Ταϊλάνδη: 32 χρόνια φυλακή για ένα «Like» στο Facebook

Ταϊλάνδη: 32 χρόνια φυλακή για ένα «Like» στο Facebook Facebook Twitter
1

             

Με 32 χρόνια φυλακή κινδυνεύει ένας 27χρονος στην Ταϊλάνδη επειδή πάτησε το «like»  σε μια «πειραγμένη» φωτογραφία του βασιλιά Μπουμιμπόλ που κυκλοφορούσε στο Facebook. Πρόκειται για τον Thanakorn Siripaiboon, ο οποίος έχει συλληφθεί επειδή «στις 2 Δεκεμβρίου, πάτησε το κουμπί" Μου αρέσει " σε μια τροποποιημένη εικόνα του βασιλιά και τη μοιράστηκε με 608 φίλους του", δήλωσε ο συνταγματάρχης Burin Thongprapai στο Agence France Presse.

Ο αξιωματικός πρόσθεσε ότι για τα δύο «εγκλήματα» του «share» και του “Like» ο συλληφθείς αντιμετωπίζει την ανωτέρω ποινή, καθώς πρόκειται για απειλή για την εθνική ασφάλεια και για εσχάτη προδοσία.

Αξιωματικός της αστυνομίας προειδοποίησε ότι η σύλληψη αυτή είναι μόνο η αρχή μιας μνημειώδους «επιδρομής» που θα μπορούσε να οδηγήσει στη σύλληψη εκατοντάδων  μελών γκρουπ στο Facebook, που συνδέονται με την αντιπολίτευση.

Ταϊλάνδη: 32 χρόνια φυλακή για ένα «Like» στο Facebook Facebook Twitter

Πριν από λίγες ημέρες η χώρα γιόρτασε τα 88α γενέθλια του βασιλιά, ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.

Η οργάνωση Διεθνής Αμνηστία την Πέμπτη απηύθυνε έκκληση να σταματήσει αυτό το κύμα συλλήψεων που οδήγησε  «στη φυλάκιση δεκάδων ανθρώπων για την άσκηση των δικαιωμάτων τους με ειρηνικό τρόπο»."Οι πολίτες μπορούν να περάσουν πολλά χρόνια στη φυλακή για αβλαβή αδικήματα που τιμωρούνται με έναν ακαθόριστο νόμο", είπε ο εκπρόσωπος της Διεθνούς Αμνηστίας. 

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ