Ταϊβάν: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος AT-5 Brave Eagle

Ταϊβάν: Συνετρίβη μαχητικό αεροσκάφος AT-5 Brave Eagle Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Τη συντριβή μαχητικού αεροσκάφους AT-5 Brave Eagle της Πολεμικής Αεροπορίας της Ταϊβάν, επιβεβαίωσε νωρίτερα, η Ταϊπέι.

Ως αιτία της συντριβής φέρεται να παρουσιάζεται μηχανική βλάβη. Ο πιλότος κατάφερε να εγκαταλείψει έγκαιρα, το αεροσκάφος και να διαφύγει τον κίνδυνο.

Το δικινητήριο αεροσκάφος είχε απογειωθεί από την βάση Τσιχάνγκ στην ανατολική ακτή του νησιού και ο πιλότος ανέφερε απώλεια ισχύος προτού το εγκαταλείψει κάνοντας χρήση του μηχανισμού εκτίναξης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για αεροσκάφος το οποίο κατασκευάζεται από την ταϊβανέζικη Aerospace Industrial Development Corp και ειδικά το συγκεκριμένο που συνετρίβη, γράφτηκε, πως είχε παραδοθεί στην Πολεμική Αεροπορία της νήσου τον Μάιο του 2024.

Είναι η πρώτη απώλεια AT-5 για τις ένοπλες δυνάμεις της Ταϊβάν, που φιλοδοξούν να εντάξουν στον στόλο τους 66 μαχητικά αυτού του τύπου για να αντικαταστήσουν τα ΑΤ-3 και τα αμερικανικής κατασκευής F-5 που διαθέτουν.

Η Ταϊβάν εξοπλίζεται ως επί το πλείστον από τις ΗΠΑ, ενώ η κυβέρνηση της νήσου έχει θέσει ως προτεραιότητα την ανάπτυξη εγχώριας αμυντικής βιομηχανίας, καθώς η Κίνα – η οποία θεωρεί την Ταϊβάν επαρχία της – εντείνει την προσπάθεια εκσυγχρονισμού των ενόπλων δυνάμεων της και τις στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από το νησί.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Διεθνή / Το Χονγκ Κονγκ ανοίγει τις πόρτες στους ξένους φοιτητές που διώχνει από το Χάρβαρντ ο Τραμπ

Το Πεκίνο καταδίκασε την «πολιτικοποίηση της εκπαιδευτικής συνεργασίας», προσθέτοντας ότι η κίνηση της Ουάσινγκτον θα «βλάψει μόνο την εικόνα και το διεθνές κύρος των ΗΠΑ»
LIFO NEWSROOM