Συρία: Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν καθώς πλησιάζει το τέλος της κατάπαυσης του πυρός

Συρία: Κρίσιμη συνάντηση Πούτιν και Ερντογάν καθώς πλησιάζει το τέλος της κατάπαυσης του πυρός Facebook Twitter
0

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν θα συζητήσουν την στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας στην Συρία κατά την διάρκεια της συνάντησης τους στο Σότσι.

Η συνάντηση θεωρείται κρίσιμη καθώς οι 120 ώρες κατάπαυσης του πυρός για ασφαλή απομάκρυνση των Κούρδων, ολοκληρώνονται το βράδυ της Τρίτης.

Η Ρωσία πιστεύει ότι μια μακροχρόνια σταθερότητα στην περιοχή μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την αποκατάσταση της ακεραιότητας της Συρίας και πως όλα τα συμφέροντας όλων των εθνοτικών και θρησκευτικών ομάδων της Συρίας πρέπει να να ληφθούν υπ όψιν, δήλωσε ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Πούτον.

Ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου είπε ότι «η κατάσταση στο πλαίσιο της τουρκικής επιχείρησης στην Συρία συζητήθηκε αναλυτικά και εμπεριστατωμένα μεταξύ των δικών μας εκπρόσωπων και των εκπροσώπων του Άσαντ» επισημαίνοντας ότι για όλες τις τελευταίες πληροφορίες επί του θέματος Πούτιν και Ερντογάν θα μιλήσουν μετά το τέλος της συνάντησης τους, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξη τύπου που θα δώσουν.

Ο Ουσακόφ δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο οι συνομιλίες να γίνουν κατ' ιδίαν. Παράλληλα ανέφερε ότι στη συνέχεια προγραμματίζεται δείπνο εργασίας σε διευρυμένο σχήμα κατά την διάρκεια του οποίου θα συζητηθούν θέματα διμερούς συνεργασίας. Σύμφωνα με την εκτίμηση του Ουσακόφ η συνεργασία σημειώνει ανοδική ανάπτυξη, ενώ χαρακτήρισε τα αποτελέσματα της συνεργασίας ως «μη άσχημα», επισημαίνοντας την ανάπτυξη των εμπορικών ανταλλαγών

Ο Πομπέο δηλώνει ότι ο Τραμπ είναι έτοιμος για στρατιωτικό πλήγμα εναντίον της Τουρκίας «αν χρειαστεί»

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο δήλωσε ότι ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος είναι διατεθειμένος να διατάξει να αναληφθεί στρατιωτική δράση εναντίον της Τουρκίας εάν χρειαστεί, κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξής του που μεταδόθηκε χθες Δευτέρα.

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ προτιμά να λύνονται ειρηνικά οι διενέξεις, διαβεβαίωσε ο Πομπέο κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε στο τηλεοπτικό δίκτυο CNBC, ωστόσο ο Τραμπ είναι απολύτως διατεθειμένος να δώσει διαταγή να αναληφθεί οποιαδήποτε στρατιωτική δράση κριθεί πως είναι αναγκαία. Ο Πομπέο απέφυγε να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες στη συνέντευξη αυτή για το ποια συγκεκριμένη ενέργεια από πλευράς της Άγκυρας θα πυροδοτούσε στρατιωτική δράση των Αμερικανών.

Η κυβέρνηση του Τραμπ δέχεται επικρίσεις από πολλούς διαμορφωτές της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής μετά την απόφασή της να αποσύρει από τη συριακή επικράτεια τις μονάδες του στρατού των ΗΠΑ που επιχειρούσαν στο πλευρό των κουρδικών πολιτοφυλακών στη βορειοανατολική Συρία. Οι Σύροι Κούρδοι υπήρξαν η αιχμή του δόρατος στον αγώνα του διεθνούς συνασπισμού εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Διεθνή / Η τεχνητή νοημοσύνη αλλάζει δραματικά την αγορά εργασίας: Απολύσεις, ανακατατάξεις και νέες προκλήσεις

Περίπου οι μισοί εργαζόμενοι στις ΗΠΑ φοβούνται ότι η AI θα αυτοματοποιήσει τις θέσεις τους, ενώ λίγοι πιστεύουν ότι μακροπρόθεσμα η AI θα δημιουργήσει περισσότερες ευκαιρίες απασχόλησης
LIFO NEWSROOM
Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

Διεθνή / Αυστραλία: Έκθεση για τις Βίβιαν Γουέστγουντ και Ρέι Καβακούμπο στην Εθνική Πινακοθήκη της Βικτώριας

την έκθεση Westwood | Kawakubo, παρουσιάζονται 140 σχέδια από τη μεγάλη συλλογή μόδας του Μουσείου, συμπληρωμένα με δάνεια από το Μητροπολιτικό Μουσείο της Νέας Υόρκης, το V&A του Λονδίνου και το Palais Galliera στο Παρίσι
LIFO NEWSROOM
Ο Μασκ με το νέο κόμμα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

Διεθνή / Ο Μασκ με στρατηγική Επαμεινώνδα θέλει να σπάσει το «μονοπώλιο» εξουσίας Ρεπουμπλικάνων και Δημοκρατικών

«Όταν πρόκειται για την χρεοκοπία της χώρας μας μέσω σπατάλης και διαφθοράς, ζούμε σε ένα μονοκομματικό σύστημα, όχι σε μια δημοκρατία» ανέφερε ο Μασκ
LIFO NEWSROOM
Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Διεθνή / Γουόλτερ Ματάου: Ο «Υπέροχος Απατεώνας» με την μπρουτάλ φάτσα και το τεράστιο ατσούμπαλο σώμα

Ο Γουόλτερ Ματάου που υπήρξε ένας από τους σημαντικότερους καρατερίστες του Χόλιγουντ έφτασε στην κορυφή δημιουργώντας ένα επιτυχημένο κινηματογραφικό ντουέτο με τον Τζακ Λέμον
LIFO NEWSROOM