SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη»

SZ: «Η Εύα Καϊλή στον ρόλο της αθώας διωκόμενης- Η εγκληματική απιστία και η προδομένη αγάπη» Facebook Twitter
0

«Η εγκληματική απληστία και η προδομένη αγάπη: Η υπόθεση «Qatargate» για την πρώην αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου παίρνει νέα τροπή, εις βάρος του συστήματος των Βρυξελλών», γράφει η γερμανική Süddeutsche Zeitung.

«Η Εύα Καϊλή στον ρόλο του αθώου θύματος: Πώς το Qatargate βλάπτει τις Βρυξέλλες» είναι ο υπότιτλος του άρθρου, όπου ο συντάκτης περιγράφει μεταξύ άλλων ότι οι δικηγόροι της Εύας Καϊλή προσπαθούν να δώσουν νέα τροπή στην υπόθεση διαφθοράς παρουσιάζοντάς την ως αθώα γυναίκα και μητέρα, που διώκεται.

«Είναι μόνη στη φυλακή, δυστυχώς είναι και το μωρό της μόλις 22 μηνών, είναι Χριστούγεννα, δεν υπάρχει κανείς, η Εύα Καϊλή νιώθει ότι ζει μια καταστροφή», είπε ο δικηγόρος της, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Η Süddeutsche Zeitung αμφισβητεί τους ισχυρισμούς των δικηγόρων της Εύας Καϊλή πως η απόφαση να παραμείνει στη φυλακή οφείλεται στους φόβους για απαγωγή της από μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ και εκτιμά πως η βελγική δικαιοσύνη, «βλέπει» κίνδυνο συσκότισης του σκανδάλου Qatargate.

«Αλλά η αλήθεια είναι ότι το δικαστικό σύστημα του Βελγίου βλέπει τον κίνδυνο της συσκότισης. Η κατάσταση είναι πολύ μπερδεμένη», αναφέρει μεταξύ άλλων το δημοσίευμα.

«Σύμφωνα με τους δικηγόρους της, οι δικαστές στήριξαν την απόφασή τους στο γεγονός ότι οι μυστικές υπηρεσίες του Κατάρ θα μπορούσαν να απαγάγουν την Εύα Καϊλή. 

 »Στην πραγματικότητα όμως η βελγική δικαιοσύνη βλέπει τον κίνδυνο συσκότισης. Η κατάσταση σε αυτό το σκάνδαλο, που προκαλεί σοβαρή ζημιά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι πολύ συγκεχυμένη. Όποιος μιλάει με βουλευτές ή υπαλλήλους της ΕΕ αυτές τις μέρες νιώθει μια μεγάλη αποστροφή. Μια τυπική ερώτηση που ακούνε είναι: Έχετε κι εσείς σπίτι σας δεσμίδες με μετρητά; Όλες οι προκαταλήψεις εναντίον του συστήματος των «Βρυξελλών» φαίνεται να επιβεβαιώνονται» γράφει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο η Εύα Καϊλή φέρεται να κατονόμασε συγκεκριμένα πρόσωπα που εμπλέκονται στον πυρήνα του σκανδάλου Qatargate.

«Ο Τζουζέπε Μερόνι, ο πρώην βοηθός του Παντσέρι, που τον βοηθά ακόμα. Ο Νταβίντ το επώνυμο του οποίου δεν θυμάται. Σιμόνα, Καρόλα και Φρανστέσκα. Ο Παντσέρι τους βοηθούσε και ήταν «το ένα χέρι νίβει το άλλο» ανέφερε η Il Fatto Quatidiano.

Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομίας, Πάολο Τζεντιλόνι από την άλλη παρομοίασε το σκάνδαλο διαφθοράς στο Ευρωκοινοβούλιο με τη σειρά Narcos του Netflix.

«Το Qatargate αποτελεί ντροπή. Οι δεσμίδες χρημάτων που είδαμε θυμίζει σκηνές στο Netflix, στη σειρά Narcos. Εκτός από ντροπή, είναι σίγουρα ζημιά στη φήμη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στο δημοσίευμα αναφέρεται ακόμα ότι θα επανεξεταστεί το αίτημα αποφυλάκισής της σε ένα μήνα.

Με πληροφορίες του SZ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟ ΕΠΙΘΕΣΗ ΔΡΑΣΤΗΣ

Διεθνή / Τουρκία: Τι βρήκε η αστυνομία στο κινητό του 14χρονου δράστη που σκότωσε εννέα ανθρώπους

Συνελήφθη ο πατέρας του, που σύμφωνα με πληροφορίες είναι πρώην αστυνομικός επιθεωρητής - Βίντεο από κάμερες του σχολείου δείχνουν τη στιγμή που ξεκινά η ένοπλη επίθεση
THE LIFO TEAM
ΒΟΡΕΙΑ ΚΟΡΕΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ ΚΙΜ ΓΙΟΝΓΚ ΟΥΝ

Διεθνή / Βόρεια Κορέα: Για «ραγδαία ενίσχυση του πυρηνικού της οπλοστασίου» προειδοποιεί ο ΟΗΕ

Η Βόρεια Κορέα έχει σημειώσει «πολύ σοβαρή» πρόοδο στην ικανότητά της να αυξήσει το πυρηνικό της οπλοστάσιο, σύμφωνα με τον επικεφαλής στη Διεθνή Υπηρεσία Ατομικής Ενέργειας
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΥΑΝ ΜΠΑΡΓΚΟΥΤΙ ΙΣΡΑΗΛ ΦΥΛΑΚΕΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Διεθνή / Μαρουάν Μπαργκούτι: Σε κίνδυνο ο Παλαιστίνιος ηγέτης λόγω «αυξανόμενης κακομεταχείρισης» στις φυλακές του Ισραήλ

Ο «Μαντέλα της Παλαιστίνης» υπέστη πρόσφατα τρεις επιθέσεις, μεταξύ των οποίων και μια επίθεση κατά την οποία οι δεσμοφύλακες έβαλαν ένα σκυλί να του ορμήξει, σύμφωνα με τον δικηγόρο του
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΒΟΥΔΑΠΕΣΤΗ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ ΛΟΑΤΚΙ+

Διεθνή / Ουγγαρία: Η «σιωπή» του Πέτερ Μαγιάρ για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας προκαλεί ανησυχία

Στην εκστρατεία που του χάρισε τη νίκη, ο νεοεκλεγείς Ούγγρος πρωθυπουργός εστίασε σε αρκετά βασικά ζητήματα που απασχολούν τη χώρα του, αφήνοντας ωστόσο «απ' έξω» τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας
THE LIFO TEAM