LIVE!

Συρία: Οι αντάρτες απορρίπτουν την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των στρατευμάτων από το Χαλέπι

Συρία: Οι αντάρτες απορρίπτουν την πρόταση της Ρωσίας για απόσυρση των στρατευμάτων από το Χαλέπι Facebook Twitter
0

Οι Σύροι αντάρτες απέρριψαν την πρόσκληση της Ρωσίας να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Χαλέπι έως την Παρασκευή το βράδυ και κάνουν λόγο για τέχνασμα «δημόσιας κατανάλωσης» της Μόσχας για τα μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Νωρίς σήμερα το πρωί ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε ότι θα τεθεί σε ισχύ μια νέα ανθρωπιστική κατάπαυση του πυρός στο Χαλέπι, την Παρασκευή 4 Νοεμβρίου για δέκα ώρες, από τις 09:00 ως τις 19:00, έπειτα από αίτημα του Ρώσου προέδρου Βλαντίμιρ Πούτιν.

«Αυτό αποκλείεται εντελώς. Δεν πρόκειται να εγκαταλείψουμε την πόλη του Χαλεπιού και να την παραδώσουμε στους Ρώσους. Δεν θα παραδοθούμε», δήλωσε στο πρακτορείο Reuters ο Ζακάρια Μαλαχίφτζι, μέλος της οργάνωσης των ανταρτών Φαστακίμ.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του γενικού επιτελείου στρατού της Ρωσίας Βαλέρι Γκερασίμοφ ανέφερε πως θα επιτραπεί στους αντάρτες και στους αμάχους να αποχωρήσουν από τον ανατολικό τομέα της πόλης που ελέγχουν οι αντικαθεστωτικοί. Σημείωσε, μάλιστα, πως για το σκοπό αυτό έχουν δημιουργηθεί δύο διάδρομοι από τους οποίους έχουν αποσυρθεί τα συριακά και τα ρωσικά στρατεύματα.

Ο Μαλαχίφζι τόνισε πως δεν υπάρχουν ασφαλείς διάδρομοι εξόδου από τον τομέα της πόλης, όπως υποστηρίζει η Μόσχα.

«Ο άμαχος πληθυσμός και οι μαχητές δεν θα φύγουν. Οι άμαχοι φοβούνται το καθεστώς, δεν το εμπιστεύονται. Και οι μαχητές δεν θα εγκαταλείψουν», επισήμανε.

«Οι βομβαρδισμοί και τα εγκλήματα των ρωσικών δυνάμεων συνεχίζονται και τα αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας δεν έχουν φύγει από τον ουρανό του Χαλεπιού» τόνισε ο υπαρχηγός της Φαστακίμ, Μολέμ Εκαίντι.

Ο Γιάσερ αλ Γιούσεφ, εκπρόσωπος της οργάνωσης Νουρ ελ Ντιν ελ Ζίνκι τόνισε πως οι ρώσικες πρωτοβουλίες «δεν μας αφορούν».

Από την Αθήνα όπου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη ο υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ δήλωσε πως άλλες χώρες «υπονομεύουν» τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις για την Συρία, υποστηρίζοντας ένοπλες οργανώσεις που στοχεύουν να ανατρέψουν τον Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ Άσαντ.

0

LIVE!

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Διεθνή / Καναδάς: Σταματά η διαφημιστική εκστρατεία με τον Ρίγκαν, ώστε να αρχίσουν ξανά οι εμπορικές συνομιλίες με τις ΗΠΑ

Ο Τραμπ χαρακτήρισε τη διαφήμιση «ψεύτικη» και «παραπλανητική», κατηγορώντας την καναδική πλευρά ότι «παραποίησε τα λόγια του Ρίγκαν για να επηρεάσει τα αμερικανικά δικαστήρια που εξετάζουν τη νομιμότητα των δασμών του»
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Διεθνή / Ο Τραμπ «παγώνει» τις εμπορικές συνομιλίες με τον Καναδά λόγω διαφήμισης με τη φωνή του Ρίγκαν

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον τερματισμό των εμπορικών διαπραγματεύσεων με τον Καναδά, κατηγορώντας την κυβέρνηση του Οντάριο για «ψεύτικη» διαφήμιση που χρησιμοποίησε τη φωνή του Ρόναλντ Ρίγκαν
LIFO NEWSROOM
Ληστεία στο Λούβρο:

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Είδα έναν από τους εγκληματίες» - Οι πρώτες μαρτυρίες των υπαλλήλων

«Για εμάς ήταν απίστευτο ότι οι προθήκες θα μπορούσαν να σπάσουν... ποτέ δεν σκεφτήκαμε ότι υπήρχε τέτοιος κίνδυνος... κανείς δεν μπορεί να είναι προετοιμασμένος για κάτι τέτοιο», δήλωσε μία υπάλληλος
LIFO NEWSROOM
Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Καμία αμερικανική στρατιωτική δύναμη στο έδαφος της Γάζας»

Ο Τζέι Ντι Βανς επισκέφθηκε το Ισραήλ για να ενισχύσει την κατάπαυση πυρός με τη Χαμάς, τονίζοντας ότι μια διεθνής δύναμη ασφαλείας θα αναλάβει τον αφοπλισμό της οργάνωσης, χωρίς αμερικανικά στρατεύματα στο έδαφος της Γάζας
LIFO NEWSROOM
Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ουκρανία: Πώς ο Βέλγος πρωθυπουργός ανέτρεψε το «τρελό» σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ

Το Βέλγιο μπλοκάρει το σχέδιο της ΕΕ για δάνειο 140 δισ. ευρώ στην Ουκρανία, λόγω νομικών και οικονομικών κινδύνων. Διαβάστε πώς καθυστερεί η απόφαση και τι σημαίνει για το Κίεβο
LIFO NEWSROOM