Τα «μυστικά» για ένα αξιοπρόσεχτο βιογραφικό – Η υπεύθυνη προσλήψεων της Microsoft δίνει συμβουλές

Τα «μυστικά» για ένα αξιοπρόσεχτο βιογραφικό – Η υπεύθυνη προσλήψεων της Microsoft δίνει συμβουλές Facebook Twitter
Φωτ.: Pixabay
0

Το βιογραφικό είναι η πρώτη εντύπωση που δίνει ένας υποψήφιος εργαζόμενος και εάν συλλογιστεί κανείς ότι ο μέσος μάνατζερ το διαβάζει για περίπου έξι δευτερόλεπτα γίνεται αντιληπτό το πόσο σημαντικό είναι να είναι προσεγμένο.

Η Lauren Gardner, επικεφαλής του τμήματος νέων ταλέντων της Microsoft, έχει λάβει χιλιάδες βιογραφικά στα 31 χρόνια εργασίας της στον τεχνολογικό κολοσσό και μοιράζεται το «μυστικό» της επιτυχίας.

Όταν εξετάζει κάποιον υποψήφιο, ψάχνει πάντα για ένα στοιχείο: εάν φαίνεται πρόθυμος να μάθει νέα πράγματα.

Το βιογραφικό πρέπει να δείχνει αυτή τη διάθεση για μάθηση «ακόμα και εάν είχες την ίδια δουλειά σε όλη σου την καριέρα» είπε στο CNBC.

Οι «κυνηγοί κεφαλών» δεν θέλουν να δουν «τελειότητα», συμπλήρωσε. «Ψάχνουμε για άτομα που έχουν κίνητρο να μαθαίνουν συνεχώς και να εξελίσσονται. Δεν ψάχνουμε για ξερόλες, ψάχνουμε για άτομα που θέλουν να τα μαθαίνουν όλα».

Ακόμα, λοιπόν, και εάν κάποιος είναι σε ένα χώρο για πολλά χρόνια είναι πάντα σημαντικό να αναπτύσσει τις δεξιότητές του και να αποζητά το καλύτερο. Μπορεί οι αρμοδιότητες από μία δουλειά σε μία άλλη να είναι παρόμοιες, αλλά ο νέος εργαζόμενος θα πρέπει πάντα να προσφέρεται για νέες ευκαιρίες και να εκμεταλλεύεται την ευκαιρία να εργάζεται με διαφορετικές ομάδες.

Είναι σημαντικό να συμπεριλαμβάνονται στο βιογραφικό λέξεις όπως «ανάπτυξη» και «μάθηση», όταν γίνεται περιγραφή των στόχων και των δεξιοτήτων.

Ακόμα ένα σημείο που η Gardner δείχνει ιδιαίτερη προσοχή είναι το σημείο των ενδιαφερόντων. Σε αυτό μπορεί να υπάρξει μία αναφορά των χόμπι ή ακόμα και μία ολιγόλογη περιγραφή του υποψηφίου.

«Προσλαμβάνουμε ένα άνθρωπο, επομένως αναζητούμε πραγματικά άτομα που έχουν ενδιαφέροντα εκτός του άμεσου ρόλου τους» κατέληξε η ίδια.

Με πληροφορίες από CNBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

LiFO politics / Γιάννης Βαληνάκης: «Ο Ερντογάν θέλει να αλλάξει τα σύνορα»

Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων και πρώην υφυπουργό Εξωτερικών της κυβέρνησης Καραμανλή, Γιάννη Βαληνάκη, ενόψει της επίσκεψης στην Αθήνα του Προέδρου της Τουρκίας, Ταγίπ Ερντογάν.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ