Ταϊλάνδη: Έφοδος σε πάρτι, συνελήφθησαν 89 τουρίστες για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ταϊλάνδη: Έφοδος σε πάρτι, συνελήφθησαν 89 τουρίστες για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε πάρτι σε νησί στην Ταϊλάνδη και συνέλαβε 89 ξένους τουρίστες που κατηγορούνται ότι παραβίασαν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Στην ίδια επιχείρησαν συνελήφθησαν και 22 Ταϊλανδοί. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο πάρτι κατηγορούνται ότι παραβίασαν διάταγμα που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά 28 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο Πάνια Νιρατιμάνον, επικεφαλής της αστυνομίας στο νησί Koh Phangan, όπου έγινε το πάρτι.

Οι συλληφθέντες- που προέρχονται από δέκα χώρες- εξετάστηκαν για κορωνοϊό και ήταν αρνητικοί, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσά τους ήταν 20 Γάλλοι πολίτες, 10 Αμερικανοί και 6 Βρετανοί, όπως και Ελβετοί και Δανοί πολίτες.

«Είναι τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ταϊλάνδη και δεν μπορούν να φύγουν λόγω του κορωνοϊού. Ίσως πιστεύουν ότι είναι ΟΚ να κάνουν μεγάλες συναθροίσεις και πιστεύω ότι ίσως θέλουν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η μέγιστη ποινή για την παραβίαση των μέτρων του διατάγματος είναι δύο έτη φυλάκισης και/ ή πρόστιμο έως 1.330 δολάρια. Αυστηρότερες είναι οι ποινές για τους διοργανωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επιπλέον κατηγορίες γιατί σέρβιραν αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με τα μέτρα.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Διεθνή / Η αμερικανική Nvidia πήρε το «πράσινο φως» για πωλήσεις τσιπ στην Κίνα

Μετά τη συνάντηση με τον Τραμπ, ο διευθύνων σύμβουλος Jensen Huang κατάφερε να πείσει την κυβέρνηση των ΗΠΑ να επιτρέψει τις εξαγωγές του H20 - Πιέσεις από την Ουάσινγκτον και εμπορική εκεχειρία με το Πεκίνο στο παρασκήνιο
LIFO NEWSROOM
Γαλλία: Κατάργηση αργιών και «πάγωμα» δημοσίων δαπανών - Οι προτάσεις Μπαϊρού για να μειωθεί το έλλειμμα

Διεθνή / Σκληρά μέτρα στη Γαλλία: Καταργούνται αργίες και «παγώνουν» δημόσιες δαπάνες για να μειωθεί το έλλειμμα

Τι προβλέπει ο προϋπολογισμός του 2026, που παρουσίασε ο πρωθυπουργός, Φρανσουά Μπαϊρού - Έκανε λόγο για «χρέος που αυξάνεται 5.000 ευρώ το δευτερόλεπτο» και χαρακτήρισε την υπερχρέωση «κατάρα χωρίς διέξοδο»
LIFO NEWSROOM