Συρία: Νέα επιχείρηση εκκένωσης περιοχών ανατολικά του Χαλεπίου- Λεωφορεία μεταφέρουν αμάχους και αντάρτες

Συρία: Νέα επιχείρηση εκκένωσης περιοχών ανατολικά του Χαλεπίου- Λεωφορεία μεταφέρουν αμάχους και αντάρτες Facebook Twitter
0

Η κρατική τηλεόραση στη Συρία μετέδωσε σήμερα ότι επιτεύχθηκε μία νέα συμφωνία μεταξύ της κυβέρνησης και των ανταρτών για την απομάκρυνση ανθρώπων από το ανατολικό Χαλέπι, σε αντάλλαγμα για την απομάκρυνση ανθρώπων από τα χωριά αλ-Φούα και Κεφράγια, που έχουν περικυκλώσει οι αντάρτες.


Περίπου 1.200 άμαχοι θα απομακρυνθούν αρχικά από περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, ενώ ο ίδιος αριθμός αμάχων θα απομακρυνθεί από τα δύο χωριά, σύμφωνα με την τηλεόραση "al-Ikhbariya TV".

Λεωφορεία έχουν αρχίσει να εισέρχονται στις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, υπό την επίβλεψη του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού (ICRC), αλλά και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων της Συρίας SANA.

Τα λεωφορεία θα μεταφέρουν αντάρτες, αλλά κι αμάχους. Η εκπρόσωπος του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στη Συρία, Ελίαζμπεθ Χοφ, δήλωσε ότι μία ομάδα του αναφερόμενου οργανισμού κατευθύνεται στη Ραμούσα στα νοτιοδυτικά του Χαλεπίου, όπου και θα διεξαχθεί η επιχείρηση της εκκένωσης.

Τηλεοπτικά πλάνα της συριακής τηλεόρασης δείχνουν λεωφορεία να έχουν παρκάρει σε διασταύρωση στη Ραμούσα, με τη συνοδεία ενός οχήματος της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου, ενώ στην περιοχή υπάρχουν κι άλλα μεγαλύτερα οχήματα του ICRC και της Συριακής Ερυθράς Ημισελήνου. Ωστόσο, μία εκπρόσωπος του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού στη Γενεύη, δήλωσε ότι δε μπορεί να επιβεβαιώσει τις εξελίξεις.

Η απομάκρυνση των οικογενειών των ενόπλων από τις περιοχές ανατολικά του Χαλεπίου, θα επιτραπεί εάν μεγαλύτερος αριθμός ανθρώπων γίνει αποδεκτό ν' αποχωρήσουν από τα δύο χωριά. Οι ένοπλοι δεν μπορούν να εγκαταλείψουν το ανατολικό Χαλέπι, μέχρι να γίνει η απομάκρυνση των ανθρώπων από τα χωριά Αλ-Φούα και Κεφράγια, σύμφωνα με τα συριακά ΜΜΕ.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM