Ταϊλάνδη: Έφοδος σε πάρτι, συνελήφθησαν 89 τουρίστες για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό

Ταϊλάνδη: Έφοδος σε πάρτι, συνελήφθησαν 89 τουρίστες για παραβίαση των μέτρων για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Η αστυνομία έκανε έφοδο σε πάρτι σε νησί στην Ταϊλάνδη και συνέλαβε 89 ξένους τουρίστες που κατηγορούνται ότι παραβίασαν τους περιορισμούς για τον κορωνοϊό.

Στην ίδια επιχείρησαν συνελήφθησαν και 22 Ταϊλανδοί. Οι διοργανωτές και οι συμμετέχοντες στο πάρτι κατηγορούνται ότι παραβίασαν διάταγμα που εκδόθηκε τον περασμένο Μάρτιο, για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Οι περισσότεροι από τους συλληφθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, αλλά 28 άτομα παραμένουν υπό κράτηση, ανακοίνωσε ο Πάνια Νιρατιμάνον, επικεφαλής της αστυνομίας στο νησί Koh Phangan, όπου έγινε το πάρτι.

Οι συλληφθέντες- που προέρχονται από δέκα χώρες- εξετάστηκαν για κορωνοϊό και ήταν αρνητικοί, σύμφωνα με την αστυνομία. Ανάμεσά τους ήταν 20 Γάλλοι πολίτες, 10 Αμερικανοί και 6 Βρετανοί, όπως και Ελβετοί και Δανοί πολίτες.

«Είναι τουρίστες που έχουν εγκλωβιστεί στην Ταϊλάνδη και δεν μπορούν να φύγουν λόγω του κορωνοϊού. Ίσως πιστεύουν ότι είναι ΟΚ να κάνουν μεγάλες συναθροίσεις και πιστεύω ότι ίσως θέλουν να χαλαρώσουν και να διασκεδάσουν», δήλωσε ο επικεφαλής της τοπικής αστυνομίας.

Η μέγιστη ποινή για την παραβίαση των μέτρων του διατάγματος είναι δύο έτη φυλάκισης και/ ή πρόστιμο έως 1.330 δολάρια. Αυστηρότερες είναι οι ποινές για τους διοργανωτές, οι οποίοι αντιμετωπίζουν επιπλέον κατηγορίες γιατί σέρβιραν αλκοόλ, κάτι που απαγορεύεται στη συγκεκριμένη περιοχή σύμφωνα με τα μέτρα.

Με πληροφορίες από CNN, Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Διεθνή / Η διάδοχος του θρόνου της Ολλανδίας, πριγκίπισσα Αμαλία, «κρυβόταν» για ένα χρόνο στην Ισπανία

Την αποκάλυψη έκανε ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ κατά την διάρκεια ομιλίας του σε δείπνο προς τιμήν του βασιλικού ζεύγους της Ισπανίας - Η πριγκίπισσα Αμαλία δεχόταν απειλές από τον χώρο του οργανωμένου εγκλήματος
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Διεθνή / Γαλλία: Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 49 ετών «ο άνθρωπος με τα τρία πρόσωπα»

Το 2018 ο 49χρονος Ζερόμ Αμόν, έγινε ο πρώτος άνθρωπος στον κόσμο που έχει υποβληθεί σε δύο μεταμοσχεύσεις στο πρόσωπο - Η τραγική ιστορία της ζωής του ανθρώπου, που το όνειρό του ήταν να μπορεί να δουλέψει
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ