Συρία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την επαρχία που έγινε η σφαγή αμάχων

Συρία: Οι Ρώσοι βομβάρδισαν την επαρχία που έγινε η σφαγή αμάχων Facebook Twitter
0
Η Ρωσική Πολεμική Αεροπορία στη Συρία ανακοίνωσε ότι σκότωσε 60 μαχητές του Ισλαμικού Κράτους στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου πριν από λίγες ημέρες οι τζιχαντιστές προχώρησαν σε μαζικές εκτελέσεις αμάχων με την κατηγορία της συνεργασίας με το συριακό στρατό.

"Ρωσικά βομβαρδιστικά Su-34 έπληξαν τρομοκρατικά οχυρά κοντά στο χωριό Bagilya στην επαρχία Ντέιρ αλ-Ζορ, όπου το Ισλαμικό Κράτος [εκτέλεσε πρόσφατα 300 άμαχους από τον τοπικό πληθυσμό για λόγους εκφοβισμού," ανέφερε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Όπως είπε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υποστράτηγος Ιγκόρ Κονασένκοφ, οι τζιχαντιστές είχαν σκοτώσει "ολόκληρες οικογένειες" για υποτιθέμενη συνεργασία με το συριακό στρατό.

Ο Konashenkov είπε ακόμη ότι η Πολεμική Αεροπορία συνεχίζει την προσπάθεια "για τη χορήγηση τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης σε περιοχές που έχουν μπλοκαριστεί από τρομοκράτες» στη Συρία.

Τη Δευτέρα, πάνω από 40 τόνοι ανθρωπιστικής βοήθειας έπεσαν με αλεξίπτωτο στην πόλη του Ντέιρ αλ-Ζορ και σε άλλους τομείς, που είναι περικυκλωμένοι από το ISIS, είπε.

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μαρία Γαβουνέλη: «Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί;»

Οπτική Γωνία / Πώς η Ελλάδα θα αποκρούσει μια επίθεση φιλίας από την Τουρκία χωρίς να γίνει το κακό παιδί

Μιλά στη LiFO η καθηγήτρια στη Νομική Σχολή του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και γενική διευθύντρια του ΕΛΙΑΜΕΠ Μαρία Γαβουνέλη
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΤΑΖΟΠΟΥΛΟΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ