Συνελήφθη πρώην συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ - Καταζητούνταν επί 20 χρόνια

Συνελήφθη πρώην συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ - Καταζητούνταν επί 20 χρόνια Facebook Twitter
φωτ.: ισπανική αστυνομία
0

Ένας έμπορος ναρκωτικών και πρώην συνεργάτης του Κολομβιανού βαρώνου ναρκωτικών Πάμπλο Εσκομπάρ συνελήφθη στην πολυτελή βίλα του στην πόλη Μεντεγίν μετά από διεθνή επιχείρηση, ανακοίνωσε το Σάββατο η ισπανική αστυνομία.

Ο συλληφθείς πρώην συνεργάτης του Πάμπλο Εσκομπάρ θεωρείται ύποπτος ότι ήταν ο δεσμός μεταξύ διακινητών με έδρα το Μεντεγίν και των ευρωπαϊκών μαφιοζικών ομάδων, όπως της ιταλικής  Ντραγκέτα και της Mocro Mafia, που δρα από την Ολλανδία, ανέφερε η αστυνομία σε ανακοίνωσή της.

«Ήταν γνωστός από τις αστυνομικές αρχές ότι είχε συνεργαστεί στο παρελθόν με έναν ιστορικό ηγέτη (του Καρτέλ Μεντεγίν) μεταξύ των δεκαετιών του '80 και του '90», αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας.

Μια αστυνομική πηγή με γνώση της έρευνας αναγνώρισε τον άνδρα ως τον Χούλιο Αντρές Μουρίλο Φιγκέροα και ονόμασε τον ηγέτη του καρτέλ με τον οποίο είχε δεσμούς ως Εσκομπάρ.

Η επιχείρηση που οδήγησε στη σύλληψη του υπόπτου ξεκίνησε μετά από ανταλλαγή πληροφοριών μεταξύ της μονάδας φυγάδων της ισπανικής Εθνικής Αστυνομίας και των ομολόγων τους στην Κολομβία, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Με πληροφορίες Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο: «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»

Διεθνή / «Ό,τι δίνεις, παίρνεις»: Ο Λευκός Οίκος υπερασπίζεται το «Quiet piggy» του Τραμπ σε δημοσιογράφο

Όταν η δημοσιογράφος Κάθριν Λούσι ρώτησε τον Τραμπ για τα λεγόμενα αρχεία Έπσταϊν, εκείνος τη διέκοψε απότομα, δείχνοντάς την με το δάχτυλο και λέγοντας: «Quiet — quiet, piggy»
LIFO NEWSROOM
Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Διεθνή / Πίτερ Ηλιάδης: Ο Έλληνας «βασιλιάς» των strip clubs του Λας Βέγκας πέθανε στα 92

Γεννήθηκε το 1933 ως Αριστοτέλης Ηλιάδης στην Αγία Κυριακή Καστοριάς και μετανάστευσε στις Ηνωμένες Πολιτείες στα 18 του, φτάνοντας στη Νέα Υόρκη μέσω Έλις Άιλαντ «με ελάχιστα χρήματα»
LIFO NEWSROOM
ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες στον κόσμο έχει βιώσει στη ζωή τους ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Διεθνή / ΠΟΥ: Σχεδόν μία στις τρεις γυναίκες παγκοσμίως έχει βιώσει στη ζωή της ενδοοικογενειακή ή σεξουαλική βία

Από τη νέα έκθεση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, προκύπτει, μεταξύ άλλων, ότι 263 εκατομμύρια γυναίκες έχουν βιώσει σεξουαλική βία από τρίτο πρόσωπο από την ηλικία των 15 ετών
LIFO NEWSROOM