Συρία: Αεροπορική επιδρομή εναντίον φυλακής του ΙΚ- Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν

Συρία: Αεροπορική επιδρομή εναντίον φυλακής του ΙΚ- Τουλάχιστον 57 άνθρωποι σκοτώθηκαν Facebook Twitter
0

Μια αεροπορική επιδρομή του διεθνούς συνασπισμού υπό την ηγεσία των ΗΠΑ ο οποίος πολεμά εναντίον των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ) είχε αποτέλεσμα να σκοτωθούν 57 άνθρωποι μέσα σε μια φυλακή της οργάνωσης στο έδαφος της Συρίας, την ώρα που η Ουάσινγκτον επιμένει ότι τα μέλη της συνεχίζουν να είναι ο μοναδικός στόχος της στην εμπόλεμη χώρα.


Ο διεθνής συνασπισμός βομβαρδίζει το ΙΚ τόσο στη Συρία όσο και στο γειτονικό Ιράκ, αλλά τους τελευταίους μήνες ενεπλάκη επανειλημμένα σε συγκρούσεις με τις δυνάμεις του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, γεγονός που ήγειρε φόβους περί νέας κλιμάκωσης μιας ήδη εξαιρετικά περίπλοκης σύρραξης.


Μολονότι ο Λευκός Οίκος του Ντόναλντ Τραμπ υπογράμμισε χθες Δευτέρα ότι η προτεραιότητα των ΗΠΑ στη Συρία συνεχίζει να είναι ο πόλεμος εναντίον του ΙΚ, κατηγόρησε ταυτόχρονα το καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ ότι προετοιμάζεται να εξαπολύσει μια επίθεση με χημικά όπλα και απείλησε ότι σε περίπτωση που τη διαπράξει, θα υπάρξουν αντίποινα.


Το Πεντάγωνο εξήγησε ότι η προειδοποίηση αυτή έγινε εξαιτίας της ύποπτης, κατά την Ουάσινγκτον, δραστηριότητας σε μια αεροπορική βάση που είχε χρησιμοποιηθεί στην προηγούμενη επίθεση με χημικά όπλα την ευθύνη για την οποία οι ΗΠΑ είχαν επιρρίψει στη Δαμασκό.


Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανέφερε νωρίτερα σήμερα ότι ένας αεροπορικός βομβαρδισμός που διεξήχθη χθες Δευτέρα και στοχοθέτησε μια φυλακή που λειτουργεί το ΙΚ στη Μαγιαντίν, στην ανατολική Συρία, στοίχισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους — 42 φυλακισμένους πολίτες και 15 τζιχαντιστές που τους φρουρούσαν.


Σύμφωνα με πηγές της ίδιας ΜΚΟ στην πόλη, οι τζιχαντιστές εξέθεσαν πτώματα σε κοινή θέα στην πόλη που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, στην επαρχία Ντέιρ Εζόρ.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Η απάτη του BBC την άφησε εκτεθειμένη στο Παρίσι τη νύχτα που πέθανε» υποστηρίζει ο αδελφός της

Ο Τσαρλς Σπένσερ μιλά πρώτη φορά ανοιχτά για την περίφημη συνέντευξη Panorama του 1995 και τις τραγικές συνέπειες που θεωρεί ότι είχε στη ζωή της αδελφής του
LIFO NEWSROOM
Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Διεθνή / Ευρωπαϊκή αμυντική βιομηχανία: «Πράσινο φως» στο πρώτο επενδυτικό πρόγραμμα της ΕΕ ύψους 1,5 δισ. ευρώ

Οι ευρωβουλευτές κατέληξαν επίσης σε συμφωνία για τη δημιουργία ενός ταμείου για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού των αλυσίδων εφοδιασμού στον τομέα της άμυνας (FAST)
LIFO NEWSROOM
Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Διεθνή / Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ζητά από την Πολωνία να αναγνωρίζει όλους τους γάμους ομόφυλων ζευγαριών

Το δικαστήριο ξεκαθάρισε ότι η Πολωνία δεν υποχρεώνεται να αλλάξει τη νομοθεσία της, αλλά οφείλει να αναγνωρίζει τους συγκεκριμένους γάμους όταν έχουν συναφθεί εντός της ΕΕ
LIFO NEWSROOM