Ταιβάν: Βουλευτές πέταξαν χοιρινά εντόσθια μέσα στη Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ]

Ταιβάν: Βουλευτές πέταξαν χοιρινά εντόσθια μέσα στη Βουλή [ΒΙΝΤΕΟ] Facebook Twitter
Ταιβάν: Βουλευτές πέταξαν εντόσθια χοίρων μέσα στη Βουλή (jakartapost)
0

Βουλευτές της αντιπολίτευσης στην Ταϊβάν πέταξαν όργανα χοίρων στο κοινοβούλιο διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση της κυβέρνησης να χαλαρώσει τους περιορισμούς στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Συχνά στη Βουλή της Ταϊβάν σημειώνονται χαοτικές συγκρούσεις μεταξύ των αντίπαλων κομμάτων αλλά οι σημερινές ήταν ξεχωριστές.

Βουλευτές από το κόμμα της αντιπολίτευσης, Kuomintang (KMT), πέταξαν κουβάδες με υποπροϊόντα χοιρινού κρέατος στο πάτωμα της αίθουσας και στη συνέχεια έριξαν εντόσθια, καρδιές, συκώτια και άλλα όργανα στους αντιπάλους βουλευτές.

Η κυβέρνηση της Ταϊβάν ανακοίνωσε πρόσφατα ότι θα επιτρέψει τις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ που από την 1η Ιανουαρίου, θα περιέχουν προσθήκη ρακτοπαμίνης.

Το συμπλήρωμα απαγορεύεται σε ορισμένα μέρη όπως η Ευρωπαϊκή Ένωση και η Κίνα.

Αξιωματούχοι στην Ουάσιγκτον κατέστησαν σαφές ότι οι περιορισμοί στις εισαγωγές χοιρινού και βόειου κρέατος από τις ΗΠΑ αποτελούν βασικό εμπόδιο για τις σχέσεις των δύο χωρών, που αναμένεται να υπογράψουν εμπορική συμφωνία.

Η πρόεδρος της Ταϊβάν Tsai Ing-wen και το Δημοκρατικό Προοδευτικό Κόμμα της, το οποίο διοικεί τη μεγάλη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο, ελπίζουν ότι η χαλάρωση των περιορισμών θα ανοίξει το δρόμο για τη συμφωνία.

Ωστόσο, πολλοί στην Ταϊβάν αντιτίθενται στις εισαγωγές χοιρινού κρέατος από τις ΗΠΑ.

Η ισχυρή εγχώρια βιομηχανία χοιρινού κρέατος της Ταϊβάν φοβάται επίσης τον ανταγωνισμό από τις ΗΠΑ.

Το DPP έκανε μεγάλη εκστρατεία εναντίον της ρακτοπαμίνης όταν ήταν στην αντιπολίτευση και τότε το νυν κυβερνών κόμμα το κατηγόρησε για υποκρισία.

Το κυβερνών κόμμα υποστηρίζει τώρα ότι το πρόσθετο αυτό συστατικό δεν αποτελεί απειλή για την ασφάλεια και ότι η συμφωνία θα ενισχύσει τους δεσμούς με τις ΗΠΑ, έναν πολύτιμο εμπορικό εταίρο και στρατηγικό σύμμαχο κατά της Κίνας.

«Λυπούμαστε πολύ που ρίχνουμε τα εσωτερικά όργανα χοίρων στο κοινοβούλιο, αλλά αυτό τονίζει το ζήτημα του χοιρινού κρέατος», δήλωσε στους δημοσιογράφους η βουλευτής της αντιπολίτευσης, Lin Wei-chou.

Η βουλευτής Lin Chu-yin δημοσίευσε σχετικές φωτογραφίες στον λογαριασμό της στο Facebook.

«Το κόμμα της αντιπολίτευσης έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί, αλλά δεν πρέπει να σπαταλούν φαγητό», έγραψε.

 

Με πληροφορίες του France24

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ