SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη»

SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη» Facebook Twitter
0

«Η εγκληματική απληστία και η προδομένη αγάπη: Η υπόθεση «Qatargate» για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παίρνει νέα τροπή, εις βάρος του συστήματος των Βρυξελλών», γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung.

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο του αθώου θύματος: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες» είναι ο υπότιτλος του άρθρου, όπου ο συντάκτης περιγράφει μεταξύ άλλων ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπαθούν να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς παρουσιάζοντάς την ως αθώα γυναίκα και μητέρα, που διώκεται.

«Είναι μόνη στη φυλακή, δυστυχώς είναι και το μωρό της μόλις 22 μηνών, είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, η Εύα Καϊλή νιώθει ότι ζει μια καταστροφή», είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Süddeutsche Zeitung αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ και εκτιμά πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου Qatargate.

«Αλλά η αλήθεια είναι ότι το δικαστικό σύστημα του Βελγίου βλέπει τον κίνδυνο της συσκότισης. Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. 

 »Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται» γράφει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Εύα Καϊλή φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στον πυρήνα του σκανδάλου Qatargate.

«Ο Τζουζέπε Μερόνι, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι, που τον βοηθά ακόμα. Ο Νταβίντ το επώνυμο του οποίου δεν θυμάται. Σιμόνα, Καρόλα και Φρανστέσκα. Ο Παντσέρι τους βοηθούσε και ήταν «το ένα χέρι νίβει το άλλο» ανέφερε η Il Fatto Quatidiano.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι από την άλλη παρομοίασε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σειρά Narcos του Netflix.

«Το Qatargate αποτελεί ντροπή. Οι δεσμίδες χρημάτων που είδαμε θυμίζει σκηνές στο Netflix, στη σειρά Narcos. Εκτός από ντροπή, είναι σίγουρα ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι θα επανεξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής της σε ένα μήνα.

Με πληροφορίες του SZ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Διεθνή / Από τη στήριξη στην αμφισβήτηση: Η μεταστροφή του Πιρς Μόργκαν για το Ισραήλ και τη Γάζα

Η επεισοδιακή συνέντευξη με την πρέσβειρα του Ισραήλ στο Ηνωμένο Βασίλειο - Ο Βρετανός δημοσιογράφος σήμερα μιλά για υπέρμετρη ισραηλινή απάντηση και έλλειψη διαφάνειας στους θανάτους αμάχων Παλαιστινίων
LIFO NEWSROOM
Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

Διεθνή / Η Αίγυπτος κλείνει τη Μονή Σινά - Για νέα «Άλωση» μιλά ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος

ΥΠΕΞ για Όρος Σινά: Κανένα περιθώριο να αποκλίνουμε από την κοινή κατανόηση Ελλάδας και Αιγύπτου - Αιγύπτιοι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν πως οι δημεύσεις εμπίπτουν στους νόμους περί αρχαιοτήτων και πως η απόφαση αυτή είναι προς όφελος της Μονής
LIFO NEWSROOM
Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Διεθνή / Κωπηλάτης από τη Γαλλία συνελήφθη στα ρωσοεσθονικά σύνορα - Πέρασε στην Εσθονία κάνοντας κουπί

Το προξενείο της χώρας στην Αγία Πετρούπολη επικοινώνησε με τις ρωσικές αρχές ώστε να διασφαλίσει ότι ο άνδρας αυτός θα λάβει προξενική βοήθεια, όπως προβλέπει η Συνθήκη της Βιέννης
LIFO NEWSROOM
Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό – Απειλές περικοπής ομοσπονδιακής χρηματοδότησης

Διεθνή / Η κυβέρνηση Τραμπ στοχεύει το Χάρβαρντ και άλλα πανεπιστήμια για αντισημιτισμό

Η κυβέρνηση Τραμπ προχωρά σε αυστηρά μέτρα κατά κορυφαίων αμερικανικών πανεπιστημίων, κατηγορώντας τα για αντισημιτισμό και απειλώντας να κόψει δισεκατομμύρια δολάρια σε ομοσπονδιακή χρηματοδότηση
LIFO NEWSROOM