Συνελήφθη στην Ισπανία ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας

Συνελήφθη στην Ισπανία ο συγγραφέας Ντογάν Ακανλί, κατόπιν αιτήματος της Τουρκίας Facebook Twitter
0

Ένας Γερμανός συγγραφέας τουρκικής καταγωγής, ο Ντογάν Ακανλί, συνελήφθη σήμερα στην Ισπανία κατόπιν αιτήματος των τουρκικών αρχών, όπως έγινε γνωστό από τον βουλευτή των Πρασίνων της Γερμανίας Φόλκερ Μπεκ, ο οποίος έκανε λόγο για πολιτικά κίνητρα πίσω από τη σύλληψη αυτή.


"Ζήτησα από το υπουργείο Εξωτερικών να παρέμβει αμέσως στις ισπανικές αρχές για να εμποδίσει την έκδοσή του στην Τουρκία", είπε ο βουλευτής.


Ούτε το υπουργείο Εξωτερικών της Γερμανίας, ούτε το υπουργείο Εσωτερικών της Ισπανίας έχουν κάνει κάποια ανακοίνωση για το θέμα.


Σύμφωνα με την τοπική εφημερίδα Kölner Stadt-Anzeiger, η οποία επικαλείται τον Γερμανό δικηγόρο του Ακανλί, ο συγγραφέας συνελήφθη σήμερα το πρωί στη Γρανάδα από Ισπανούς αστυνομικούς, με βάση ένταλμα που είχε εκδοθεί από την Ιντερπόλ.


Ο Ακανλί γεννήθηκε στην Τουρκία το 1957 αλλά ζει από το 1992 στην Κολονία και έχει λάβει τη γερμανική υπηκοότητα. Είναι κυρίως γνωστός για την τριλογία που έχει γράψει με θέμα τη γενοκτονία των Αρμενίων και έχει κατηγορηθεί και στο παρελθόν από τις τουρκικές αρχές. Το 2010, κατά την άφιξή του στην Κωνσταντινούπολη, συνελήφθη κατηγορούμενος για ένοπλη ληστεία που υποτίθεται ότι διέπραξε το 1989. Αν και αθωώθηκε, το Εφετείο διέταξε την επανεκδίκαση της υπόθεσης αυτής.


"Πρόκειται για ένα ενορχηστρωμένο κυνήγι της τουρκικής κυβέρνησης εναντίον των σκεπτόμενων ανθρώπων που της ασκούν κριτική", σχολίασε ο δικηγόρος του, ο Ιλιάς Ουγιάρ, μιλώντας στο περιοδικό Der Spiegel.


Σήμερα κρατούνται στην Τουρκία 10 Γερμανοί πολίτες, ορισμένοι εκ των οποίων έχουν και την τουρκική υπηκοότητα. Μεταξύ αυτών είναι και ο δημοσιογράφος Ντενίζ Γιουτζέλ, ο ανταποκριτής της γερμανικής εφημερίδας Die Welt.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Διεθνή / Οι ηγέτες της Μινεσότα καταγγέλλουν στοχοποίηση από το αμερικανικό Υπουργείο Δικαιοσύνης εξαιτίας της ICE

Σύμφωνα με πληροφορίες, τόσο ο κυβερνήτης της Μινεσότα, όσο και ο δήμαρχος της Μινεάπολης αναμένεται να κληθούν επισήμως για κατάθεση σχετικά με τις διαδηλώσεις κατά της ICE
THE LIFO TEAM
Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Διεθνή / Ρεζά Παχλαβί: Ο έκπτωτος πρίγκιπας που αναδεικνύεται από την απόγνωση του ιρανικού λαού

Η νοσταλγία για την αυταρχική μοναρχία του Σάχη έχει αυξηθεί στη σκιά μιας αντιπολίτευσης χωρίς σαφείς ηγέτες, ωστόσο, σύμφωνα με ειδικούς, δεν προσφέρει πραγματική εναλλακτική λύση και δεν απολαμβάνει ουσιαστική υποστήριξη στο Ιράν
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Επιμένει για τη Γροιλανδία - «Τη χρειαζόμαστε για την εθνική μας ασφάλεια»

Ο Αμερικανός πρόεδρος κλιμακώνει τη ρητορική του για τη Γροιλανδία, απειλώντας με δασμούς όσους αντιστέκονται στα σχέδιά του και υποστηρίζοντας ότι το νησί είναι κρίσιμο για την ασφάλεια των ΗΠΑ
THE LIFO TEAM