Το σπαράγγι μπορεί να είναι δημοφιλές στο Βέλγιο, αλλά μάλλον δεν είναι λόγος να μπει μία συνταγή ανάμεσα στις βασιλικές διατάξεις του κράτους.

 

Κι όμως. Έκπληκτοι οι τοπικοί δικηγόροι βρήκαν μια συνταγή για το λαχανικό να κρύβεται κάπου μεταξύ των νόμων και των βασιλικών διατάξεων την περασμένη εβδομάδα.

 

Το κείμενο φαίνεται ότι αντιγράφηκε τυχαία και να επικολλήθηκε στο κείμενο του βελγικού δικαίου, στον τομέα όπου αναφέρονται οι τιμές των φαρμάκων και των ιατρικών προμηθειών.

 

«Καλή όρεξη!» έγραφε στην τελευταία γραμμή της συνταγής, πριν η θεματολογία επιστρέψει στα σοβαρά θέματα.

 

Το κείμενο έχει πλέον διαγραφεί από τη βάση δεδομένων.


Το σφάλμα ανακαλύφθηκε μετά από μια ενημέρωση που έγινε στο κείμενο της γαλλικής έκδοσης του δικαίου του Βελγίου, όπου δημοσιεύονται νόμοι, διατάγματα και άλλες επίσημες σημειώσεις.

 

Παράλληλα με τους νόμους περί ιατρικής τιμολόγησης υπήρχε μια συνταγή έξι βημάτων για το πιάτο με τα σπαράγγια.

 

«Αρκετά με τους ανθρώπους που λένε ότι το Moniteur Belge είναι άχρηστο. Βρίσκεις τα πάντα εκεί: νόμους, αποφάσεις, συνταγές μαγειρικής, ό,τι θες» έγραψε ειρωνικά ο δικηγόρος Morgan G. Moller, ο οποίος δημοσίευσε μια φωτογραφία του σφάλματος στο Twitter. 

 

«Μερικές φορές βλέπουμε λάθη στο κείμενο. Αλλά ποτέ μια συνταγή μαγειρικής», πρόσθεσε ο δικηγόρος στην στο βελγικό ιστότοπο ειδήσεων RTL Info.

 

«Πρέπει να αναρωτηθείτε για το τι συνέβη και βρέθηκε ένα τόσο μεγάλο σφάλμα στον επίσημο ιστότοπο» ανέφερε άλλος δικηγόρος.

 

Ο διευθυντής του Moniteur Belge, Wilfried Verrezen, δήλωσε ότι η συνταγή είχε εμφανιστεί σε μια ενοποιημένη βάση δεδομένων χωρίς «νομική αξία» και επομένως θα μπορούσε εύκολα να αφαιρεθεί, αναφέρει η RTL Info.