Συρία: Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ

Συρία: Τουλάχιστον 33 άμαχοι νεκροί από επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού κατά του ΙΚ Facebook Twitter
0

Τουλάχιστον 33 άμαχοι σκοτώθηκαν στη Συρία σε αεροπορική επιδρομή που διεξήγαγε ο διεθνής συνασπισμός υπό τη διοίκηση των ΗΠΑ κατά του Ισλαμικού Κράτους εναντίον ενός σχολείου στο οποίο διέμεναν εκτοπισμένοι, ανακοίνωσε το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

 

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο, τα αεροπορικά πλήγματα σημειώθηκαν χθες Τρίτη το πρωί νότια της αλ Μανσούρα, μιας πόλης που ελέγχεται από το ΙΚ στην επαρχία Ράκα στη βόρεια Συρία.

 

«Μπορούμε να επιβεβαιώσουμε ότι 33 άνθρωποι σκοτώθηκαν. Πρόκειται για εκτοπισμένους από τη Ράκα, το Χαλέπι και τη Χομς», δήλωσε ο Ράμι Άμπντελ Ράχμαν διευθυντής της μη κυβερνητικής οργάνωσης. «Ακόμη ανασύρουν πτώματα από τα ερείπια. Μόνο δύο άνθρωποι έχουν ανασυρθεί ζωντανοί», πρόσθεσε.

 

Η ΜΚΟ επεσήμανε ότι κατάφερε να καθορίσει ποιος διεξήγαγε τις αεροπορικές επιδρομές από τον τύπο των αεροπλάνων, τη θέση τους και τα πυρομαχικά που χρησιμοποίησαν.

 

«Raqa is being slaughtered silently» (Η Ράκα σφαγιάζεται σιωπηλά), μια οργάνωση που δημοσιοποιεί πληροφορίες από την πόλη αυτή αναφέρθηκε επίσης στις επιδρομές. «Στο σχολείο που ήταν στόχο διέμεναν περίπου 50 οικογένειες εκτοπισμένων», επεσήμανε.

 

Η Ράκα είναι το προπύργιο του ΙΚ που ελέγχουν και μεγάλο μέρος της ομώνυμης επαρχίας.

 

Οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις, μια αραβοκουρδική δύναμη που υποστηρίζεται από τον διεθνή συνασπισμό κατά των τζιχαντιστών διεξάγει αυτή την περίοδο μια επιχείρηση για την ανακατάληψη της πόλης.

 

Ο διεθνής συνασπισμός, που ενεργεί κατά του ΙΚ και στο Ιράκ, παραδέχθηκε στις αρχές Μαρτίου ότι έχει προκαλέσει από το 2014 τον θάνατο τουλάχιστον 220 αμάχων και στις δύο χώρες.

Κάποιοι παρατηρητές έχουν κάνει λόγο για μεγαλύτερο απολογισμό.

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΙΚΤΟΚ ΚΑΤΑΓΓΕΊΑ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ

Διεθνή / TikTok: «Επικρατεί εκφοβισμός και παρενόχληση», καταγγέλλει πρώην υπάλληλος της εταιρείας

«Μερικές φορές κλαις, αλλά μετά συνεχίζεις να δουλεύεις γιατί πρέπει να πετύχεις τους στόχους, αλλιώς, θα επηρεαστεί το μπόνους σου, η εργασιακή σου ασφάλεια, ο μισθός σου», αποκαλύπτει η Lynda Ouaza
THE LIFO TEAM
Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε ποτέ αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Διεθνή / Λαβρόφ: Η Ελλάδα διέκοψε πλήρως τη συνεργασία της με τη Ρωσία - «Εμείς δεν θα επιτρέπαμε αντίστοιχη συμπεριφορά εις βάρος της»

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών δήλωσε επιπλέον πως η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις πρώτες χώρες που απέστειλαν όπλα και πυρομαχικά στην Ουκρανία, τα οποία χρησιμοποιήθηκαν σε πόλεις με πολυάριθμη ελληνική διασπορά
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM