Tα πρώτα κυκλάμινα στα καμμένα της Ζακύνθου

Tα πρώτα κυκλάμινα στα καμμένα της Ζακύνθου Facebook Twitter
Αναφωνήτρα, Ζάκυνθος, 29 Οκτ. 2017. Φωτ.: Σ.Τ. / LIFO
0

Στα ορεινά της Ζακύνθου, γύρω από την Αναφωνήτρα και τις περιοχές που δοκιμάστηκαν το καλοκαίρι από τις επίμονες πυρκαγιές (κατά πολλούς, εμπρησμούς) και πριν καλά-καλά φύγουν οι ορδές με τους μαζικούς τουρίστες, εμφανίστηκαν  τα πρώτα κυκλάμινα. Καθώς το νησί, που βρέθηκε στην επικαιρότητα φέτος για όλους τους λάθος λόγους (έναν φόνο τουρίστα, μεταξύ άλλων), κατεβάζει στροφές, οι ντόπιοι επιστρέφουν στο ληθαργικό τρόπο ζωής του χειμώνα, ξαναβρίσκοντας σε εικόνες σαν κι αυτή το νησί που αγαπάνε.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Newsroom / «Στο Ιράν με αποκαλούσαν “αδελφή μου”… και το εννοούσαν»

Η δημοσιογράφος της ΕΡΤ Κάτια Αντωνιάδη, η πρώτη Ελληνίδα που κατάφερε να μπει στο Ιράν, μιλά στη LiFO για όσα είδε από κοντά, αυτά που τη σημάδεψαν και το κλίμα που επικρατεί τόσο στους δρόμους της Τεχεράνης όσο και στα Στενά του Ορμούζ.
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ
ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΑΛΑΙΝΑ ΤΙΜΙ ΒΑΛΤΙΚΗ ΘΑΛΑΣΣΑ

Διεθνή / Ο Τίμι, η φάλαινα που είχε παγιδευτεί στα ρηχά της Βαλτικής, «πιθανότατα να έχει πεθάνει»

«Καθώς το ζώο βρισκόταν σε εξαιρετικά εξασθενημένη κατάσταση και είχε επανειλημμένα επιστρέψει στα ρηχά μετά από προηγούμενες προσπάθειες διάσωσης, είναι πολύ πιθανό να μην βρίσκεται στη ζωή» αναφέρουν ειδικοί
THE LIFO TEAM