Συρία: Για πρώτη φορά το Ισραήλ βομβαρδίζει δυνάμεις της νέας κυβέρνησης

Συρία: Για πρώτη φορά το Ισραήλ βομβαρδίζει δυνάμεις της νέας κυβέρνησης Facebook Twitter
φωτ.: ΕΡΑ
0

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους ένας άμαχος, σκοτώθηκαν σήμερα από βομβαρδισμό του Ισραήλ στη νότια Συρία, σύμφωνα με αναφορές.

Αν οι αναφορές επιβεβαιωθούν, θα πρόκειται για την πρώτη φορά που το Ισραήλ πλήττει στόχο δυνάμεων της νέας κυβέρνησης της Συρίας.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων τόνισε ότι ένα «ισραηλινό drone» έπληξε στρατιωτική οχηματοπομπή στην τοποθεσία Γκαντίρ αλ Μπουστάν, κοντά στο κατεχόμενο από το Ισραήλ συριακό Γκολάν, σκοτώνοντας «δύο μέλη της διοίκησης στρατιωτικών επιχειρήσεων» - ένας νέος ισλαμικός σχηματισμός - και έναν άμαχο.

Ιατρική πηγή είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι ένας από τους τρεις νεκρούς ήταν τοπικός αξιωματούχος.

Συριακά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για πολλά θύματα σε ισραηλινή αεροπορική επιδρομή σε στρατιωτική οχηματοπομπή στο Γκαντίρ αλ Μπουστάν. Δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής ο ισραηλινός στρατός.

Το Γκαντίρ αλ Μπουστάν βρίσκεται περίπου τρία χιλιόμετρα από τα ισραηλινά σύνορα, πέρα από μια ουδέτερη ζώνη στη Συρία που αυτή τη στιγμή βρίσκεται υπό κατοχή από ισραηλινές δυνάμεις.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

LiFO politics / Πόσο αντισυστημικός είναι τελικά ο Ζοχράν Μαμντάνι;

Θα καταφέρει ο χαρισματικός, νεοεκλεγείς δήμαρχος της Νέας Υόρκης να υλοποιήσει τις σημαντικές εξαγγελίες του; Είναι πράγματι αντισυστημικός, όπως παρουσιάζεται, και ποιες θα είναι οι πρώτες του αποφάσεις; Στο σημερινό επεισόδιο του πόντκαστ της LiFO Politics, η Βασιλική Σιούτη συζητά με τον Θοδωρή Καρναβά, καθηγητή Γενετικής και απόφοιτο του τμήματος Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Κολούμπια, που ζει στη Νέα Υόρκη, για τα αισιόδοξα μηνύματα της εκλογής του αλλά και για τις επιφυλάξεις που εκφράζονται.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Διεθνή / Ο Ζελένσκι δεσμεύεται για αναδιοργάνωση του ενεργειακού τομέα μετά το σκάνδαλο διαφθοράς ύψους 100 εκατ. δολαρίων

Ο Ουκρανός πρόεδρος έχει δηλώσει πως θα συνεργαστεί πλήρως με κάθε είδους έρευνα, τη στιγμή που οι εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο είναι ή υπήρξαν στενοί συνεργάτες του
LIFO NEWSROOM