Συρία: Δεκάδες οι νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι, από επιθέσεις αυτοκτονίας του ΙΚ σε προσφυγικό καταυλισμό

Συρία: Δεκάδες οι νεκροί, οι περισσότεροι άμαχοι, από επιθέσεις αυτοκτονίας του ΙΚ σε προσφυγικό καταυλισμό Facebook Twitter
Φωτογραφία αρχείου.
0

Σε τουλάχιστον 45 ανέρχονται οι νεκροί, εκ των οποίων 31 άμαχοι, από τις επιθέσεις αυτοκτονίας που εξαπέλυσαν τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους εναντίον καταυλισμού προσφύγων και εκτοπισμένων στη βορειοανατολική Συρία, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.


Πέντε καμικάζι πυροδότησαν τους εκρηκτικούς μηχανισμούς που έφεραν κοντά και μέσα σε έναν καταυλισμό ιρακινών προσφύγων και σύρων εκτοπισμένων της περιοχής Ράτζεμ αλ-Σαλίμπι στην επαρχία Χάσακα, κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό δεκάδων.


Ακολούθησαν μάχες με τις Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (FDS) που μάχονται το ΙΚ, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο.
Σύμφωνα με την ΜΚΟ, στον καταυλισμό βρίσκονταν την ώρα της επίθεσης 300 οικογένειες που είχαν διαφύγει από το Ιράκ ή από τη συριακή επαρχία Ντέιρ Έζορ, το μεγαλύτερο μέρος της οποίας τελεί υπό τον έλεγχο του ΙΚ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΠΟΒΟΗΘΟΥΜΕΝΗ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑ ΣΛΟΒΕΝΙΑ

Διεθνή / Σλοβενία: Το κοινοβούλιο νομιμοποίησε την υποβοηθούμενη αυτοκτονία

Σύμφωνα με τον νέο νόμο, όσοι πάσχουν από ανίατη ασθένεια, έχουν διαύγεια και η κατάσταση της υγείας τους είναι τέτοια που δεν μπορούν πλέον να αντέξουν τους πόνους, έχουν το δικαίωμα να βάλουν τέλος στη ζωή τους
LIFO NEWSROOM
«Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό γίνεται θεατρικό έργο

Διεθνή / «Είμαστε εμείς οι ίδιοι και η κοινωνία σε δίκη»: Η υπόθεση Πελικό έγινε θεατρικό έργο

Το έργο έχει την υποστήριξη των δικηγόρων της Πελικό και φεμινιστικών ομάδων - Δημοσιογράφοι και ερευνητές έδωσαν πρόθυμα χιλιάδες σελίδες από τα σημειωματάριά τους για τη δίκη
LIFO NEWSROOM