Το κινεζικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε ότι διεξάγει συνομιλίες με τις ΗΠΑ, σχετικά με την επιστροφή του αμερικανικού μη επανδρωμένου υποβρυχίου οχήματος (drone).


H κινεζικό ΥΠΑΜ υποστήριξε επίσης, ότι η ΗΠΑ έχουν διάθεση να κρατήσουν στην επικαιρότητα το θέμα, ενώ δεν επιδεικνύουν διάθεση, για την "ήρεμη" επίλυση του προβλήματος που δημιουργήθηκε.


Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας της Κίνας, εκδήλωσε την αντίθεσή του στην αμερικανική επιτήρηση ή παρακολούθηση εντός κινεζικών υδάτων, ενώ τόνισε ότι το Πεκίνο θα παραμείνει σε επιφυλακή, προκειμένου ν' αποτρέψει κάθε αμερικανική προσπάθεια παρακολούθησης των δραστηριοτήτων του.

 

Υπενθυμίζεται πως την Παρασκευή πολεμικό πλοίο του κινεζικού ναυτικού κατέσχεσε ένα υποβρύχιο drone που συμμετείχε σε αποστολή αμερικανικού ωκεανογραφικού πλοίου στα διεθνή ύδατα στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

 

Το περιστατικό, που έλαβε χώρα βορειοδυτικά του κόλπου Σούμπικ και ενώ το ωκεανογραφικό USNS Bowditch, ήταν έτοιμο να ανακτήσει το μη επανδρωμένο, υποβρύχιο όχημα, προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στις ΗΠΑ οι οποίες απάντησαν με διάβημα και ζήτησαν την άμεση επιστροφή του. 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr