Τα ταχυφαγεία Burger King σε όλο τον κόσμο φέρεται να προσπαθούν να αυξήσουν την δύναμή τους στην αγορά.

 

Μάλιστα, η Burger King Belgium ασκεί πιέσεις αυτή την περίοδο για να βραβευτεί το μενού της με αστέρι Michelin.

 

Σε μια νέα επιστολή που απευθύνεται στους «επιθεωρητές του Οδηγού Michelin», ο διευθυντής της αλυσίδας Burger King του Βελγίου, Kevin Derycke, επιχειρεί να πείσει τον Οδηγό να συμπεριλάβει στη λίστα του τo νέο Master Burger.

 

Τα Burger King στο Βέλγιο «παλεύουν» για ένα αστέρι Michelin

 

«Πρώτα σας συναρπάζει με την μυρωδιά του τέλεια ψημένου Angus burger που μπαίνει σε ένα μαλακό λευκό στρογγυλό ψωμί», γράφει. «Στη συνέχεια, οι γευστικοί σας κάλυκες θα εντυπωσιαστούν από έναν «ανεμοστρόβιλο» γεύσεων: λιωμένο τυρί τσένταρ, μουστάρδα και μαγιονέζα με κρεμμύδι, τραγανό μπέικον, ζουμερή ντομάτα, ρόκα και ένα συναρπαστικό κύμα από... Συγγνώμη, παρασυρόμαστε λίγο» περιγράφει ο διευθυντής στην επιστολή του.

 

Αναγνωρίζει επίσης ότι, η αλυσίδα Burger King δεν προσφέρει ακριβά μαχαιροπήρουνα ή υπηρεσίες παρκαδόρου, όμως οι επιθεωρητές του Michelin Guide θα πρέπει να λάβουν υπόψη τους, τα άλλα πλεονεκτήματά του: «Πόσα εστιατόρια περιλαμβάνει το μικρό κόκκινο βιβλίο σας που σερβίρουν εξαιρετικά πιάτα σε πέντε λεπτά και πού δεν χρειάζεται να κάνετε κράτηση τρεις μήνες μπροστά;» καταλήγει η επιστολή του Kevin Derycke.

 

Τα Burger King στο Βέλγιο «παλεύουν» για ένα αστέρι Michelin

 

Τα Burger King στο Βέλγιο «παλεύουν» για ένα αστέρι Michelin

 

Τελικά, ο Οδηγός Michelin σκέφτεται τώρα, ή τουλάχιστον εξετάζει την ιδέα, να συμπεριλάβει το Master Burger στην επερχόμενη λίστα του για το Βέλγιο και το Λουξεμβούργο.

 

Σύμφωνα με δημοσίευμα, η απάντηση στην παραπάνω επιστολή ήταν ότι το Master Burger ήταν «έτοιμο για δοκιμή» και ότι ένας επιθεωρητής του Οδηγού Michelin θα επισκεφθεί ένα Burger King για να δοκιμάσει και να «επιθεωρήσει» το μενού σχετικά με την «ποιότητα του προϊόντος, τη γνώση των τεχνικών μαγειρέματος, την αρμονία των γεύσεων, την προσωπικότητα του σεφ, και τη συνέπεια μεταξύ πελατών και μενού».