ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Συρία: Χιλιάδες οικογένειες ανταρτών εγκαταλείπουν θύλακα ανατολικά της Δαμασκού

Συρία: Χιλιάδες οικογένειες ανταρτών εγκαταλείπουν θύλακα ανατολικά της Δαμασκού Facebook Twitter
EPA
0

Σύροι αντάρτες άρχισαν να αποχωρούν από θύλακα στα βορειοανατολικά της Δαμασκού σήμερα με κατεύθυνση τη βόρεια Συρία.

Σύμφωνα με την κρατική τηλεόραση και αξιωματούχο των ανταρτών, υπήρξε συμφωνία για παράδοση της περιοχής, γεγονός που σηματοδοτεί μία ακόμα νίκη για τον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ.


Η αποχώρηση θα αποκαταστήσει τον κυβερνητικό έλεγχο στον ανατολικό θύλακα Καλαμούν, περίπου 40 χιλιόμετρα από τη Δαμασκό.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε ότι οι αντάρτες μαχητές και οι οικογένειές τους θα μεταφερθούν από το ανατολικό Καλαμούν στο Ιντλίμπ και τη Γιαραμπλούς, ανταρτοκρατούμενο έδαφος στα σύνορα με την Τουρκία, με 3200 μαχητές και τις οικογένειές τους να αναμένεται να φύγουν σήμερα.

Στο μεταξύ, ο συριακός στρατός και οι σύμμαχοί του κλιμακώνουν τον βομβαρδισμό πολιορκημένου θύλακα νότια της Δαμασκού.

Η κρατική τηλεόραση μετέδωσε εικόνες από σύννεφα καπνού πάνω από την συνοικία αλ Χάτζαρ αλ Ασουάντ, μέρος του θύλακα που περιλαμβάνει τον παλαιστινιακό καταυλισμό Γιαρμούκ.

Η UNRWA, η υπηρεσία του ΟΗΕ για τους Παλαιστίνιους Πρόσφυγες (UNRWA) , δήλωσε ότι ανησυχεί βαθύτατα για την τύχη των πολιτών, συμπεριλαμβανομένων περίπου 12.000 παλαιστινίων προσφύγων στο Γιαρμούκ και τις γύρω περιοχές.

«Ο εκτοπισμός συνεχίζεται με τους ανθρώπους να μετακινούνται στη γειτονική περιοχή Γιάλντα ... για να γλιτώσουν από τις συγκρούσεις. Μερικές οικογένειες μένουν στο Γιαρμούκ, είτε επειδή δεν μπορούν να μετακινηθούν λόγω της σφοδρότητας των συγκρούσεων είτε επειδή επιλέγουν να παραμείνουν», δήλωσε ο εκπρόσωπος της UNRWA Κρις Γκάνες.


«Δεν έχουμε αριθμούς για το πόσοι άνθρωποι έχουν μεταφερθεί, αλλά η ανθρωπιστική κατάσταση αυτών που βρίσκονται στο Γαρμούκ και τη Γιάλντα είναι αφόρητη».

Πηγή: ΑΠΕ

Διεθνή
0

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

Διεθνή / «Μπορείτε να πείτε πώς πέθανε;»: Ο Μοχάμεντ Σαλάχ επικρίνει την UEFA για τον φόρο τιμής στον «Παλαιστίνιο Πελέ»

O πρώην ποδοσφαιριστής Σουλεϊμάν αλ-Ομπέιντ, γνωστός ως «Παλαιστίνιος Πελέ», πέθανε την Τετάρτη στη νότα Γάζα, όταν ισραηλινές δυνάμεις επιτέθηκαν σε πολίτες που περίμεναν ανθρωπιστική βοήθεια
LIFO NEWSROOM
Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Διεθνή / Ανησυχητική έκρηξη σεξουαλικής παρενόχλησης ανηλίκων στο διαδίκτυο - Νέα στοιχεία

Τεχνολογικές εταιρείες, όπως το Snapchat και το Facebook, δήλωσαν ότι μόνο το πρώτο εξάμηνο του 2024 εντόπισαν πάνω από 9.600 περιστατικά διαδικτυακής παρενόχλησης και προσέγγισης ανηλίκων
LIFO NEWSROOM
Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM