Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα

Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
0

Τα ταχυδρομικά περιστέρια είναι διάσημα εδώ και αιώνες για την ικανότητά τους να βρίσκουν το σπίτι τους, έχοντας ταξιδέψει εκατοντάδες χιλιόμετρα. Ο Μπομπ, κατά τα φαινόμενα, θα πρέπει να «δουλέψει» λίγο αυτό το ταλέντο. 

Το εν λόγω περιστέρι από το Γκέιτσχεντ της Βρετανίας εμφανίστηκε περίπου 4.000 μακριά, στην Αλαμπάμα, καθώς χάθηκε ενώ έκανε μια πτήση ρουτίνας, επιστρέφοντας από τις Αγγλονορμανδικές νήσους, στο σπίτι του. 

Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Ο Μπομπ ξεκίνησε πριν από τρεις εβδομάδες για να κάνει το ταξίδι των 10 ωρών για την επιστροφή στο Γκέιτσχεντ. Αντί για αυτό το τεσσάρων ετών περιστέρι κατέληξε στο σπίτι ενός κατοίκου της Αλαμπάμα και κατά τα φαινόμενα έκανε με πλοίο τη «βόλτα» μέχρι την άλλη άκρη του Ατλαντικού. 

Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα Facebook Twitter

«Δεν θα είχε φτάσει πετώντας μέχρι εκεί. Ήταν καλυμμένος με πετρέλαιο, θα μπορούσε να είναι σε τάνκερ», δήλωσε ο ιδιοκτήτης του Μπομπ, Άλαν Τοντ. Ένας κάτοικος της Μέξια, στην Αλαμπάμα, εντόπισε το περιστέρι και το παρέδωσε σε καταφύγιο για ζώα, που το φροντίζει. Αν και ο Μπομπ είναι αδυνατισμένος, τον εξέτασε κτηνίατρος και φαίνεται ότι είναι σε «αρκετά καλή κατάσταση». 

Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook
Ταχυδρομικό περιστέρι από τη Βρετανία βρέθηκε 4.000 μίλια μακριά- Στην Αλαμπάμα Facebook Twitter
Φωτ.: Facebook

Οι άνθρωποι του καταφυγίου χρησιμοποίησαν ως στοιχείο τα δαχτυλίδια στα πόδια του περιστεριού, για να βρουν την προέλευσή του. Με τη βοήθεια αυτών των αριθμών κατέληξαν σε ένωση της Βόρειας Αγγλίας, της οποίας είναι μέλος ο Άλαν Τοντ και έτσι κατάφεραν να τον εντοπίσουν. 

Ο Τοντ ήδη έχει δει το κατοικίδιό του αρκετές φορές, μέσω βιντεοκλήσης. «Προφανώς τον φροντίζουν πολύ καλά. Όταν τον είδα χθες δεν φαινόταν σε καλή κατάσταση, αλλά σήμερα φαίνεται ήδη πολύ καλύτερα», δήλωσε. Μάλιστα, παρότι πρόκειται για μεγάλο ταξίδι, σχεδιάζει να πάει στις ΗΠΑ προκειμένου να φέρει πίσω στο σπίτι του τον Μπομπ.  

Με πληροφορίες από Guardian
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ στέλνει στρατό στο Πόρτλαντ βλέποντας βίντεο από το 2020

Διεθνή / Ο Τραμπ στέλνει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε fake news του Foxλ από το 2020

Ο Ντόναλντ Τραμπ απείλησε να στείλει Εθνοφρουρά στο Πόρτλαντ βασιζόμενος σε ψευδές ρεπορτάζ με πλάνα του 2020. Ο δήμαρχος και ο γενικός εισαγγελέας του Όρεγκον αντιδρούν έντονα.
LIFO NEWSROOM
Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Διεθνή / Σερβία: «Βούτσιτς φύγε» - Δακρυγόνα και συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας

Οι διαδηλωτές συνεπλάκησαν με την αστυνομία μπροστά από τη φιλοσοφική σχολή και πέταξαν φωτοβολίδες, ενώ η αστυνομία χρησιμοποίησε δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου-λάμψης
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM