Συρία: Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν καθώς πλησιάζει το τέλος της κατάπαυσης του πυρός

Συρία: Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν καθώς πλησιάζει το τέλος της κατάπαυσης του πυρός Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς οι 120 ώρες κατάπαυσης του πυρός για ασφαλή απομάκρυνση των Κούρδων, ολοκληρώνονται το βράδυ της Τρίτης.

Η Ρωσία πιστεύει ότι μια μακροχρόνια σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Συρίας και πως όλα τα συμφέροντας όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας πρέπει να να ληφθούν υπ όψιν, δήλωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Πούτον.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι «η κατάσταση στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μεταξύ των δικών μας εκπρόσωπων και των εκπροσώπων του Άσαντ» επισημαίνοντας ότι για όλες τις τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος Πούτιν και Ερντογάν θα μιλήσουν μετά το τέλος της συνάντησης τους, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου που θα δώσουν.

Ο Ουσακόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να γίνουν κατ' ιδίαν. Παράλληλα ανέφερε ότι στη συνέχεια προγραμματίζεται δείπνο εργασίας σε διευρυμένο σχήμα κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ουσακόφ η συνεργασία σημειώνει ανοδική ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνεργασίας ως «μη άσχημα», επισημαίνοντας την ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών

Ο Πομπέο δηλώνει ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Τουρκίας «αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να διατάξει να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να λύνονται ειρηνικά οι διενέξεις, διαβεβαίωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ωστόσο ο Τραμπ είναι απολύτως διατεθειμένος να δώσει διαταγή να αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κριθεί πως είναι αναγκαία. Ο Πομπέο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες στη συνέντευξη αυτή για το ποια συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς της Άγκυρας θα πυροδοτούσε στρατιωτική δράση των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δέχεται επικρίσεις από πολλούς διαμορφωτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά την απόφασή της να αποσύρει από τη συριακή επικράτεια τις μονάδες του στρατού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στο πλευρό των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. Οι Σύροι Κούρδοι υπήρξαν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΞΙΚΟ ΚΛΑΟΥΝΤΙΑ ΣΕΙΝΜΠΑΟΥΜ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ

Διεθνή / Μεξικό: Η πρόεδρος ζητά εξηγήσεις για τον θάνατο Αμερικανών αξιωματούχων σε επιχείρηση κατά των ναρκωτικών

«Δεν επρόκειτο για επιχείρηση που γνώριζε το συμβούλιο ασφάλειας», ανέφερε η Κλαούντια Σέινμπαουμ, λέγοντας ότι τι θα ζητήσει πλήρη ενημέρωση για τις συνθήκες υπό τις οποίες έχασαν τη ζωή τους τέσσερις αξιωματούχοι
THE LIFO TEAM
D4VD CELESTE HERNANDEZ RIVAS ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΗΠΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο τραγουδιστής D4vd κατηγορείται για τη δολοφονία 14χρονης που βρέθηκε νεκρή στο Tesla του

Κατά την εισαγγελία, ο κατηγορούμενος φέρεται να σκότωσε την ανήλικη για να αποτρέψει την αποκάλυψη της σχέσης τους, η οποία θα μπορούσε να επηρεάσει την καριέρα του
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Περίπου 250.000 άνθρωποι ενδέχεται να χάσουν τη δουλειά τους έως τα μέσα του 2027

Δύο εκθέσεις από κορυφαίες λογιστικές εταιρείες υπογραμμίζουν το μέγεθος της οικονομικής απειλής, καθώς ο πόλεμος με το Ιράν κλονίζει την επιχειρηματική εμπιστοσύνη
THE LIFO TEAM