αναγνωρίζοντας την ξεχωριστή της υπόσταση
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΚΟΛΠΟΣ ΤΟΥ ΟΜΑΝ ΟΠΛΟΣΤΑΣΙΟ

Διεθνή / Ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν πλοίο-«πλωτό οπλοστάσιο» στον Κόλπο του Ομάν

Τέτοιου είδους πλοία δραστηριοποιούνται συνήθως στην Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και τον Κόλπο του Ομάν, λειτουργώντας ως σημεία ανεφοδιασμού για ένοπλες ομάδες ασφαλείας που συνοδεύουν εμπορικά πλοία σε επικίνδυνες θαλάσσιες διαδρομές.
THE LIFO TEAM
ΚΟΥΒΑ ΗΠΑ ΜΠΛΑΚΑΟΥΤ ΚΑΥΣΙΜΑ

Διεθνή / Η Κούβα ανακοίνωσε ότι εξαντλήθηκαν τα καύσιμα για ηλεκτροπαραγωγή - Έως και 22 ώρες χωρίς ρεύμα

Η κατάσταση προκάλεσε νέες διαδηλώσεις στην κουβανική πρωτεύουσα, με εκατοντάδες ανθρώπους να βγαίνουν στους δρόμους διαμαρτυρόμενοι για τα συνεχή μπλακ άουτ και τις ελλείψεις καυσίμων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΣΤΕΝΑ ΤΟΥ ΟΡΜΟΥΖ ΚΙΝΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Ιρανικά μέσα αναφέρουν ότι η Τεχεράνη επέτρεψε τη διέλευση κινεζικών πλοίων από τα Στενά του Ορμούζ

Ένα κινεζικό υπερδεξαμενόπλοιο που μετέφερε 2 εκατομμύρια βαρέλια ιρακινού αργού πετρελαίου διέσχισε τα Στενά χθες Τετάρτη, σύμφωνα με δεδομένα παρακολούθησης πλοίων
THE LIFO TEAM
Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM