Τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο- Ποια ελληνικά περιλαμβάνονται στη λίστα

Τα κορυφαία πανεπιστήμια στον κόσμο- Ποια ελληνικά περιλαμβάνονται στη λίστα Facebook Twitter
Φωτ: Unsplash
0

Στην πρώτη θέση, για 20η διαδοχική χρονιά, της λίστας με τα Καλύτερα Πανεπιστήμια παγκοσμίως βρίσκεται το Πανεπιστήμιο Χάρβαρντ.

Σύμφωνα με την Shanghai Ranking’s Academic Ranking of World Universities (ARWU), τα αμερικανικά πανεπιστήμια εξακολουθούν να βρίσκονται στην κορυφή της κατάταξης με την πρώτη δεκάδα να συμπληρώνουν δύο βρετανικά ιδρύματα ανώτατης εκπαίδευσης.

Στην πρώτη θέση, το Harvard University προηγείται ξανά του επίσης αμερικανικού Stanford, ενώ στην τρίτη θέση βρίσκεται το Τεχνολογικό Ινστιτούτο Μασαχουσέτης (Massachusetts Institute of Technology, MIT) και ακολουθούν το βρετανικό πανεπιστήμιο του Cambridge και τα αμερικανικά πανεπιστήμια Berkeley (5η θέση), Prinston (6η θέση), Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης (7η θέση).

Από τα ελληνικά πανεπιστήμια, το Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών βρέθηκε στις θέσεις 301-400, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης στις θέσεις 501-600, το Πανεπιστήμιο Κρήτης στις θέσεις 601-700 και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στις θέσεις 801-900.

Να σημειωθεί πως συνολικά 39 αμερικανικά πανεπιστήμια περιλαμβάνονται στα 100 πρώτα της κατάταξης, ενώ φέτος εξετάστηκαν περισσότερα από 2.500 ιδρύματα.

Για την συγκεκριμένη κατάταξη λαμβάνονται υπόψη έξι κριτήρια, μεταξύ των οποίων ο αριθμός των βραβείων Νόμπελ και Φιλντς που έχουν κερδίσει πτυχιούχοι και καθηγητές των πανεπιστημίων, ο αριθμός ερευνητών με τις περισσότερες παραπομπές στην επιστήμη τους ή ο αριθμός των δημοσιεύσεων στις επιθεωρήσεις Science και Nature.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ